Szabad szálláshely keresése

Korond (románul Corund) a Sóvidék legnevezetesebb települése, iparművészeti, idegenforgalmi és művelődési központja. A falu Székelyudvarhelytől 26 km-re északnyugatra a Korondi-medence déli szélén a Korond-patak völgyében fekszik a 13A országút mellett. Fő látnivalói: a borvízforrásai, római katolikus temploma, unitárius temploma és falumúzeuma. 

Fenyő Panzió (Korond) starstarstar

Papmocsára u. 610 szám., Korond, Hargita, 537060, Románia

Érintse meg a híváshoz +40745979246, +40743100556
Átlagos vélemény: 7.0
Összes velemény:1
 Néhány foglalás
 Félig foglalt
 Majdnem tele
 Teljesen foglalt
Ajánlatkérés
qrcode

Rövid bemutatás

A Fenyő Panzióra, Korond központi fekvésű és mégis csendes Papmocsára utcájában (610 sz.) bukkanunk rá. A házat kutya őrzi ám ez a vendégekre nem jelent veszélyt. A kedves vendégek ha elmulasztották előzetes bejelentkezésüket csengővel figyelmeztethetik a háziakat érkezésükről.

A Fenyő Vendégház 13 új és modern építésű szobával várja a kedves vendégeit. A szobák 2-3 és 4 ágyasok, ezek mindegyike saját fürdővel rendelkezik. Közösen használható konyhával várjuk a kedves vendégeket ahol lehetőséget biztosítunk a főzésre, élelmiszerek hűtésére és mélyhűtésére. A szálláshelyen szauna áll a vendégek rendelkezésére.

Közös találkozásokra, úti élmények megbeszélésére alkalmas helyiség a nappali, illetve ebédlő. Vendégházunk az év bármely időszakában a vendégek rendelkezésére áll.

Szoba típusa

9.00€
Kétágyas szoba
5
9.00€
Háromágyas szoba
1
9.00€
Négyágyas szoba
4
9.00€
Háromágyas A
2
9.00€
Kétágyas A
1

Tevékenységek

Látványosságok

Szolgáltatások

Felszereltség

Lakóterület, környezet

Média & Technológia

Autó, Parkolás

További információ

Szolgáltatás és felszereltség

- szobák száma: 13
- 5 db 2 ágyas szoba saját fürdővel
- 1 db 2 ágyas szoba közös fürdővel
- 2 db 3 ágyas szoba közös fürdővel
- 1 db 3 ágyas szoba saját fürdővel
- 4 db 4 ágyas szoba saját fürdővel
- összes férőhely: 37
- fürdőszoba: 11; WC: 12 (vízöblítős)
Település jellege:
falusi, kézműves
Településen gyakorolható tevékenységek:
Szállás típusa:
magánszállás
Szállás fajtája:
családi ház
Kiadási egység:
szoba
A tulajdonos ott lakik:
igen
Háziállat:
igen
Háziállat vihető:
igen
Parkolási lehetőség:
az udvarban
Fűthető:
igen
Távolságok:
főút: 100 m, centrum: 150 m, vasút: 10 km, élelmiszerbolt: 200 m, étterem: 200 m, strand: 10 km, zöldövezet: 50 m, lovaglás: 7 km.
Kert:
kerti bútor, hintaágy, grillsütő, gyermekjáték
Étkezés: reggeli vagy félpanziós ellátás.
A szálláshely szolgáltatásai: telefon, TV, Wireless Internet, valutaváltás, ingyenes sátorozási lehetőség, szabadtéri grillezés, parkolási lehetőség zárt udvarban beleértve a lakókocsit is, túraszervezés, lovaglás, étkezés, szaunási lehetőség.
Ágyneműcsere gyakorisága:
igény szerint
Takarítás gyakorisága:
igény szerint
Bérelhető minimum éjszaka:
1
Kiadási időszak:
egész évben.
A szállás igénybevételének legkorábbi időpontja:
nincs korlát
A szállás kötelező elhagyásának időpontja: nincs korlát
Beszélt nyelvek: magyar, román, angol, francia.

