Szabad szálláshely keresése

Csíkszereda (románul Miercurea Ciuc) Hargita megye székhelye, 1971 óta municípium (megyei jogú város). A Székelyföld nevű kulturális régió területén, Erdélyben, a Csíki-medence középső részén fekszik.
Ismertségét többek közt a hozzá tartozó Csíksomlyó területén évenként sorra kerülő pünkösdi búcsú, jelentős jégkorongcsapatának, valamint országszerte kedvelt sörének hírneve okozza. A város Brassótól 100 km-re északra, valamint Székelyudvarhelytől 52 km-re keletre, az Olt bal oldali teraszain a Nagy-Somlyó (1033 m) lábánál fekszik.

Siesta Panzió starstarstar

Szentlélek u. 33/A., Csíkszereda, Hargita, 530190, Románia

Érintse meg a híváshoz ***
Átlagos vélemény: 0.0
Összes velemény:0
 Néhány foglalás
 Félig foglalt
 Majdnem tele
 Teljesen foglalt
Ajánlatkérés
qrcode

Rövid bemutatás

A Siesta Panzió nyugodt, csendes és kényelmes környezetben, öt szobával várja vendégeinket. A franciaágyas szoba jacuzzival rendelkezik, a szobák pedig korszerű, több tusolófejes zuhanyzófülkékkel vannak felszerelve. Az igényesen berendezett szobák minibárral, színes tv, kábeltelevízióval, internetes csatlakozási lehetőséggel, központi fűtéssel vannak ellátva. A recepciónál széf található.

Teljesen felszerelt konyha, illetve a félemeleten egy tágas ebédlő áll vendégeink rendelkezésére, ahol kellemes környezetben társaloghatnak és fogyaszthatják el ebédjüket vagy vacsorájukat a ház vendégei. A panzió kamerával őrzött parkolót biztosít, ahol elégséges hely van hálókocsi parkolására is. A panzióhoz tágas, zárt udvar tartozik, ahol a gyerekeknek játszásra alkalmas füves terület van, valamint sátrazásra és kerti partik rendezésére alkalmas hely van.

Célunk hogy a panzió vendégeinek különleges körülményekkel rendelkező pihenőhelyet biztosítsunk, a legjobb környezetet és hangulatot lazításra, egyszóval a tökéletes "Siesta" helyét.

Szoba típusa

???
Kétágyas szoba
2
???
Háromágyas szoba
2
???
Franciaágyas szoba tip A
1
???
Pótágy
2

Média & Technológia

Szolgáltatások

Fürdőszoba

Tevékenységek

Lakóterület, környezet

Látványosságok

Felszereltség

Autó, Parkolás

További információ

Szolgáltatás és felszereltség

- szobák száma: 5 (2 db 2 ágyas, 2 db 3 ágyas és 1 db franciaágyas jacuzzival)
- összes férőhely: 10+2 fő
- fürdő, zuhanyzó: 5
Település jellege:
hegyvidéki, városi
Szállás típusa: hotel-panzió
Szállás fajtája:
panzió
Kiadási egység: szoba
A tulajdonos ott lakik:
nem
Háziállat:
van
Háziállat vihető:
csak az udvarba
Parkolási lehetőség:
az udvarban
Fűthető:
igen
Távolságok: főút: 200 m, centrum: 200 m , vasút: 1,5 km, élelmiszerbolt: 100 m, sportpálya: 1 km, tenisz: 1 km, lovaglás: 2 km, zöldövezet: 500 m, turistalátványosság: 500 m (múzeum), strand: 1 km.
Kert: kerti bútor, grillsütő, sporteszközök, hintaágy.
Étkezés: reggeli, félpanzió vagy teljes ellátás
A szálláshely szolgáltatásai:
segítség a vadászati engedély beszerzésében, televízió, internet, minibár, a franciaágyas szobában pezsgőfürdő, idegenvezetés, tágas, parkosított udvar hintaággyal, konyhahasználat, bankkártyás fizetési lehetőség, 15 férőhelyes konferenciaterem, étkező, telefonhasználat; minden szobához fürdő
Ágyneműcsere gyakorisága: megegyezés szerint
Takarítás gyakorisága:
megegyezés szerint
Bérelhető minimum éjszaka:
1
Kiadási időszak:
egész évben
A szállás igénybevételének legkorábbi időpontja:
13 órától
A szállás kötelező elhagyásának időpontja: 12 óráig
Beszélt nyelvek:
román, magyar, angol, német, olasz, görög.

