Szabad szálláshely keresése

Székelyvarság (románul Varșag) Hargita megye legnagyobb szórványtelepülése, amely a Nagy-Küküllő forrásvidékén fekszik. Főbb látnivalói: Tartód várának maradványai, római katolikus temploma és a  Csorgókő-vízesés.

Losy Faház starstar

534. szám, Székelyvarság, Hargita, 537350, Románia

Érintse meg a híváshoz ***
Átlagos vélemény: 0.0
Összes velemény:0
 Néhány foglalás
 Félig foglalt
 Majdnem tele
 Teljesen foglalt
Ajánlatkérés
qrcode

Rövid bemutatás

A Losy Kulcsosház Erdélyben, Székelyvarságon, a Székelyföld szívében, a Harghita tövében, a Küküllő falurész legfrekventáltabb részén fekszik.

A 100 m2-es 2 szintes vendégházban az alsó szinten 1 szoba, nappali, zuhanyzós fürdő, konyha-étkező, az emeleten 3 szoba, zuhanyzós fürdő és erkély található. A ház 12 fő befogadására alkalmas, téliesített, a fűtést központi fűtés biztosítja, így télen is kiadó. A teljesen felszerelt, igényesen berendezett konyha az étkezővel, illetve a tágas nappali kényelmes pihenést biztosít vendégeink számára.

A Pünkösdi és a Szilveszteri árainkat és foglalásaikat kérjük szíveskedjenek már jó előre leegyeztetni velünk!

Szoba típusa

60.00€ - 100.00€
Kulcsosház
1

Lakóterület, környezet

Látványosságok

Felszereltség

Szolgáltatások

Autó, Parkolás

Tevékenységek

További információ

Szolgáltatás és felszereltség

- szobák száma: 4 (4 db háromágyas szoba)
- összes férőhely: 12
- fürdőszoba: 2 db
Település jellege: hegyvidéki, tanyasi
Szállás típusa: magánszállás
Szállás fajtája: faház, kulcsosház
Kiadási egység: kulcsosház (telkestől az egész épület)
A tulajdonos ott lakik: nem
Háziállat: nincs
Háziállat vihető: igen
Parkolási lehetőség: az udvarban
Fűthető: igen (központi fűtés)
Távolságok: főút: 2 km, centrum: 500 m, vasút: 22 km (Székelyudvarhely), élelmiszerbolt: 500 m, étterem: 5 km, zöldövezet: 10 m, lovaglás: 1,5 km, benzinkút: 10 km.
Kert: terasz, halastó, grillsütő, bogrács.
Étkezés: egyénileg a szállás saját konyháján.
A szálláshely szolgáltatásai: hószánazás, lovasszánozás, szekereztetés
Ágyneműcsere gyakorisága: turnusonként
Takarítás gyakorisága: turnusonként
Bérelhető minimum éjszaka: 3
Kiadási időszak: egész évben
A szállás igénybevételének legkorábbi időpontja: 15 órától
A szállás kötelező elhagyásának időpontja: 10 óráig
Beszélt nyelvek: magyar, román.

Kikapcsolódás, programlehetőségek

Székelyvarság látnivalói:
A pisztráng nevelő tavak, a Csorgókő vízesés, az öreg vízimalom, Magda kenyérsütője, Júlia vegyesboltja, Jézus kútja, a Parlament( kiskocsma), a Mutató, tavasztól őszig az esztenák ( a pásztorok nyári szállása), ahol láthatják a hagyományos birkafejést, sajtkészítést stb., sok sok kis kocsma és csodálatos erdők, hegyek. Kérésre medvelesre is fel tudnak menni a vadőrrel vadregényes erdei ösvényen át. Nyáron rendezik, minden év augusztus 1.-én a falu hagyományos ünnepét: a Málnafesztivált.

