Szabad szálláshely keresése

Korond (románul Corund) a Sóvidék legnevezetesebb települése, iparművészeti, idegenforgalmi és művelődési központja. A falu Székelyudvarhelytől 26 km-re északnyugatra a Korondi-medence déli szélén a Korond-patak völgyében fekszik a 13A országút mellett. Fő látnivalói: a borvízforrásai, római katolikus temploma, unitárius temploma és falumúzeuma. 

Fenyő Panzió (Korond) starstarstar

Papmocsára u. 610 szám., Korond, Hargita, 537060, Románia

Érintse meg a híváshoz +40745979246, +40743100556
Átlagos vélemény: 7.0
Összes velemény:1
 Néhány foglalás
 Félig foglalt
 Majdnem tele
 Teljesen foglalt
Ajánlatkérés
qrcode

Rövid bemutatás

A Fenyő Panzióra, Korond központi fekvésű és mégis csendes Papmocsára utcájában (610 sz.) bukkanunk rá. A házat kutya őrzi ám ez a vendégekre nem jelent veszélyt. A kedves vendégek ha elmulasztották előzetes bejelentkezésüket csengővel figyelmeztethetik a háziakat érkezésükről.

A Fenyő Vendégház 13 új és modern építésű szobával várja a kedves vendégeit. A szobák 2-3 és 4 ágyasok, ezek mindegyike saját fürdővel rendelkezik. Közösen használható konyhával várjuk a kedves vendégeket ahol lehetőséget biztosítunk a főzésre, élelmiszerek hűtésére és mélyhűtésére. A szálláshelyen szauna áll a vendégek rendelkezésére.

Közös találkozásokra, úti élmények megbeszélésére alkalmas helyiség a nappali, illetve ebédlő. Vendégházunk az év bármely időszakában a vendégek rendelkezésére áll.

Szoba típusa

9.00€
Kétágyas szoba
5
9.00€
Háromágyas szoba
1
9.00€
Négyágyas szoba
4
9.00€
Háromágyas A
2
9.00€
Kétágyas A
1

Tevékenységek

Látványosságok

Szolgáltatások

Felszereltség

Lakóterület, környezet

Média & Technológia

Autó, Parkolás

További információ

Szolgáltatás és felszereltség

- szobák száma: 13
- 5 db 2 ágyas szoba saját fürdővel
- 1 db 2 ágyas szoba közös fürdővel
- 2 db 3 ágyas szoba közös fürdővel
- 1 db 3 ágyas szoba saját fürdővel
- 4 db 4 ágyas szoba saját fürdővel
- összes férőhely: 37
- fürdőszoba: 11; WC: 12 (vízöblítős)
Település jellege:
falusi, kézműves
Településen gyakorolható tevékenységek:
Szállás típusa:
magánszállás
Szállás fajtája:
családi ház
Kiadási egység:
szoba
A tulajdonos ott lakik:
igen
Háziállat:
igen
Háziállat vihető:
igen
Parkolási lehetőség:
az udvarban
Fűthető:
igen
Távolságok:
főút: 100 m, centrum: 150 m, vasút: 10 km, élelmiszerbolt: 200 m, étterem: 200 m, strand: 10 km, zöldövezet: 50 m, lovaglás: 7 km.
Kert:
kerti bútor, hintaágy, grillsütő, gyermekjáték
Étkezés: reggeli vagy félpanziós ellátás.
A szálláshely szolgáltatásai: telefon, TV, Wireless Internet, valutaváltás, ingyenes sátorozási lehetőség, szabadtéri grillezés, parkolási lehetőség zárt udvarban beleértve a lakókocsit is, túraszervezés, lovaglás, étkezés, szaunási lehetőség.
Ágyneműcsere gyakorisága:
igény szerint
Takarítás gyakorisága:
igény szerint
Bérelhető minimum éjszaka:
1
Kiadási időszak:
egész évben.
A szállás igénybevételének legkorábbi időpontja:
nincs korlát
A szállás kötelező elhagyásának időpontja: nincs korlát
Beszélt nyelvek: magyar, román, angol, francia.