Kikapcsolódás, programlehetőségek

Túrázás, téli sportok, vadászat, horgászat, lovaglás, siklóernyőzés, városlátogatás.

Látnivalók:
- A Mikó-vár, ma a Csíki Székely Múzeum és a Kájoni János Megyei Könyvtár működik benne. Ma már műemlékként tartják nyilván, ez Csíkszék legjelentősebb műemléke, történelmi nevezetessége.
- A Szent Kereszt-templom, a város első római katolikus temploma 1758-ban épült barokk stílusban.
- A Görög katolikus temploma 1930-ban épült, ma ortodox templom.
- A Városháza, az egykori Vármegyeháza, 1886-ban eklektikus stílusban épült.
- Az igazságügyi palota, a Törvényszék épülete 1892-ben épült, eklektikus stílusú.
- A görögkeleti templom 1929 és 1935 között neobizánci stílusban épült.
- A Márton Áron Gimnázium 1909 és 1911 között épült szecessziós stílusban. Az egykori Római Katolikus Főgimnázium 1990-óta viseli egykori híres tanulója nevét.
- Mai modern városközpontja 1970 és 1990 között alakult ki a régi központ lebontásával.
- A városnak három borvizes strandja, a szeredai, a jégpálya negyedi és a zsögödi fürdő.
- Az új csíkszeredai I.-es római katolikus plébániatemplom, a Millenniumi-templom Makovecz Imre tervei alapján épült.
Csíkzsögöd
- Római katolikus templom, amely 15. században épült gótikus stílusban a Szentháromság tiszteletére, 1707-ben barokk stílusban átalakították, tornya 1800-ban épült. Mária-szobra a csíksomlyóival egykorú, 1520 körül készült.
- A református templom 1875-ben épült.
- Mikó-udvarház a 19. század elején épült neoklasszikus-empire stílusban.
- Nagy Imre-galéria.
- Zsögödi fürdő.
Csíksomlyó
- A csíksomlyói kegytemplom és kolostor, amely a magyarság egyik legnagyobb zarándokhelye és kultúrtörténeti emléke.
- A templom előtti tér bal oldalán álló Nepomuki Szent János-kápolna 1767-ben épült, közelében áll az 1567. május 17-ei Tolvajos-tetői győzelem emlékműve, melyet 1870 körül hoztak ide.
- A templom feletti domboldalban három kápolna is áll:
-- A 15. századi Salvator-kápolna középkori részletekkel, az 1456-os nándorfehérvári diadal emlékére épülhetett. 1780-ban újjáépítették, 1878-ban bővítették. Egykor kőfal övezte, őre a közeli remetelakban lakott.
-- A Szenvedő Jézus-kápolna , amelynek közelében várják a pünkösdi búcsúsok a napfelkeltét.
-- A Szent Antal-kápolna 1750 és 1773 között épült Hallerkői Haller Krisztina költségén.
- A kolostor mellett áll Csíkszék egykori székháza, 1825 és 1841 között épült, ma tüdőszanatórium és kórház.
- Az egykori Csíksomlyói Római Katolikus Gimnázium 1780-1782 között épült, falai közt sok híresség tanult, ma gyermekotthon.
- A Lok-patak völgyében feltörő Csíksomlyói borvízforrás a lakosság kedvelt ásványvize.
Csíktaploca
- Római katolikus temploma, mely 1841 - 1844 között épült neobarokk stílusban.
- A Lázár-kúria, mely 1829-ben épült.
Szécseny
- A szécsenyi fürdő a zsögödivel együtt sok csíki látogatót (fürdőzőt) vonz. De távolabbról érkező turisták is szívesen kapcsolódnak ki a fürdőzéssel.
- Szécseny izgalmas kirándulóhely (piknik, hegymászás, lovaglás, halászás, úszás, sétálás, csónakázás). Ugyanakkor itt letelepedésre alkalmas földek vannak. A Hargita hegy lábánál fekszik. Az erdőalj a weekend házaktól színes. Az erdőben gomba szedés lehetősége van! Mérges kígyók nagyon csekély számban vannak. Azok is az Olt folyó holtágja közelében a réteken. Az Olt Holtág izgalmas színes élővilágú (vidra, hód, vízisikló stb.)