Programok a faluban:
- lovasszekerezés, lovasszánozás, lovastúrák
- motorosszánozás
- biciklitúrák
- gyalogtúrák
- néptánc tanulás
- kenyérsütés Magdánál kemencében
- hagyományos székely disznóvágás megtekintése
- vadászat(csak vadászoknak!)
- horgászat, a nálunk kifogott halat igény esetén helyben elkészítjük!
- halértékesítés
- róka- és vargánygomba szedés (időjárás függő)
- esztena látogatás

Székelyvarság környéki látnivalók:
- Korond
- Parajd, sóbánya
- Bucsin-tető
- Farkaslaka
- Szováta
- Székelyudvarhely
- Zetelaki víztározó
- Szent Anna-tó, Békási szoros
- Székelyderzs, erődtemplom
- Gyergyói medence
- Ivó
- Sikaszó
- Madarasi Hargita

Csillagtúra ajánlatok

Téli hószán túrák
4 db kétszemélyes Polaris hószán bérelhető akár több órás túrákra is, természetesen kísérővel. Kísérőjük elviszi Önöket Varság csodálatos hófödte fennsíkjaira, amelyeken hosszú kilométereken át élvezhetik a száguldást, a gyönyörű tájat, majd fáradalmaikat a Tisztáson, Fenyőkúton, Pálpatakán, Korondon, vagy éppen a Bucsin-tetőn pihenhetik ki az ottani hangulatos kiskocsmákban. A túrához a szánt feltankolva kifogástalan állapotban bocsájtjuk rendelkezésre, természetesen bukósisakot is adunk hozzá. A meleg ruháról, kesztyűről, napszemüvegről stb. Önöknek kell gondoskodniuk!

Gyalogtúra útvonalak:
Hegyi túránk során be lehet járni a környék nevezetességeit. Pl. A Bucsin menedékháztól keletre (jobbra), a havasi legelőn, a gerincúton haladva érintjük a Bucsin meteorológiai állomást, majd innen érdemes a Borzontfő (1492 m) tetejére is felmászni. Útközben szép kilátás nyílik a Kiság völgyére, a Székelyvarsági-medencére és a Nagy-Somlyó (1575 m) csúcsára. A Kisbükk (1231 m) és a Hegyeskő (1449 m) közötti nyeregben, a Putna-hágón vezetett át Parajdról Gyergyóba az egykori Sóút...

Bucsin menedékház - Verőfény sarka - Kisbükk - Putna-hágó - Nagy-Somlyó (1576 m) csúcs.
A Bucsin menedékháztól keletre (jobbra), a havasi legelőn, a gerincúton haladva érintjük a Bucsin meteorológiai állomást, majd innen érdemes a Borzontfő (1492 m) tetejére is felmászni. Útközben szép kilátás nyílik a Kiság völgyére, a Székelyvarsági-medencére és a Nagy-Somlyó (1575 m) csúcsára. A Kisbükk (1231 m) és a Hegyeskő (1449 m) közötti nyeregben, a Putna-hágón vezetett át Parajdról Gyergyóba az egykori Sóút. A Nagy-Somlyó csúcsáról a kés sávjelzésű gerincút tovább folytatódik az Újfalvi-Somlyó (1553 m) - Csomafalvi Délegy - Sikaszó-tető - Libán-tető (1001 m) irányába.

Korondi körtúra.
Útirány: Korond - Árcsó motel - Csereerdő - Pálpataka - Pálpataki-nyereg - Vadászház - Fenyőkút - Kalonda-tető

Gyalogtúra Székelyvarságra
Útirány: Korond - Fekete-pataki nyereg - Fenyőkút - Veresmező - Nagy Küküllő völgye (varsági út).

Gyalogtúra Szencsedbe
Útirány: Kalonda-tető - Szencsed - Oroszhegy - Kalonda-tető - Szilas - Firtos-hegy
A Kalonda-tetőről a Szilas (1009 m) oldalában, juthatunk el a Firtos-hegyre (1062 m). (8 km, útjelzés nélkül, 2-3 óra)
Korond falu (Corund) - „Négyes elágazás" - Fekete-patak - a Görgény 25-ös varsági útvonal (drumul nr. 25 Varsag).