Kikapcsolódás, programlehetőségek

Túrázás, lovaglás, téli sportok.
1. Gyalogtúra, kirándulás: korondi bevásárló körút, Firtos vára, a régi aragonit bánya, Sós ház, Likas kő, Holló kő, Móric kő, a négy ásványvízforrás, kőbánya.
2. Tanyalátogatás: Fenyőkút, Pálpataka. Etéd, Atya. Programajánlatok: lovaglás, tábortűz, esztena látogatás sajt és túrókóstolóval, ismerkedés tanyai háziállatokkal
3. Történelmi értékeink: A műemlék unitárius templom, a katolikus templom, falumúzeum, világháborús emlékmű, a magyar nyelv emlékműve
4. Rendezvények, népünnepélyek: Arcsó fesztivál kerámiavásárral - falunapok (az első augusztusi hétvégén); Sörfesztivál (július); Jézus szíve búcsú; Fúvószenekarok találkozója (szeptember); Szüreti bál

Látnivalók:
- Híres fazekasfalu, vasas-kénes gyógyfürdővel, három borvízforrással.
- A korondi székelyek nem csak arról voltak híresek, hanem, a topló feldolgozás igazi nagy mesterei. Sapkát, kalapot és dísztárgyakat készítettek a taplóból. Itt érdemes a gyergyószentmiklósi televízió televízió Gyergyó tv felvételeit megnézni.
- A régi római katolikus templom építési éve nem ismert, valamikor az ún. román építészeti korban épült, 1533-ban gótikus stílusban átalakították. Ekkor Szent Bertalan volt a templom védőszentje. 1568-ban az unitáriusoké lett, és csak 1716-ban került vissza a katolikusokhoz. 1720-ban felújították. Közben a megmaradt katolikusok 1648-tól egy kápolnát használtak. Az 1700-as években Atyhával közös volt a plébánia, Korondnak 1743-tól van saját, külön papja. A faluban katolikus elemi iskola működött, ezt a román hatóságok 1924-ben bezárták. 1910-ben új római katolikus templom építése kezdődött meg, amelyet egy év múlva szenteltek fel Jézus Szent Szíve tiszteletére. A régi gótikus templom néhány köve ennek a kerítésébe van beépítve.
- Unitárius templomát 1720 és 1750 között építették, 1821-ben és 1971-ben megújították.
- A templommal átellenben Falumúzeum található.
- A falutól negyedórányira a parajdi országút mentén 535 m magasságban állt egykor Korond fürdő, melyet 1729-ben említenek először, 1890-ben birtokosa Gáspár Gyula, aki 1892 és 1900 között jelentősen kiépítette. 1938-ban a fürdő csődbe jutott, fenyőfáit kivágták, épületeit lebontották. A helyet ma Árcsónak nevezik, amely sóskútjáról, forrásüledékeiről és borvízforrásairól nevezetes.
- A Barátok kertje nevű helyen egykor kolostor állott, ahova 1783-ban költöztek a minoriták Firtos-hegyi kápolnájukból. Helyén malom van.
- A falu határában aragonitot bányásznak.
- Az országút mellett állandó kirakodóvásár van a falu termékeiből.
- Korondon nagyon sok, szép, fából faragott székelykaput lehet látni. Egykor nagyon szép gyönyörű táncokat jártak Korondon, az idősebbek még most is ismerik ezeket. A korondi, sóvidéki táncokat szerencsére távolabbi vidékeken is tanulják, járják, mint amilyen a gyergyócsomafalvi gyerekek tánca. A korondi táncok mellett nagyon híresek a Felsősófalva táncai, melyeket sokszor egyszerűen sóvidéki táncoknak is neveznek, ilyen például a Bartók Együttes tánca.
- a magyar nyelvű Korondi Középiskola előtt Miholcsa József "Erős várunk nékünk az anyanyelv" című monumentális térkompozíciója, amely "bronzba öntött" harminc jeles magyar íróval jelképes irodalmi parlament.
- Korond jelentős turisztikai látványosság, mint Sóvidék többi települése is.

