Szabad szálláshely keresése

Árkos (románul Arcuș) Sepsiszentgyörgytől 4 km-re északnyugatra a Baróti-hegységben eredő Árkos-patak völgyében fekszik. Főbb látnivalói: az unitárius vártemplom, a református templom és a  Szentkereszti kastély.   

Szakács Ház starstar

Fő út 456. sz., Árkos, Kovászna, 527166, Románia

Érintse meg a híváshoz +40267373594, +40749481362
Átlagos vélemény: 0.0
Összes velemény:0
 Néhány foglalás
 Félig foglalt
 Majdnem tele
 Teljesen foglalt
Ajánlatkérés
qrcode

Rövid bemutatás

A Szakács vendégház, Árkos községben, 3 km-re Sepsiszentgyörgytől, Kovászna megye székvárosától, a történelmi Háromszék közepében.
Árkos 1200 lélekszámú székely magyar település, a Baróti hegység déli lábánál, a Barcasági fennsík peremén. Árkos nevét már az 1300-as évekből jegyzik a pápai okiratok. A város közelsége a lakosság foglalkozására és életvitelére már a múlt század elejétől rányomta bélyegét.
A Szakács vendégház a település központjában a Fő úton 456 szám alatt van, emeletes fehér ház, amelyet kőkerítés, valamint fenyőből és nyírfából alkotott fasor véd az utcai zajtól és portól. A lakást tágas udvar és kert vesz körül, amelyet patak határol. A porta védelmét az újfundlandi Pajtás kutya, és barátja a kis korcs Bogáncs biztosítják.
A vendégek rendelkezésére áll a lakás földszintjén az ebédlő, nappali, wc, kézmosó, a ház egész emelete, ahol közös folyosóról nyílik négy háló és négy fürdőszoba, egy közös terasz, valamint az elég meredek följárat a tetőtérbe, ahol még van egy szoba, wc-vel és kézmosóval.
Az udvaron tűzhely és piknikezési lehetőség, játszóhely a gyerekeknek, valamint parkolás 5-6 autó számára.
A Szakács Vendégház 15 személy részére tud biztosítani egész, vagy félpanziós ellátást (2 szoba, 2 ágy + 1 szoba, 3 ágy +1 szoba, 4 ágy = 11 ágy + 1 tetőtéri szoba 4 ággyal, összesen 15) lehet még pótágyakkal bővíteni. Igény szerint, 10-16 személyes gyerek és ifjúsági táborok, csoportos előadások, hétvégi tréningek részvevőinek ellátása.
Az ételek az erdélyi konyha változatos ízeivel ismertetik meg, amely a keleti és nyugati kultúra találkozási pontján, és ennek egymásra hatásaként alakult ki. Az ételeket nem hivatásos szakember készíti, hanem maga a háziasszony, mint otthon a családban.
Igény szerint rendezünk: kürtőskalács sütést, táncházat, kinti hússütést, tábortüzet.
Nálunk a Vendéget székely szokás szerint a tisztelet és barátság övezi. Traktálva helyi ízekkel, regékkel, kicserélhetik gondolataikat. Érezze jól magát itt, ahol a vendégfogadás nem "globalizált csomagolásban" kapható.

Szoba típusa

???
Kétágyas szoba
2
9.00€
Háromágyas szoba
1
???
Négyágyas szoba
2
???
Pótágy
4

Szolgáltatások

Fürdőszoba

Tevékenységek

Felszereltség

Lakóterület, környezet

Látványosságok

Autó, Parkolás

Média & Technológia

További információ

Szolgáltatás és felszereltség

- szobák száma: 5 (2 db 2 ágyas; 2 db 4 ágyas; 1 db 3 ágyas)
- összes férőhely: 15 (+ max. 4 pótágy)
- fürdő: 4 + 1 mosdó; WC: 4
Település jellege:
hegyvidéki, falusi
Településen gyakorolható tevékenységek:
vadászat, horgászat, lovaglás, túrázás, téli sportok
Szállás típusa:
magánszállás
Szállás fajtája:
családi ház
Kiadási egység:
lakosztály, szoba
A tulajdonos ott lakik:
igen
Háziállat:
van
Háziállat vihető:
igen
Parkolási lehetőség:
az udvarban
Fűthető:
igen
Távolságok:
főút: 3 km, centrum: 300 m, vasút: 8 km, élelmiszerbolt: 300 m, étterem: 5 km, zöldövezet: 100 m, strand: 3 km, szabadstrand 20 km, tenisz 1 km, lovaglás 1 km, sportpálya 1 km, turisztikai látványosságok 1 km.
Turisztikai látványosság:
Ceausescunak berendezett vadászkastély a faluban
Kert:
grillsütő, kerti bútor
Étkezés:
félpanziós vagy teljes ellátás.
A szálláshely szolgáltatásai:

- igény szerint félpanziós vagy teljes ellátás (az erdélyi konyha ízeivel, helyi alapanyagokból
- a minimum 5 napot itt tartózkodóknak tábortüzes búcsúvacsora,
- program-összeállítás, idegenvezetés
- kürtőskalácssütés, szövés, kenyérsütés
- gyerektábor 15 személynek 5 nap aktív foglalkozás, nemezelés, bútorfestés, néptánc, környezetismeret, záró est tábortűzzel
Ágyneműcsere gyakorisága:
hetente
Takarítás gyakorisága:
naponta
Bérelhető minimum éjszaka:
1
Kiadási időszak:
egész évben
Beszélt nyelvek:
román, magyar

Kikapcsolódás, programlehetőségek

Árkoson érdemes megnézni az 1600-as években épült erődtemplomot, és annak egyik bástyájában kialakított néprajzi múzeumot, amelynek nagyon gazdag az anyaga. A település másik érdekessége az 1800-as években épült neobarokk Szentkereszty-kastély és a szépen rendben tartott park. Az épület az 1980-as években Ceauşescunak volt berendezve, mint vadászkastély. Ma ugyanaz a berendezés, de jelenleg kulturális központként működik, időszakosan koncerteket és kiállításokat szerveznek, munkanapokon látogatható.
A sport kedvelőknek: helyben lehet teniszezni, kuglizni, lehet horgászni a szomszéd település pisztrángos taván vagy az Olton. Lehet lovagolni a Szentgyörgy melletti lovas farmon, vagy éppen hintóval kocsikázni. Télen szánkázni, lovas szánnal menni vagy síelni.
A természetkedvelők: ismerkedhetnek a Kárpátkanyar változatos növény- és állatvilágával, a település fölötti erdőben, a kijelölt turista ösvényeken gyalogtúrázva. Lehet gyógynövényt, erdei gyümölcsöt gyűjteni, vagy, ha az időjárás engedi, gombászni. Lovas szekérrel el lehet menni az esztenára (juhnyáj nyári szálláshelye) és részt venni az esti fejésen és sajtkészítésen. Hagyományos paraszti gazdaságba lehet látogatni.
Háromszéket még az ezer borvíz (ásványvíz) hazájának is nevezik, úton-útfélen találkozhatnak különböző ásványi sókban gazdag, gyógyhatású forrásokkal, és gázos gőzölgőkkel (mofetták).
Természeti ritkaságok: a rétyi nyír, a vargyasi barlang és szurdok völgy, a Szent Anna tó és a tőzeg láp, a torjai kénes barlang, a kovásznai pokolsár, ezek mind itt a közelben vannak.
A történelmet kedvelők: Háromszék valóban Sepsi, Kézdi, Kovászna és Erdővidéket jelenti, ahol minden településhez a magyar történelem nevezetes eseménye vagy személyisége kötődik, és sok nevezetes épület, kúria, udvarház található, ezzel ismerkedhetnek.
A megye híres szülöttei: Dózsa György, Bod Péter, Mikes Kelemen, Baróti Szabó Dávid, Körösi Csoma Sándor, Bölöni Farkas Sándor, Gábor Áron, Barabás Miklós, Gyárfás Jenő, Kriza János, Benedek Elek, Mikó Imre, akiknek emlékháza fölkereshető.
Fontos látnivalók: Szentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeum, melynek épületét Kós Károly tervezte, a református erődtemplom, Gyárfás Jenő képtár. Kézdivásárhelyen a céhtörténeti múzeum és a népviseletbe öltöztetett baba gyűjtemény.

Csillagtúra ajánlatok

Árkosról a Szakács háztól, egy napos kirándulással elérhető, egész Erdély majdnem minden nevezetes helye:

  • Békási szoros és a Gyilkos-tó: 150 km
  • Csángó vidék, Gyimes: 100 km
  • Sóvidék (Korond, Parajd, Szováta): 140 km
  • Csíkszereda és a csíksomlyói kegytemplom, Hargita, Udvarhely, Farkaslaka: 120 km
  • Ilyefalvi, Prázsmári és Szászhermányi erődtemplomok, Brassó középkori főtere, Barcarozsnyó paraszt vára, a tölcsvári szoros és a Bran kastély (Drakula kastélya): 55 km
  • Segesvár, és az egész szász vidék: 150 km
  • fogarasi havasokban a Balea gleccsertó 1700m magasan: 150 km
  • Déli Kárpátokban a predeáli hágón át Buşteni-nél, felvonóval föl lehet menni az Omul csúcsra (2000 m): 135 km
  • Szinaján a román királyi kastély lehet megnézni: 150 km