Parajd útvonalai, Kirándulás a Siklódi kőre
(Parajd) - 13B országút - Bucsin (8. Km-kő) - Kiság völgye - Bogdán mezeje (menedékház) - Bogdán-tető (1297 m) - Verőfénysarka (1436 m) - Borzontfő (1436 m) - itt találkozik a kés sáv gerincjelzéssel) - Meteo állomás - Bucsin-tető (1273 m)

Árajánlat

Szállás: 60-100 EUR/ház (12 fő)/nap.

Szilveszter és egyéb kiemelt periódus: megegyezés szerint.

Saját honlap / Aldomainnév

Szállásfoglalási és lemondási nyilatkozat

A szállásfoglalási űrlap segítségével leadott foglalásokra az általános szállásfoglalási feltételeinket-ben ismertetett szállásfoglalási és visszamondási feltételek vonatkoznak, Kérjük, a szállás megrendelése előtt olvassa el azt!

Térkép megtekintése

Az Ön desztinációja (útvonal végpontja) meg lett már jelölve a térképen. Kérjük, hogy adja meg a földrajzi helyzetét, ahonnan tervezi az utazását és válassza ki a kívánt beállítást az útvonaltervezéshez. A térképre kattintva Ön még 9 fordulópontot is hozzáadhat a kiinduló és az érkező pont között.

Cím, házszám
Postai kód
Település (az ország nyelvén)
Optimalizálás

Vendégkönyv: vélemények, értékelések

Még nincsenek vélemények erről a szálláshelyről. Ha ÖN szállt már meg itt, Jelentkezzen be a FIÓKOM menüpontnál, s legyen az első, aki véleményezi!

A véleményezéshez kérjük, jelentkezzen be a FIÓKOM menüpontnál

Az Ön adatai

A webhely egyes funkcióinak tárolniuk kell az Ön látogatásával kapcsolatos információkat. Ez csak arra szolgál, hogy szolgáltatásokat nyújtson Önnek, soha senki mással nincs megosztva és törlésre kerül, ha szügségtelenné vált.

Még nem osztotta meg velünk, hogy hogyan gyűjtsünk Önről személyazonosításra alkalmas adatokat

ENGEDÉLYT AD ARRA, HOGY AZ ÖN INFORMÁCIÓIT TÁROLJUK??


Engedélyeznie kell nekünk, hogy tároljuk ezeket az adatokat, hogy Ön foglalásokat tudjon leadni ezen az oldalon. Függetlenül attól, hogy Ön beleegyezik-e az adatok tárolásához, cookie-t tárolunk a számítógépen, amely alapján tudjuk, hogy engedélyezt-e vagy sem. Ez segít abban, hogy ne kérdezzük folyamatosan, hogy szeretné-e engedélyezn vagy tiltani, ez nem tartalmaz személyazonosításra alkalmas adatokat (PII). Ha meggondolja magát, bármikor megkeresheti az "Fiókom/Alkalmazásengedélyek" oldalt, ahol megváltoztathatja a beállításait.

Az információkat a látogatás jellegétől függően különböző időtartamokra van tárolva. Tehát, ha csak körülnéz, akkor a megközelítő földrajzi helyet (országos szintű) tárolunk. Ha kereséseket végez, majd a keresési űrlapok felhasználóbarátabbá tétele érdekében tároljuk az utolsó keresett dolgot. Ezeket az információkat rendszerint legfeljebb 24 órán keresztül tároljuk, és csak arra használjuk, hogy kellemesebbé tegyük a honlap böngészését.

Amikor foglalást rendel velünk, szükségszerűen további információkat tárolunk.