Csillagtúra ajánlatok

1. Farkaslaka - Tamási Áron emlékház, az író síremléke - 12 km
2. Székelyudvarhely - 26 km.
3. Parajd - sóbánya - fürdő - 10 km
4. Csíkszereda -Tusnádfürdő -Szent Anna-tó (vulkanikus krátertó) - 110 km
5. Gyergyószentmiklós - Gyilkostó -Békás-szoros - 115 km.
6. Csíkszereda -Csíksomlyó - 80 km
7. Székelykeresztúr - Segesvár - 48 km.
8. Fogarasi havasok - Balea tó - 167 - km.

Árajánlat

- szállás: 9 EUR/fő/nap

Étkezés:
-
reggeli: 4 EUR/fő/nap;
- vacsora: 6 EUR/fő/nap.

Szállásfoglalási és lemondási nyilatkozat

A szállásfoglalási űrlap segítségével leadott foglalásokra az általános szállásfoglalási feltételeinket-ben ismertetett szállásfoglalási és visszamondási feltételek vonatkoznak, Kérjük, a szállás megrendelése előtt olvassa el azt!

Térkép megtekintése

Az Ön desztinációja (útvonal végpontja) meg lett már jelölve a térképen. Kérjük, hogy adja meg a földrajzi helyzetét, ahonnan tervezi az utazását és válassza ki a kívánt beállítást az útvonaltervezéshez. A térképre kattintva Ön még 9 fordulópontot is hozzáadhat a kiinduló és az érkező pont között.

Cím, házszám
Postai kód
Település (az ország nyelvén)
Optimalizálás

Szolgáltatások

A szálláson kívül az alábbi, további szolgáltatásokból választhat

1. Reggeli

Reggeli

4.00€ (9%) ( Személyenként és naponként )

3. Vacsora

Vacsora

6.00€ (9%) ( Személyenként és naponként )

Vendégkönyv: vélemények, értékelések

Fenyő Panzió (Korond) Átlagos vélemény: 7.0 - Összes velemény: 1

Vendégszeretet
8/10 80%
A hely
5/10 50%
Tisztaság
8/10 80%
Szállás
5/10 50%
Árérték
10/10 100%
Szolgáltatások
8/10 80%
Vendégünk észrevételei:

A szolgáltatások az árral arányosak. Befogadóképessége alkalmassá teszi nagyobb csoportok számára is. Fekvése miatt ideális kiindulópont csillagtúrákhoz. B?séges és biztonságos parkolóhely áll rendelkezésre.

Előnyök:

Mindenek előtt a személyzet érdemel nagy-nagy dícséretet: kedvesek, szolgálatkészek. Remek a szakács, igazán finom és bőséges volt minden fogás, pedig az egy hét alatt szinte "végigettük" az étlapot. Kellemes a panzió mögötti kert, ideális esti programokhoz.Ha az új szárny is teljesen elkészül, komoly komplexum válik belőle. Mindenképpen szót kell ejteni a foglalás folyamatáról: messze ez volt a legmagasabb szintű szolgáltatás az internetes szállásfoglalások közül. Ez értendő mind a weboldal tulajdonosára, Parajdi Kálmán úrra, mind pedig magára a panzióra. a folyamat gyors volt, rugalmas a hozzáállás és 100%-os a teljesítés. Gratulálok hozzá!

