Szabad szálláshely keresése

Ezüstfenyő Panzió starstar

Cserei Gyula, 11 szám., Árkos, Hargita, 527166, Románia

Érintse meg a híváshoz +40722750415
Átlagos vélemény: 0.0
Összes velemény:0
 Néhány foglalás
 Félig foglalt
 Majdnem tele
 Teljesen foglalt
E-mail üzenet
qrcode

Rövid bemutatás

Sepsiszentgyörgytől 3 km-re, Árkoson várjuk kedves vendégeinket a félpanziós és panziós falusi vendéglátást kínáló Ezüstfenyő Vendégházban. Az elszállásolás a kétágyas, pótágyazható, fürdőszobával rendelkező kis házban, valamint a négy, egyenként két ágyas szobával rendelkező főépületben biztosított.

A szálláshelyhez egy, patakkal átszelt gyümölcsös tartozik, kerti bútorokkal, sziklakerttel. Ha kedve van hozzá, a mezőgazdasági munkákban is részt vehet (fűnyírás, fák, cserjék ápolása, gyümölcs-betakarítás és virágágyások rendezése). A panzió közelében van egy lovagló kiképző és egy búvár képzés is.

Előre bejelentett igény alapján az idelátogatók étkeztetéséről is gondoskodunk. A vendég a páratlan íz- és választék-gazdag székely és erdélyi konyha remekeivel ismerkedhet meg a rusztikusan berendezett családias légkörű nyitott teraszon.

Szoba típusa

???
Egyágyas szoba
1
10.00€
Kétágyas szoba
4
15.00€
Négyágyas szoba
1

Tevékenységek

Lakóterület, környezet

Látványosságok

Felszereltség

Szolgáltatások

Autó, Parkolás

További információ

Szolgáltatás és felszereltség

- szobák száma: 5 [1 single szoba, 1 dupla szoba, 3 kétágyas szoba, 1 kulcsosház (4 férőhely)]
- összes férőhely: 10 + 4
- fürdőszoba: 3 +1
Település jellege:
hegyvidéki, falusi
Településen gyakorolható tevékenységek:
vadászat, horgászat, lovaglás, túrázás, téli sportok
Szállás típusa:
magánszállás
Szállás fajtája:
családi ház
Kiadási egység:
szoba
A tulajdonos ott lakik:
nem
Háziállat:
van (két barátságos kutya)
Háziállat vihető:
nem
Parkolási lehetőség:
az udvarban
Fűthető:
igen
Távolságok:
főút: 50 m, centrum: 500 m, vasút: 3 km, élelmiszerbolt: 300 m, étterem: 3 km, zöldövezet: 100 m.
Turisztikai látványosság:
Ceausescunak berendezett vadászkastély a faluban.
Kert:
fedett terasz, erkély, kerti étkező, kerti pad, patak.
Étkezés:
félpanziós vagy teljes ellátás.
A szálláshely szolgáltatásai:
idegenvezetés és túravezetés, túraszervezés, zárt parkoló.
Ágyneműcsere gyakorisága: igény szerint
Takarítás gyakorisága:
igény szerint
Bérelhető minimum éjszaka:
1
Kiadási időszak:
egész évben
Beszélt nyelvek:
román, magyar