  1. A szállásfoglalási formanyomtatvány legfeljebb 60 napig rögzítődik és tárolódik. Erre azért van szükség, hogy az Ön szállásfoglalási kérései teljes foglalásokká váljanak, miután a foglalást jóváhagyták, és csapatunk elemzésére abban az esetben, ha probléma van egy foglalással. Ha nem jelentkezett be a foglalás során, akkor e-mailben elküldünk Önnek egy felhasználónevet és jelszót, hogy megnézhesse a foglalási előzményeit, és gyakorolhassa a "Felejtéshez vajó jog"ait [Right To Be Forgotten (RTBF) - Jog, hogy elfelejtsék], ha azt szeretné.
  2. A szállásfoglalási űrlapon szereplő adatok, például név, e-mail cím, valódi cím a foglalás indulási dátumától számított legfeljebb 365 napig tárolódik. Ez az információ titkosított formában tárolódik adatbázisunkban, így csak az engedélyezett személyek láthatják. Ha a szállásfoglalását véglegesítette (visszaigazolták, lefoglalózta), akkor törvény szerint a foglalás érvényesnek kell lennie. Miután a foglalás befejeződött, vagy azért, mert törölték, vagy mert kicsekkolt, az RTBF-t a "Fiókom/Az Ön adatai" oldalra való bejelentkezéssel és meglátogatással tudja gyakorolni. A befejezett foglalásokra vonatkozó számlázási adatok továbbra is biztonságosan tárolódnak az adatbázisunkban annak biztosítása érdekében, hogy betartsuk a vonatkozó adótörvényeket, de a foglalás befejezése után eltávolíthatásra kerül az összes többi személyes azonosító (PII).
  3. Ha beleegyezik abba, hogy az Ön adatai a fentiek szerint tárolódjanak, jogilag kötelező ezt a hozzájárulást az adatbázisunkban tárolni. Ez az információ tartalmazza az Ön IP-címét és a beleegyezési formanyomtatvány tartalmát. Ezt a beleegyezési nyilatkozatot a továbbiakban is megőrizzük (ez jogi követelmény).
Foglalhatóságok:
Néhány foglalás
Félig foglalt
Majdnem tele
Foglalt!
Február 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
 
 
Március 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
Június 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kulcsosház - Kulcsosház

Max. fő: 12
Emelet:
Díjszabás neve Szállás
Szoba típusa Kulcsosház
Érv. ettől 2016. máj. 11. szerda Érv. eddig 2020. szeptember 30. szerda
Min. napok 3 Max. napok 21
Min. személy 2 Max. személy 6
60.00€  /kulcsosház/nap

Díjszabás neve Szállás
Szoba típusa Kulcsosház
Érv. ettől 2016. máj. 11. szerda Érv. eddig 2020. szeptember 30. szerda
Min. napok 3 Max. napok 21
Min. személy 7 Max. személy 10
80.00€  /kulcsosház/nap

Díjszabás neve Szállás
Szoba típusa Kulcsosház
Érv. ettől 2016. máj. 11. szerda Érv. eddig 2020. szeptember 30. szerda
Min. napok 3 Max. napok 21
Min. személy 11 Max. személy 12
100.00€  /kulcsosház/nap

Szórakozási lehetőség neve
 
Matyi Vendégház starstar körülbelül 0.77 km körzetben
Árajánlat:10.00€ /fő/nap
Zomora Károly Kulcsosház starstar körülbelül 1.20 km körzetben
Árajánlat:63.00€ /kulcsosház/nap
Bálint Kulcsosház starstar körülbelül 1.27 km körzetben
Árajánlat:90.00€ /kulcsosház/nap
Vadpáva Kulcsosház starstar körülbelül 1.62 km körzetben
Árajánlat:50.00€ /kulcsosház/nap
Boros Barna Kulcsosház starstar körülbelül 1.82 km körzetben
Árajánlat:50.00€ /kulcsosház/nap
 
Székelyföldi Szállások (Szálloda, Panzió, Kulcsosház, Vendégház) - Erdély

Véletlenszerű szállásajánlataink

Euró Panzió
Euró Panzió starstar
€14.73 (70.00lei)  nap

Víz utca, 161. szám, Parajd, 537240, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Pallós Vendégházak
Pallós Vendégházak star
10.00€

Szakadát, Szováta, 547212, Maros, Románia

Gyorsinfó További információ
Sómező Vendégház
Sómező Vendégház starstar
10.00€  /fő/nap

Sómező utca 67/A szám., Szováta, 545500, Maros, Románia

Gyorsinfó További információ