Látnivalók:
- Unitárius vártemploma az Árkos patak völgyében egy magaslaton áll. 13. századi templomát a 16. században átépítették, védőfalai 17. századiak (1640), 5 saroktornya és harangtornya volt. Délkeleti tornya a 19. századi földrengésekben ledőlt, harangtornya megrongálódott. 1830-ban a régi templomot lebontották és 1830 és 1833 között újat építettek helyébe. 1844-ben épült mai harangtornya.
- Református temploma 1750-ben épült, 1998-ban tornyot építettek hozzá.
- A faluban áll br. Szentkereszti Zsigmond kastélya, nagy park közepén. A kastély 1870-ben épült, 1980-ban átalakították.
- Határában az Égevesze és a Súgó-patak által közrefogott hegyfokon vár nyomai látszanak. A vár valószínűleg a falu lakóinak menedékhelye volt.
- A hagyomány a Pisztrángos-patak feletti gerincen még több várat is feltételez: Macskavár a Macskaponk tetején, feljebb Kisasszonyvár és a mai Kovácsmás nevű helyen Kovácsvár állott.
- Szentkereszti-kastély

Árajánlat

- szállás 9 EUR/fő két ágyas szobában
Étkezés:
- reggeli: 2 EUR/fő/nap
- félpanziós ellátás (reggeli+vacsora): 6 EUR/fő/nap
- teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora): 8 EUR/fő/nap
Kedvezmények:
- Gyerek 3 évig díjmentes, 6 évig 50%,
- Csoport 8 személyen felül és min. 3 éjjeles itt tartózkodással 10%, hosszabb itttartózkodás mint 10 nap +10%
- Táborok, tréningek vezetőinek díjmentes, ha a csoport létszáma nagyobb mint 15 személy és az itt tartózkodás hosszabb mint 3 nap, akkor az ár is alkudható.

Saját honlap / Aldomainnév

Szállásfoglalási és lemondási nyilatkozat

A szállásfoglalási űrlap segítségével leadott foglalásokra az általános szállásfoglalási feltételeinket-ben ismertetett szállásfoglalási és visszamondási feltételek vonatkoznak, Kérjük, a szállás megrendelése előtt olvassa el azt!

Térkép megtekintése

Az Ön desztinációja (útvonal végpontja) meg lett már jelölve a térképen. Kérjük, hogy adja meg a földrajzi helyzetét, ahonnan tervezi az utazását és válassza ki a kívánt beállítást az útvonaltervezéshez. A térképre kattintva Ön még 9 fordulópontot is hozzáadhat a kiinduló és az érkező pont között.

Cím, házszám
Postai kód
Település (az ország nyelvén)
Optimalizálás

Szolgáltatások

A szálláson kívül az alábbi, további szolgáltatásokból választhat

Félpanziós ellátás

Reggeli + vacsora

6.00€ (9%) ( Személyenként és naponként )

Reggeli

Reggeli

2.00€ (9%) ( Személyenként és naponként )

Teljes ellátás

Reggeli, ebéd, vacsora

8.00€ (9%) ( Személyenként és naponként )

Vendégkönyv: vélemények, értékelések

Még nincsenek vélemények erről a szálláshelyről. Ha ÖN szállt már meg itt, Jelentkezzen be a FIÓKOM menüpontnál, s legyen az első, aki véleményezi!

A véleményezéshez kérjük, jelentkezzen be a FIÓKOM menüpontnál

Felhívjuk figyelmét, hogy az üzenet elküldésével még nem történik szállásfoglalás! Az alábbi űrlap segítségével küldhet emailt a tulajdonosnak, kapcsolattartónak vagy a recepciónak. Amennyiben 48 órán belül nem kapna választ, kérjük jelezze szerkesztőségünknek ÜGYFÉLSZOLGÁLAT űrlapon vagy kereshet szállást a fenti menük, keresők segítségével. Az ajánlat elkészítéséhez kérjük, adja meg a személyek létszámát, a pontos periódust, más igényelt szolgáltatásokat vagy egyéb speciális igényét. Ne feledje a telefonszámát is megadni nemzetközi formátumban a neve, aláírása után. Csak telefonszámmal ellátott levelekre válaszolunk / veszünk figyelembe!
Emailüzenet írása a következő szállás részére: Szakács Ház

