2020-10-25
2020-10-26
  • Szálláshelyek

Hegyi Kő Vendégház

Székelyszentlélek, Fő út, 135. szám., Székelyszentlélek, HR 537166, Romania Térkép megjelenítése

Székelyszentlélek a Felső-Nyikómente egyik legrégibb települése, Székelyudvarhelytől 10 km-re északnyugatra fekszik.1333-ban Sancto Spiritu néven említik először. Területe ősidők óta lakott. A Baknya-tetőn késő bronz – kora vaskori település maradványai kerültek elő. A 17. században a tatárok kétszer is elpusztították. 1910-ben 594, 1992-ben 634 magyar lakosa volt. A trianoni békeszerződésig Udvarhely vármegye Udvarhelyi járásához tartozott. A falu mellett áll alacsony kőfallal körülvett temploma, a toronyalj kőkeretes ajtaja 13. századi, többi része 15. századi később barokk stílusban felújították. 1837-ben restaurálták. A templom mellett néprajzi múzeum is található, melyet 1977-ben hoztak létre. A község határában tizennégy különböző forrás fakad.

Szeretettel várjuk vendégeinket, Székelyszentléleken a Hegyi Kő Vendégházba és a szomszédos Berni Kulcsosházba. Otthonos, meghitt hangulatba fogadunk családokat és baráti társaságokat Erdély szívében, Székelyudvarhelytől 8 km-re. Nyugodt és csendes környezetben. Vendégházunk alkalmas 10-12 személy fogadására: 4 hálószoba, 4 fürdő, egy konyha és egy tágas nappali, ebédlővel áll vendégeink rendelkezésére. A Kulcsosházban 4-6 főt tudunk elszállásolni.

Amit az alap ellátáson felül biztosítunk az gyerekek megismertetése és lovagoltatása pónikkal. A házigazda vendégszeretete és finom bora. Igény esetén csillagtúrák szervezése és a közeli pisztrángban gazdag tavak meglátogatása és vacsoráztatása.

Családunk egy fiatalos és rugalmas székelyszentléleki székely-magyar család. Vendégszeretettel és barátságos hangulatban várjuk Önöket otthonunkba. Megismerkedhetnek velünk és közösen betekintést nyerhetünk Erdély festői tájaiba, az itteniek szokásaiba és hagyományaiba. Bátran vegye fel a kapcsolatot velünk, ha kedve támad Erdélybe látogatni.

Tiszta és rendezett szobáink vendégeink rendelkezésére állnak az év bármely napján. Tágas és kényelmes környezet, párok családok, vagy egyedülálló személyek részére! Erdély festői környezete és világhírű látványos tájai, érintetlen környezet és friss levegő szolgál kikapcsolódásul az erre látogatók számára!

  • Internet / WiFi
  • Parkolás
  • Kert / Udvar / Zöldövezet
  • Állatot nem fogad
  • Nemzetközi kommunikáció
  • Bicikli bérelhető
  • Konyha, konyhasarok

2 Kétágyas szoba

Szállás

Szálláshely

Kezdő ár11 EUR/ fő / éjszaka

Felszereltség

Általánosságok
Szobák száma: 6 db vendégszoba (4 szoba a Hegyi Kőben, 2 szoba a Berni Kulcsosházban), konyha, nappali ebédlővel, fürdőszoba: 6 db., kert, TV, bogrács, kerti tűzhely
Tevékenységek
Túrázás, a környék nevezetességeinek megtekintése
Szolgáltatások
Kerékpár kölcsönzés, pónilovaglás
Internet
Ingyenes internet
Parkolás
Ingyenes privát parkolás

Házirend

Bejelentkezés
16:00-21:00 óra között
Kijelentkezés
08:00-12:00 óra között
Lemondás
A szállás az első éjszakai szállás díjának a befizetésével köthető le, a foglalás bármikor szabadon lemondható, a befizetett foglaló vissza nem térítendő
Gyerekek
Vannak pótágyazható szobák - gyerekeknek félár
Háziállatok
Nem vihető
Hitelkártya
-
Honlapüzemeltető

SeklerTravel Marketing KFT
Sekler Travel Utazási Iroda
Email: office@szekelyszallas.hu
Telefonszám: +40742581925
Kapcsolat, Online ügyfélszolgálat
© 2003-2019. All Rights Reserved!

Kérdése van?

Segítünk! Hívjon minket bátran az oldalunkon megjelenő bármelyik szálláshelyekkel kapcsolatban és foglalja le erdélyi szálláshelyét egy telefonhívással (+40742581925) vagy egy e-mailüzenettel: Online ügyfélszolgálat  Ne habozzon!

Csoportoknak

Nem mindig egyszerű megtalálni a legmegfelelőbb szálláshelyet...
Kérje segítségünket a 15 éves szállásközvetítői tapasztalatunkra, helyismereteinkre támoaszkodva!
Írja meg minél részletesebben (létszám, periódus, régió, programok), hogy mit szeretne: Online ügyfélszolgálat