Csillagtúra ajánlatok

- [[Szépvízi gyűjtő-tó]], Csíkszeredától 13 km-re, a tó mellett, festői környezetben turistaház, strand és sípálya található.
- [[Hargitafürdő]], 14 km-re a várostól, 1350 m tengerszint feletti magasságban fekszik, a fürdő főleg télen közkedvelt mivel az év 150 napján hó fedi és több sípálya áll a turisták rendelkezésére.
- [[Szent Anna-tó]], a Nagy-Csomád kialudt kráterében 950 méteren fekvő vulkanikus tó, földrajzi fekvésének, a tavat körülvevő fenyőerdőknek, valamint a tónak helyet adó vulkanikus kráternek köszönhetően ez az ország egyik legfestőibb vidéke.
- [[Tusnádfürdő]], 650 méterre fekvő fürdőváros, az itt található legfontosabb gyógyhatású természeti tényezők a magnézium, kálcium, és bikarbonát tartalmú ásványi források, valamint a mofetták.
- [[Súgó barlang]] és a körülötte fekvő 17 hektáros természetvédelmi övezetté nyilvánított terület, áprilistól szeptemberig látogatható.
- [[Gyilkos-tó]], 983 méteren fekszik és az ország legnagyobb természetes vízzáró gátja; a tó felszínét áttörő fenyőfák torzói a tó születésének tanúi, amely 1837-ben, egy hegyomlás során jött létre.
- [[Békás-szoros]], a Gyilkos-tótól északra és északnyugatra helyezkedik el; a tájban gyönyörködni vágyók és a sziklamászás szerelmesei számára egyaránt igazi paradicsom.

Árajánlat

  • Szoba tusolóval egy személy részére / éjszaka/1 személy 90 RON
  • Szoba tusolóval kettő személy részére / éjszaka/2 személy 110 RON
  • Szoba tusolóval  három személy részére / éjszaka/3 személy 150 RON
  • Francia ágyas szoba Jacuzzyval / éjszaka 130 RON
  • Pótágy/darab       40 RON
  • 5 éven aluli gyerekek részére ingyen
  • Reggeli/ személy...15 RON - kérésre.

*Katolikus Pünkösd ünnep és Szilveszter  időszakában áraink változhatnak.
Ajánlatot  kérésre levélben küldünk

Saját honlap / Aldomainnév

Szállásfoglalási és lemondási nyilatkozat

A szállásfoglalási űrlap segítségével leadott foglalásokra az általános szállásfoglalási feltételeinket-ben ismertetett szállásfoglalási és visszamondási feltételek vonatkoznak, Kérjük, a szállás megrendelése előtt olvassa el azt!

Térkép megtekintése

Az Ön desztinációja (útvonal végpontja) meg lett már jelölve a térképen. Kérjük, hogy adja meg a földrajzi helyzetét, ahonnan tervezi az utazását és válassza ki a kívánt beállítást az útvonaltervezéshez. A térképre kattintva Ön még 9 fordulópontot is hozzáadhat a kiinduló és az érkező pont között.

Cím, házszám
Postai kód
Település (az ország nyelvén)
Optimalizálás

Vendégkönyv: vélemények, értékelések

Még nincsenek vélemények erről a szálláshelyről. Ha ÖN szállt már meg itt, Jelentkezzen be a FIÓKOM menüpontnál, s legyen az első, aki véleményezi!