Kikapcsolódás, programlehetőségek

Árkoson érdemes megnézni az 1600-as években épült erődtemplomot, és annak egyik bástyájában kialakított néprajzi múzeumot, amelynek nagyon gazdag az anyaga. A település másik érdekessége az 1800-as években épült neobarokk Szentkereszty-kastély és a szépen rendbetartott park. Az épület az 1980-as években Ceauşescunak volt berendezve, mint vadászkastély. Ma ugyanaz a berendezés, de jelenleg kulturális központként működik, időszakosan koncerteket és kiáll]tásokat szerveznek, munkanapokon látogatható.
A sport kedvelőknek: helyben lehet teniszezni, kuglizni, lehet horgászni a szomszéd település pisztrángos taván vagy az Olton. Lehet lovagolni a Szentgyörgy melleti lovas farmon, vagy éppen hintóval kocsikázni. Télen szánkázni, lovas szánnal menni vagy síelni. Javasoljuk még a Barabás lovardát és a 2 km-re lévő Sportarénát.
A természetkedvelők: ismerkedhetnek a Kárpátkanyar változatos növény- és állatvilágával, a település fölötti erdőben, a kijelölt turista ösvényeken gyalogtúrázva. Lehet gyógynövényt, erdei gyümölcsöt gyűjteni, vagy, ha az időjárás engedi, gombászni. Lovas szekérrel el lehet menni az esztenára (juhnyáj nyári szálláshelye) és részt venni az esti fejésen és sajtkészítésen. Hagyományos paraszti gazdaságba lehet látogatni.
Háromszéket még az ezer borvíz (ásványvíz) hazájának is nevezik, úton-útfélen találkozhatnak különböző ásványi sókban gazdag, gyógyhatású forrásokkal, és gázos gőzölgőkkel (mofetták).
Természeti ritkaságok: a rétyi nyír, a vargyasi barlang és szurdok völgy, a Szent Anna tó és a tőzeg láp, a torjai kénes barlang, a kovásznai pokolsár, ezek mind itt a közelben vannak.
A történelmet kedvelők: Háromszék valóban Sepsi, Kézdi, Kovászna és Erdővidéket jelenti, ahol minden településhez a magyar történelem nevezetes eseménye vagy személyisége kötődik, és sok nevezetes épület, kúria, udvarház található, ezzel ismerkedhetnek.
A megye híres szülöttei: Dózsa György, Bod Péter, Mikes Kelemen, Baróti Szabó Dávid, Körösi Csoma Sándor, Bölöni Farkas Sándor, Gábor Áron, Barabás Miklós, Gyárfás Jenő, Kriza János, Benedek Elek, Mikó Imre, akiknek emlékháza fölkereshető.
Fontos látnivalók: Szentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeum, melynek épületét Kós Károly tervezte, a református erődtemplom, Gyárfás Jenő képtár. Kézdivásárhelyen a céhtörténeti múzeum és a népviseletbe öltöztetett baba gyűjtemény.

Látnivalók:
- Unitárius vártemploma az Árkos patak völgyében egy magaslaton áll. 13. századi templomát a 16. században átépítették, védőfalai 17. századiak (1640), 5 saroktornya és harangtornya volt. Délkeleti tornya a 19. századi földrengésekben ledőlt, harangtornya megrongálódott. 1830-ban a régi templomot lebontották és 1830 és 1833 között újat építettek helyébe. 1844-ben épült mai harangtornya.
- Református temploma 1750-ben épült, 1998-ban tornyot építettek hozzá.
- A faluban áll br. Szentkereszti Zsigmond kastélya, nagy park közepén. A kastély 1870-ben épült, 1980-ban átalakították.
- Határában az Égevesze és a Súgó-patak által közrefogott hegyfokon vár nyomai látszanak. A vár valószínűleg a falu lakóinak menedékhelye volt.
- A hagyomány a Pisztrángos-patak feletti gerincen még több várat is feltételez: Macskavár a Macskaponk tetején, feljebb Kisasszonyvár és a mai Kovácsmás nevű helyen Kovácsvár állott.
- Szentkereszti-kastély

Csillagtúra ajánlatok

Árkosról egy napos kirándulással elérhető, egész Erdély majdnem minden nevezetes helye:

 • Békási szoros és a Gyilkos-tó: 150 km
 • Csángó vidék, Gyimes: 100 km
 • Sóvidék (Korond, Parajd, Szováta): 140 km
 • Csíkszereda és a csíksomlyói kegytemplom, Hargita, Udvarhely, Farkaslaka: 120 km
 • Ilyefalvi, Prázsmári és Szászhermányi erődtemplomok, Brassó középkori főtere, Barcarozsnyó paraszt vára, a tölcsvári szoros és a Bran kastély (Drakula kastélya): 55 km
 • Segesvár, és az egész szász vidék: 150 km
 • fogarasi havasokban a Balea gleccsertó 1700m magasan: 150 km
 • Déli Kárpátokban a predeáli hágón át Buşteni-nél, felvonóval föl lehet menni az Omul csúcsra (2000 m): 135 km
 • Szinaján a román királyi kastély lehet megnézni: 150 km