Kikapcsolódás, programlehetőségek

Túrázás, lovaglás, téli sportok.
1. Gyalogtúra, kirándulás: korondi bevásárló körút, Firtos vára, a régi aragonit bánya, Sós ház, Likas kő, Holló kő, Móric kő, a négy ásványvízforrás, kőbánya.
2. Tanyalátogatás: Fenyőkút, Pálpataka. Etéd, Atya. Programajánlatok: lovaglás, tábortűz, esztena látogatás sajt és túrókóstolóval, ismerkedés tanyai háziállatokkal
3. Történelmi értékeink: A műemlék unitárius templom, a katolikus templom, falumúzeum, világháborús emlékmű, a magyar nyelv emlékműve
4. Rendezvények, népünnepélyek: Arcsó fesztivál kerámiavásárral - falunapok (az első augusztusi hétvégén); Sörfesztivál (július); Jézus szíve búcsú; Fúvószenekarok találkozója (szeptember); Szüreti bál

Látnivalók:
- Híres fazekasfalu, vasas-kénes gyógyfürdővel, három borvízforrással.
- A korondi székelyek nem csak arról voltak híresek, hanem, a topló feldolgozás igazi nagy mesterei. Sapkát, kalapot és dísztárgyakat készítettek a taplóból. Itt érdemes a gyergyószentmiklósi televízió televízió Gyergyó tv felvételeit megnézni.
- A régi római katolikus templom építési éve nem ismert, valamikor az ún. román építészeti korban épült, 1533-ban gótikus stílusban átalakították. Ekkor Szent Bertalan volt a templom védőszentje. 1568-ban az unitáriusoké lett, és csak 1716-ban került vissza a katolikusokhoz. 1720-ban felújították. Közben a megmaradt katolikusok 1648-tól egy kápolnát használtak. Az 1700-as években Atyhával közös volt a plébánia, Korondnak 1743-tól van saját, külön papja. A faluban katolikus elemi iskola működött, ezt a román hatóságok 1924-ben bezárták. 1910-ben új római katolikus templom építése kezdődött meg, amelyet egy év múlva szenteltek fel Jézus Szent Szíve tiszteletére. A régi gótikus templom néhány köve ennek a kerítésébe van beépítve.
- Unitárius templomát 1720 és 1750 között építették, 1821-ben és 1971-ben megújították.
- A templommal átellenben Falumúzeum található.
- A falutól negyedórányira a parajdi országút mentén 535 m magasságban állt egykor Korond fürdő, melyet 1729-ben említenek először, 1890-ben birtokosa Gáspár Gyula, aki 1892 és 1900 között jelentősen kiépítette. 1938-ban a fürdő csődbe jutott, fenyőfáit kivágták, épületeit lebontották. A helyet ma Árcsónak nevezik, amely sóskútjáról, forrásüledékeiről és borvízforrásairól nevezetes.
- A Barátok kertje nevű helyen egykor kolostor állott, ahova 1783-ban költöztek a minoriták Firtos-hegyi kápolnájukból. Helyén malom van.
- A falu határában aragonitot bányásznak.
- Az országút mellett állandó kirakodóvásár van a falu termékeiből.
- Korondon nagyon sok, szép, fából faragott székelykaput lehet látni. Egykor nagyon szép gyönyörű táncokat jártak Korondon, az idősebbek még most is ismerik ezeket. A korondi, sóvidéki táncokat szerencsére távolabbi vidékeken is tanulják, járják, mint amilyen a gyergyócsomafalvi gyerekek tánca. A korondi táncok mellett nagyon híresek a Felsősófalva táncai, melyeket sokszor egyszerűen sóvidéki táncoknak is neveznek, ilyen például a Bartók Együttes tánca.
- a magyar nyelvű Korondi Középiskola előtt Miholcsa József "Erős várunk nékünk az anyanyelv" című monumentális térkompozíciója, amely "bronzba öntött" harminc jeles magyar íróval jelképes irodalmi parlament.
- Korond jelentős turisztikai látványosság, mint Sóvidék többi települése is.

Csillagtúra ajánlatok

1. Farkaslaka - Tamási Áron emlékház, az író síremléke - 12 km
2. Székelyudvarhely - 26 km.
3. Parajd - sóbánya - fürdő - 10 km
4. Csíkszereda -Tusnádfürdő -Szent Anna-tó (vulkanikus krátertó) - 110 km
5. Gyergyószentmiklós - Gyilkostó -Békás-szoros - 115 km.
6. Csíkszereda -Csíksomlyó - 80 km
7. Székelykeresztúr - Segesvár - 48 km.
8. Fogarasi havasok - Balea tó - 167 - km.

Árajánlat

Szállás: 9 EUR/fő/nap

Étkezés:
-
reggeli: 4 EUR/fő/nap;
- vacsora: 6 EUR/fő/nap. 

* elfogadjuk a vakációs jegyekkel történő fizetést is.