A véleményezéshez kérjük, jelentkezzen be a FIÓKOM menüpontnál

Felhívjuk figyelmét, hogy az üzenet elküldésével még nem történik szállásfoglalás! Az alábbi űrlap segítségével küldhet emailt a tulajdonosnak, kapcsolattartónak vagy a recepciónak. Amennyiben 48 órán belül nem kapna választ, kérjük jelezze szerkesztőségünknek ÜGYFÉLSZOLGÁLAT űrlapon vagy kereshet szállást a fenti menük, keresők segítségével. Az ajánlat elkészítéséhez kérjük, adja meg a személyek létszámát, a pontos periódust, más igényelt szolgáltatásokat vagy egyéb speciális igényét. Ne feledje a telefonszámát is megadni nemzetközi formátumban a neve, aláírása után. Csak telefonszámmal ellátott levelekre válaszolunk / veszünk figyelembe!
Emailüzenet írása a következő szállás részére: Siesta Panzió

Kilépés
Foglalhatóságok:
Néhány foglalás
Félig foglalt
Majdnem tele
Foglalt!
November 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
December 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Február 2020
HKSCPSV
 
 
 
 
 
 
Március 2020
HKSCPSV
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Franciaágyas szoba tip A - Franciaágyas szoba

Max. fő: 2
Emelet:
Háromágyas szoba - Háromágyas szoba

Max. fő: 3
Emelet:
Háromágyas szoba - Háromágyas szoba

Max. fő: 3
Emelet:
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba

Max. fő: 2
Emelet:
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba

Max. fő: 2
Emelet:
Pótágy - Pótágy

Max. fő: 1
Emelet:
Pótágy - Pótágy

Max. fő: 1
Emelet:
Szórakozási lehetőség neve
 
Korona Panzió és Étterem starstar körülbelül 0.56 km körzetben
Árajánlat:21.03€ (100.00lei)  /szoba/nap
Euro Center Auto star körülbelül 0.57 km körzetben
Irányár:20.00€
Hotel Merkur starstar körülbelül 1.37 km körzetben
10.00€
Hotel Park Szálloda starstarstar körülbelül 1.72 km körzetben
Árajánlat:40.00€ /szoba/nap
Hotel Hunguest Fenyő Szálloda starstarstar körülbelül 1.79 km körzetben
Árajánlat:71.00€ /szoba/nap
 
Székelyföldi Szállások (Szálloda, Panzió, Kulcsosház, Vendégház) - Erdély

Hotel, szálloda ajánló

Hotel Parajd Szálloda
Hotel Parajd Szálloda starstar
20.00€  /szoba/nap

Fő út, 1092. szám., Parajd, 537240, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Hotel Maros Szálloda
Hotel Maros Szálloda starstarstar
35.00€  /szoba/nap

Testvériség sugárút 2., Gyergyószentmiklós, 535500, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Hotel Merkur
Hotel Merkur starstar
10.00€

Mérleg utca, 1. szám, Csíkszereda, 530150, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ

TIPP: véletlenszerű panzió ajánlatok

Bekecs Panzió és Étterem
Bekecs Panzió és Étterem starstarstar
11.00€  /fő/nap

Jegenyék u. 18 szám., Nyárádszereda, 547410, Maros, Románia

Gyorsinfó További információ
Korona Panzió és Étterem (Borszék)
Korona Panzió és Étterem (Borszék) starstarstar
25.00€  /szoba/nap

Kárpátok utca, 113. szám, Borszék, 535300, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Schneider Panzió
Schneider Panzió starstar
16.00€  /szoba/nap

Stefan Cel Mare, 106 szám, Kovászna, 525200, Kovászna, Románia

Gyorsinfó További információ

TIPP: véletlenszerű kulcsosház ajánló Székelyföldről

CrossLine Lodge
CrossLine Lodge starstarstar
10.00€

-, Gyergyószentmiklós, 535500, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Tímea Kulcsosház
Tímea Kulcsosház starstar
65.00€  /kulcsosház/nap

N/A, Lázárfalva, 537066, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Magyari Réka Kulcsosház I.
Magyari Réka Kulcsosház I. starstar
55.00€  /kulcsosház/nap

N/A, Homoródfürdő, 535801, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ

Véletlenszerű szállásajánlataink

Sorbán Kulcsosház
Sorbán Kulcsosház starstar
50.00€  /kulcsosház/nap

N/A, Homoródfürdő, 535801, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Schneider Panzió
Schneider Panzió starstar
16.00€  /szoba/nap

Stefan Cel Mare, 106 szám, Kovászna, 525200, Kovászna, Románia

Gyorsinfó További információ
Muskátli Panzió és Étterem
Muskátli Panzió és Étterem starstar
9.00€  /fő/nap

Testvériség u. 15 szám., Gyergyószentmiklós, 535500, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