Árajánlat

Szállás, szálláshely
- 1 ágyas szoba: 16 EUR/fő/nap
- 2 ágyas szoba: 10 EUR/fő/nap
- családos szoba: 15 EUR/fő/nap
Étkezés:
- reggeli: 5 EUR/fő/nap
- vacsora: 6 EUR/fő/nap
Egyéb szolgáltatás:
- idegenvezetés - 5 EUR/nap/fő

Saját honlap / Aldomainnév

Szállásfoglalási és lemondási nyilatkozat

A szállásfoglalási űrlap segítségével leadott foglalásokra az általános szállásfoglalási feltételeinket-ben ismertetett szállásfoglalási és visszamondási feltételek vonatkoznak, Kérjük, a szállás megrendelése előtt olvassa el azt!

Térkép megtekintése

Az Ön desztinációja (útvonal végpontja) meg lett már jelölve a térképen. Kérjük, hogy adja meg a földrajzi helyzetét, ahonnan tervezi az utazását és válassza ki a kívánt beállítást az útvonaltervezéshez. A térképre kattintva Ön még 9 fordulópontot is hozzáadhat a kiinduló és az érkező pont között.

Cím, házszám
Postai kód
Település (az ország nyelvén)
Optimalizálás

Szolgáltatások

A szálláson kívül az alábbi, további szolgáltatásokból választhat

Idegenvezetés

Idegenvezetés

5.00€ (9%) ( Személyenként és naponként )

Reggeli

Reggeli

5.00€ (9%) ( Személyenként és naponként )

Vacsora

Vacsora, estebéd

6.00€ (9%) ( Személyenként és naponként )

Vendégkönyv: vélemények, értékelések

Még nincsenek vélemények erről a szálláshelyről. Ha ÖN szállt már meg itt, Jelentkezzen be a FIÓKOM menüpontnál, s legyen az első, aki véleményezi!

A véleményezéshez kérjük, jelentkezzen be a FIÓKOM menüpontnál

Az Ön adatai

A webhely egyes funkcióinak tárolniuk kell az Ön látogatásával kapcsolatos információkat. Ez csak arra szolgál, hogy szolgáltatásokat nyújtson Önnek, soha senki mással nincs megosztva és törlésre kerül, ha szügségtelenné vált.

Még nem osztotta meg velünk, hogy hogyan gyűjtsünk Önről személyazonosításra alkalmas adatokat

ENGEDÉLYT AD ARRA, HOGY AZ ÖN INFORMÁCIÓIT TÁROLJUK??


Engedélyeznie kell nekünk, hogy tároljuk ezeket az adatokat, hogy Ön foglalásokat tudjon leadni ezen az oldalon. Függetlenül attól, hogy Ön beleegyezik-e az adatok tárolásához, cookie-t tárolunk a számítógépen, amely alapján tudjuk, hogy engedélyezt-e vagy sem. Ez segít abban, hogy ne kérdezzük folyamatosan, hogy szeretné-e engedélyezn vagy tiltani, ez nem tartalmaz személyazonosításra alkalmas adatokat (PII). Ha meggondolja magát, bármikor megkeresheti az "Fiókom/Alkalmazásengedélyek" oldalt, ahol megváltoztathatja a beállításait.

Az információkat a látogatás jellegétől függően különböző időtartamokra van tárolva. Tehát, ha csak körülnéz, akkor a megközelítő földrajzi helyet (országos szintű) tárolunk. Ha kereséseket végez, majd a keresési űrlapok felhasználóbarátabbá tétele érdekében tároljuk az utolsó keresett dolgot. Ezeket az információkat rendszerint legfeljebb 24 órán keresztül tároljuk, és csak arra használjuk, hogy kellemesebbé tegyük a honlap böngészését.

Amikor foglalást rendel velünk, szükségszerűen további információkat tárolunk.