Kilépés
Foglalhatóságok:
Néhány foglalás
Félig foglalt
Majdnem tele
Foglalt!
Szeptember 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
November 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
December 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Háromágyas szoba - Háromágyas szoba N/A
N/A

Max. fő: 3
Emelet: N/A
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba N/A
N/A

Max. fő: 2
Emelet: N/A
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba N/A
N/A

Max. fő: 2
Emelet: N/A
Négyágyas szoba - Négyágyas szoba N/A
N/A

Max. fő: 4
Emelet: N/A
Négyágyas szoba - Négyágyas szoba N/A
N/A

Max. fő: 4
Emelet: N/A
Pótágy - Pótágy N/A
N/A

Max. fő: 1
Emelet: N/A
Pótágy - Pótágy N/A
N/A

Max. fő: 1
Emelet: N/A
Pótágy - Pótágy N/A
N/A

Max. fő: 1
Emelet: N/A
Pótágy - Pótágy N/A
N/A

Max. fő: 1
Emelet: N/A
Díjszabás neve Szállás
Szoba típusa Háromágyas szoba
Érv. ettől 2017. január 16. hétfő Érv. eddig 2022. január 16. vasárnap
Min. napok 1 Max. napok 4
Min. személy 1 Max. személy 19
9.00€  /fő/nap

Szórakozási lehetőség neve
 
Ezüstfenyő Panzió starstar körülbelül 0.00 km körzetben
Árajánlat:10.00€ /fő/nap
Árkosi Múzeumért Panzió starstar körülbelül 0.18 km körzetben
Árajánlat:8.00€ /fő/nap
Tulipán Panzió (Sepsiszentgyörgy) starstar körülbelül 3.24 km körzetben
Árajánlat:17.00€ /szoba/nap
Malomgát Panzió starstar körülbelül 3.34 km körzetben
Árajánlat:16.00€ /fő/nap
Ferdinánd Panzió starstarstar körülbelül 4.00 km körzetben
Árajánlat:36.00€ /szoba/nap
 
Székelyföldi Szállások (Szálloda, Panzió, Kulcsosház, Vendégház) - Erdély

Hotel, szálloda ajánló

Hotel Danubius Faget
Hotel Danubius Faget starstar
10.00€

Rózsák útja, 82. szám., Szováta, 545500, Maros, Románia

Gyorsinfó További információ
Romantik Turisztikai Komplexum
Romantik Turisztikai Komplexum starstarstar
14.71€ (70.00lei)  /szoba/nap

Fő utca 11-14 szám, DN 13A, DN 13B és DJ 142, Balavásár, 530200, Maros, Románia

Gyorsinfó További információ
Hotel Hunguest Fenyő Szálloda
Hotel Hunguest Fenyő Szálloda starstarstar
71.00€  /szoba/nap

N. Bălcescu utca 11. sz., Csíkszereda, 530132, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ

TIPP: véletlenszerű panzió ajánlatok

Kati Panzió
Kati Panzió starstarstar
10.00€

Küküllőmező utca, 54/D szám, Parajd, 537240, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Laguna Panzió
Laguna Panzió starstarstar
10.00€  /fő/nap

Rét utca, 18 szám., Székelyudvarhely, 535600, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Hanna Panzió (Oklánd)
Hanna Panzió (Oklánd) starstarstar
8.00€  /fő/nap

Templom, Oklánd, 537225, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ

TIPP: véletlenszerű kulcsosház ajánló Székelyföldről

György László Kulcsosház
György László Kulcsosház starstar
56.00€  /kulcsosház/nap

N/A, Zeteváralja, 537026, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Anna-Barbara Kulcsosház
Anna-Barbara Kulcsosház starstar
10.00€

Sóhát, Parajd, 537240, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Banyalak Kulcsosház
Banyalak Kulcsosház starstar
50.00€  /kulcsosház/nap

-, Ivó, 537362, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ

Véletlenszerű szállásajánlataink

Bokor Lacbá Kulcsosház
Bokor Lacbá Kulcsosház starstar
55.00€  /kulcsosház/nap

81 szám., Ivó, -, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Park Villa
Park Villa starstarstar
13.00€  /fő/nap

Tivoli utca, 1. szám., Szováta, 545500, Maros, Románia

Gyorsinfó További információ
Hatos (6-os) Villa (Homoródfürdő)
Hatos (6-os) Villa (Homoródfürdő) starstar
5.25€ (25.00lei)  /fő/nap

Homoródfürdő u. 39/A.,, Homoródfürdő, 535801, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