Szállásfoglalási és lemondási nyilatkozat

A szállásfoglalási űrlap segítségével leadott foglalásokra az általános szállásfoglalási feltételeinket-ben ismertetett szállásfoglalási és visszamondási feltételek vonatkoznak, Kérjük, a szállás megrendelése előtt olvassa el azt!

Térkép megtekintése

Az Ön desztinációja (útvonal végpontja) meg lett már jelölve a térképen. Kérjük, hogy adja meg a földrajzi helyzetét, ahonnan tervezi az utazását és válassza ki a kívánt beállítást az útvonaltervezéshez. A térképre kattintva Ön még 9 fordulópontot is hozzáadhat a kiinduló és az érkező pont között.

Cím, házszám
Postai kód
Település (az ország nyelvén)
Optimalizálás

Szolgáltatások

A szálláson kívül az alábbi, további szolgáltatásokból választhat

1. Reggeli

Reggeli

4.00€ (9%) ( Személyenként és naponként )

3. Vacsora

Vacsora

6.00€ (9%) ( Személyenként és naponként )

Vendégkönyv: vélemények, értékelések

Fenyő Panzió (Korond) Átlagos vélemény: 7.0 - Összes velemény: 1

Vendégszeretet
8/10 80%
A hely
5/10 50%
Tisztaság
8/10 80%
Szállás
5/10 50%
Árérték
10/10 100%
Szolgáltatások
8/10 80%
Vendégünk észrevételei:

A szolgáltatások az árral arányosak. Befogadóképessége alkalmassá teszi nagyobb csoportok számára is. Fekvése miatt ideális kiindulópont csillagtúrákhoz. B?séges és biztonságos parkolóhely áll rendelkezésre.

Előnyök:

Mindenek előtt a személyzet érdemel nagy-nagy dícséretet: kedvesek, szolgálatkészek. Remek a szakács, igazán finom és bőséges volt minden fogás, pedig az egy hét alatt szinte "végigettük" az étlapot. Kellemes a panzió mögötti kert, ideális esti programokhoz.Ha az új szárny is teljesen elkészül, komoly komplexum válik belőle. Mindenképpen szót kell ejteni a foglalás folyamatáról: messze ez volt a legmagasabb szintű szolgáltatás az internetes szállásfoglalások közül. Ez értendő mind a weboldal tulajdonosára, Parajdi Kálmán úrra, mind pedig magára a panzióra. a folyamat gyors volt, rugalmas a hozzáállás és 100%-os a teljesítés. Gratulálok hozzá!

Hátrányok:

Negatív élmények nem értek, inkább csak néhány megjegyzés a jobbító szándék által vezérelve:- a szobák három ágynak kicsit sz?kek, kett?nek lennének ideálisak- kisebb kivitelezési hibák a nyílászáróknál, zuhanyzóknál kellemetlenséget okozhatnak- a TV-hez nagyon hiányzik a távirányító

 

A véleményezéshez kérjük, jelentkezzen be a FIÓKOM menüpontnál

Felhívjuk figyelmét, hogy az üzenet elküldésével még nem történik szállásfoglalás! Az alábbi űrlap segítségével küldhet emailt a tulajdonosnak, kapcsolattartónak vagy a recepciónak. Amennyiben 48 órán belül nem kapna választ, kérjük jelezze szerkesztőségünknek ÜGYFÉLSZOLGÁLAT űrlapon vagy kereshet szállást a fenti menük, keresők segítségével. Az ajánlat elkészítéséhez kérjük, adja meg a személyek létszámát, a pontos periódust, más igényelt szolgáltatásokat vagy egyéb speciális igényét. Ne feledje a telefonszámát is megadni nemzetközi formátumban a neve, aláírása után. Csak telefonszámmal ellátott levelekre válaszolunk / veszünk figyelembe!
Emailüzenet írása a következő szállás részére: Fenyő Panzió (Korond)

Kilépés
Foglalhatóságok:
Néhány foglalás
Félig foglalt
Majdnem tele
Foglalt!
Szeptember 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
November 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
December 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Háromágyas A - Háromágyas szoba közös fürdővel

Max. fő: 3
Emelet:
Háromágyas szoba - Háromágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 3
Emelet:
Háromágyas A - Háromágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 3
Emelet:
Kétágyas A - Kétágyas szoba közös fürdővel