Hátrányok:

Negatív élmények nem értek, inkább csak néhány megjegyzés a jobbító szándék által vezérelve:- a szobák három ágynak kicsit sz?kek, kett?nek lennének ideálisak- kisebb kivitelezési hibák a nyílászáróknál, zuhanyzóknál kellemetlenséget okozhatnak- a TV-hez nagyon hiányzik a távirányító

 

A véleményezéshez kérjük, jelentkezzen be a FIÓKOM menüpontnál

Az Ön adatai

A webhely egyes funkcióinak tárolniuk kell az Ön látogatásával kapcsolatos információkat. Ez csak arra szolgál, hogy szolgáltatásokat nyújtson Önnek, soha senki mással nincs megosztva és törlésre kerül, ha szügségtelenné vált.

Még nem osztotta meg velünk, hogy hogyan gyűjtsünk Önről személyazonosításra alkalmas adatokat

ENGEDÉLYT AD ARRA, HOGY AZ ÖN INFORMÁCIÓIT TÁROLJUK??


Engedélyeznie kell nekünk, hogy tároljuk ezeket az adatokat, hogy Ön foglalásokat tudjon leadni ezen az oldalon. Függetlenül attól, hogy Ön beleegyezik-e az adatok tárolásához, cookie-t tárolunk a számítógépen, amely alapján tudjuk, hogy engedélyezt-e vagy sem. Ez segít abban, hogy ne kérdezzük folyamatosan, hogy szeretné-e engedélyezn vagy tiltani, ez nem tartalmaz személyazonosításra alkalmas adatokat (PII). Ha meggondolja magát, bármikor megkeresheti az "Fiókom/Alkalmazásengedélyek" oldalt, ahol megváltoztathatja a beállításait.

Az információkat a látogatás jellegétől függően különböző időtartamokra van tárolva. Tehát, ha csak körülnéz, akkor a megközelítő földrajzi helyet (országos szintű) tárolunk. Ha kereséseket végez, majd a keresési űrlapok felhasználóbarátabbá tétele érdekében tároljuk az utolsó keresett dolgot. Ezeket az információkat rendszerint legfeljebb 24 órán keresztül tároljuk, és csak arra használjuk, hogy kellemesebbé tegyük a honlap böngészését.

Amikor foglalást rendel velünk, szükségszerűen további információkat tárolunk.

  1. A szállásfoglalási formanyomtatvány legfeljebb 60 napig rögzítődik és tárolódik. Erre azért van szükség, hogy az Ön szállásfoglalási kérései teljes foglalásokká váljanak, miután a foglalást jóváhagyták, és csapatunk elemzésére abban az esetben, ha probléma van egy foglalással. Ha nem jelentkezett be a foglalás során, akkor e-mailben elküldünk Önnek egy felhasználónevet és jelszót, hogy megnézhesse a foglalási előzményeit, és gyakorolhassa a "Felejtéshez vajó jog"ait [Right To Be Forgotten (RTBF) - Jog, hogy elfelejtsék], ha azt szeretné.
  2. A szállásfoglalási űrlapon szereplő adatok, például név, e-mail cím, valódi cím a foglalás indulási dátumától számított legfeljebb 365 napig tárolódik. Ez az információ titkosított formában tárolódik adatbázisunkban, így csak az engedélyezett személyek láthatják. Ha a szállásfoglalását véglegesítette (visszaigazolták, lefoglalózta), akkor törvény szerint a foglalás érvényesnek kell lennie. Miután a foglalás befejeződött, vagy azért, mert törölték, vagy mert kicsekkolt, az RTBF-t a "Fiókom/Az Ön adatai" oldalra való bejelentkezéssel és meglátogatással tudja gyakorolni. A befejezett foglalásokra vonatkozó számlázási adatok továbbra is biztonságosan tárolódnak az adatbázisunkban annak biztosítása érdekében, hogy betartsuk a vonatkozó adótörvényeket, de a foglalás befejezése után eltávolíthatásra kerül az összes többi személyes azonosító (PII).
  3. Ha beleegyezik abba, hogy az Ön adatai a fentiek szerint tárolódjanak, jogilag kötelező ezt a hozzájárulást az adatbázisunkban tárolni. Ez az információ tartalmazza az Ön IP-címét és a beleegyezési formanyomtatvány tartalmát. Ezt a beleegyezési nyilatkozatot a továbbiakban is megőrizzük (ez jogi követelmény).
Foglalhatóságok:
Néhány foglalás
Félig foglalt
Majdnem tele
Foglalt!
Február 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
 