 1. A szállásfoglalási formanyomtatvány legfeljebb 60 napig rögzítődik és tárolódik. Erre azért van szükség, hogy az Ön szállásfoglalási kérései teljes foglalásokká váljanak, miután a foglalást jóváhagyták, és csapatunk elemzésére abban az esetben, ha probléma van egy foglalással. Ha nem jelentkezett be a foglalás során, akkor e-mailben elküldünk Önnek egy felhasználónevet és jelszót, hogy megnézhesse a foglalási előzményeit, és gyakorolhassa a "Felejtéshez vajó jog"ait [Right To Be Forgotten (RTBF) - Jog, hogy elfelejtsék], ha azt szeretné.
 2. A szállásfoglalási űrlapon szereplő adatok, például név, e-mail cím, valódi cím a foglalás indulási dátumától számított legfeljebb 365 napig tárolódik. Ez az információ titkosított formában tárolódik adatbázisunkban, így csak az engedélyezett személyek láthatják. Ha a szállásfoglalását véglegesítette (visszaigazolták, lefoglalózta), akkor törvény szerint a foglalás érvényesnek kell lennie. Miután a foglalás befejeződött, vagy azért, mert törölték, vagy mert kicsekkolt, az RTBF-t a "Fiókom/Az Ön adatai" oldalra való bejelentkezéssel és meglátogatással tudja gyakorolni. A befejezett foglalásokra vonatkozó számlázási adatok továbbra is biztonságosan tárolódnak az adatbázisunkban annak biztosítása érdekében, hogy betartsuk a vonatkozó adótörvényeket, de a foglalás befejezése után eltávolíthatásra kerül az összes többi személyes azonosító (PII).
 3. Ha beleegyezik abba, hogy az Ön adatai a fentiek szerint tárolódjanak, jogilag kötelező ezt a hozzájárulást az adatbázisunkban tárolni. Ez az információ tartalmazza az Ön IP-címét és a beleegyezési formanyomtatvány tartalmát. Ezt a beleegyezési nyilatkozatot a továbbiakban is megőrizzük (ez jogi követelmény).
Foglalhatóságok:
Néhány foglalás
Félig foglalt
Majdnem tele
Foglalt!
December 2018
HKSCPSV
 
 
 
 
 
29
30
31
 
 
 
 
 
 
Február 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
 
 
Március 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
Egyágyas szoba - Egyágyas (singel) szoba 1.
1.

Max. fő: 2
Emelet:
Kétágyas szoba - Franciaágyas szoba 2.
2.

Max. fő: 2
Emelet:
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba 3.
3.

Max. fő: 2
Emelet:
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba 4.
4.

Max. fő: 2
Emelet:
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba 5.
5.

Max. fő: 2
Emelet:
Négyágyas szoba - Családos szoba 6.
6.

Max. fő: 4
Emelet:
Díjszabás neve Szállás: családos szoba
Szoba típusa Négyágyas szoba
Érv. ettől 2016. április 27. szerda Érv. eddig 2019. december 31. kedd
Min. napok 1 Max. napok 21
Min. személy 1 Max. személy 14
15.00€  /fő/nap

Díjszabás neve Szállás: kétágyas
Szoba típusa Kétágyas szoba
Érv. ettől 2016. április 28. csütörtök Érv. eddig 2019. december 31. kedd
Min. napok 1 Max. napok 21
Min. személy 1 Max. személy 14
10.00€  /fő/nap

Szórakozási lehetőség neve
 
Szakács Ház starstar körülbelül 0.00 km körzetben
Árajánlat:9.00€ /fő/nap
Árkosi Múzeumért Panzió starstar körülbelül 0.11 km körzetben
Árajánlat:8.00€ /fő/nap
Tulipán Panzió (Sepsiszentgyörgy) starstar körülbelül 3.24 km körzetben
Árajánlat:17.00€ /szoba/nap
Malomgát Panzió starstar körülbelül 3.34 km körzetben
Árajánlat:16.00€ /fő/nap
Ferdinánd Panzió starstarstar körülbelül 4.00 km körzetben
Árajánlat:36.00€ /szoba/nap
 
Székelyföldi Szállások (Szálloda, Panzió, Kulcsosház, Vendégház) - Erdély

Véletlenszerű szállásajánlataink

Ambient Villa
Ambient Villa starstarstarstarstar
10.00€

Str. Griviţei nr. 9., Keresztényfalva, 507055, Brassó, Románia

Gyorsinfó További információ
Júlia Ház
Júlia Ház starstarstar
10.00€

Géra út, 34 szám., Szováta, 545500, Maros, Románia

Gyorsinfó További információ
Aragonit Panzió
Aragonit Panzió starstar
9.00€  /fő/nap

Fő út 1469/A., Korond, 537060, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