Max. fő: 2
Emelet:
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 2
Emelet:
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 2
Emelet:
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 2
Emelet:
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 2
Emelet:
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 2
Emelet:
Négyágyas szoba - Négyágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 4
Emelet:
Négyágyas szoba - Négyágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 4
Emelet:
Négyágyas szoba - Négyágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 4
Emelet:
Négyágyas szoba - Négyágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 4
Emelet:
Díjszabás neve Szállás
Szoba típusa Kétágyas szoba
Érv. ettől 2016. november 25. péntek Érv. eddig 2021. január 31. vasárnap
Min. napok 1 Max. napok 21
Min. személy 1 Max. személy 37
9.00€  /fő/nap

Díjszabás neve Szállás
Szoba típusa Háromágyas szoba
Érv. ettől 2016. november 25. péntek Érv. eddig 2021. január 31. vasárnap
Min. napok 1 Max. napok 21
Min. személy 1 Max. személy 37
9.00€  /fő/nap

Díjszabás neve Szállás
Szoba típusa Négyágyas szoba
Érv. ettől 2016. november 25. péntek Érv. eddig 2021. január 31. vasárnap
Min. napok 1 Max. napok 21
Min. személy 1 Max. személy 37
9.00€  /fő/nap

Díjszabás neve Szállás
Szoba típusa Kétágyas A
Érv. ettől 2016. november 25. péntek Érv. eddig 2021. január 31. vasárnap
Min. napok 1 Max. napok 21
Min. személy 1 Max. személy 37
9.00€  /fő/nap

Díjszabás neve Szállás
Szoba típusa Háromágyas A
Érv. ettől 2016. november 25. péntek Érv. eddig 2021. január 31. vasárnap
Min. napok 1 Max. napok 21
Min. személy 1 Max. személy 37
9.00€  /fő/nap

Szórakozási lehetőség neve
 
Varga Vendégház starstar körülbelül 0.00 km körzetben
Árajánlat:9.00€ /fő/nap
Szőlőmáli Kulcsosház starstar körülbelül 0.00 km körzetben
Árajánlat:9.00€ /fő/nap
Balázs Panzió (Korond) starstarstar körülbelül 0.00 km körzetben
Árajánlat:10.00€ /fő/nap
Sziklakert Panzió starstarstar körülbelül 0.30 km körzetben
Árajánlat:9.00€ /fő/nap
Evelyn Panzió starstar körülbelül 0.31 km körzetben
10.00€
 
Székelyföldi Szállások (Szálloda, Panzió, Kulcsosház, Vendégház) - Erdély

Hotel, szálloda ajánló

Hotel Ozon
Hotel Ozon starstarstar
10.00€

Ozon utca, Hargitafürdő, 530002, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Hotel Prince
Hotel Prince starstarstar
15.00€  /szoba/nap

Hargita u. 74., Csíkszereda, 530001, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Hotel Maros Szálloda
Hotel Maros Szálloda starstarstar
35.00€  /szoba/nap

Testvériség sugárút 2., Gyergyószentmiklós, 535500, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ

TIPP: véletlenszerű panzió ajánlatok

Eni Panzió
Eni Panzió starstar
9.53€ (45.00lei)  /fő/nap

Fő út, 1304 szám, Zetelaka, 537360, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Kiss Panzió (Homoródfürdő)
Kiss Panzió (Homoródfürdő) starstarstar
10.00€

N/A, Homoródfürdő, 535801, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Kerek Panzió
Kerek Panzió starstar
16.94€ (80.00lei)  /szoba/nap

Új utca 6 szám., Borszék, 535300, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ

TIPP: véletlenszerű kulcsosház ajánló Székelyföldről

Anita Kulcsosház
Anita Kulcsosház star
7.50€  /fő/nap

Atyha 318/A, Korond, 537060, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Anna Kulcsosház
Anna Kulcsosház starstarstar
80.00€  /kulcsosház/nap

Állomás utca, 15. szám., Parajd, 537240, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Csodaszarvas Kulcsosház
Csodaszarvas Kulcsosház starstar
16.00€  /fő/nap

-, Ivó, 537362, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ

Véletlenszerű szállásajánlataink

Romantika Panzió & Étterem
Romantika Panzió & Étterem starstarstar
18.00€  /szoba/nap

Betlenfalvi út, 194. szám., Székelyudvarhely, 535600, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Sas Szálló
Sas Szálló starstarstar
10.00€

Tavasz (Verii) utca, 2 szám., Szováta, 545500, Maros, Románia

Gyorsinfó További információ
Barátság Kulcsosház
Barátság Kulcsosház starstar
60.00€  /kulcsosház/nap

Güdüc, Gyergyószárhegy, 537298, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