 
Március 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
Június 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Háromágyas A - Háromágyas szoba közös fürdővel

Max. fő: 3
Emelet:
Háromágyas szoba - Háromágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 3
Emelet:
Háromágyas A - Háromágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 3
Emelet:
Kétágyas A - Kétágyas szoba közös fürdővel

Max. fő: 2
Emelet:
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 2
Emelet:
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 2
Emelet:
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 2
Emelet:
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 2
Emelet:
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 2
Emelet:
Négyágyas szoba - Négyágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 4
Emelet:
Négyágyas szoba - Négyágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 4
Emelet:
Négyágyas szoba - Négyágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 4
Emelet:
Négyágyas szoba - Négyágyas szoba saját fürdővel

Max. fő: 4
Emelet:
Díjszabás neve Szállás
Szoba típusa Kétágyas szoba
Érv. ettől 2016. november 25. péntek Érv. eddig 2021. január 31. vasárnap
Min. napok 1 Max. napok 21
Min. személy 1 Max. személy 37
9.00€  /fő/nap

Díjszabás neve Szállás
Szoba típusa Háromágyas szoba
Érv. ettől 2016. november 25. péntek Érv. eddig 2021. január 31. vasárnap
Min. napok 1 Max. napok 21
Min. személy 1 Max. személy 37
9.00€  /fő/nap

Díjszabás neve Szállás
Szoba típusa Négyágyas szoba
Érv. ettől 2016. november 25. péntek Érv. eddig 2021. január 31. vasárnap
Min. napok 1 Max. napok 21
Min. személy 1 Max. személy 37
9.00€  /fő/nap

Díjszabás neve Szállás
Szoba típusa Kétágyas A
Érv. ettől 2016. november 25. péntek Érv. eddig 2021. január 31. vasárnap
Min. napok 1 Max. napok 21
Min. személy 1 Max. személy 37
9.00€  /fő/nap

Díjszabás neve Szállás
Szoba típusa Háromágyas A
Érv. ettől 2016. november 25. péntek Érv. eddig 2021. január 31. vasárnap
Min. napok 1 Max. napok 21
Min. személy 1 Max. személy 37
9.00€  /fő/nap

Szórakozási lehetőség neve
 
Varga Vendégház starstar körülbelül 0.00 km körzetben
Árajánlat:9.00€ /fő/nap
Szőlőmáli Kulcsosház starstar körülbelül 0.00 km körzetben
Árajánlat:9.00€ /fő/nap
Balázs Panzió (Korond) starstarstar körülbelül 0.00 km körzetben
Árajánlat:10.00€ /fő/nap
Sziklakert Panzió starstarstar körülbelül 0.30 km körzetben
Árajánlat:9.00€ /fő/nap
Evelyn Panzió starstar körülbelül 0.31 km körzetben
10.00€
 
Székelyföldi Szállások (Szálloda, Panzió, Kulcsosház, Vendégház) - Erdély

Véletlenszerű szállásajánlataink

Aragonit Panzió
Aragonit Panzió starstar
9.00€  /fő/nap

Fő út 1469/A., Korond, 537060, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Zsigmond Malom Fogadó
Zsigmond Malom Fogadó starstarstar
15.00€  /fő/nap

629 szám., Csíkmadaras, 537071, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Levi Panzió
Levi Panzió starstarstar
18.00€  /szoba/nap

3/A szám., Parajd, 537240, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