Szabad szálláshely keresése

Parajd (románul Praid,) a Sóvidék központja, a Kárpát-medence egyik legfontosabb sóbányászati helye. A település Székelyudvarhelytől 38 km-re északnyugatra a Kis-Küküllő mentén, a Görgényi-havasoktól délre fekszik. Főbb látnivalói: Rapsónné várának romjai, a település határában levő sósziklák, a sóbánya, a  19. század elején épült volt sóhivatal, református temploma, római katolikus temploma, ortodox temploma és az Áprily emlékház. 

Balázs István Vendégháza starstarstar

Tanorok utca, 1136. szám., Parajd, Hargita, 537240, Románia

Érintse meg a híváshoz +40742581925
Átlagos vélemény: 0.0
Összes velemény:0
 Néhány foglalás
 Félig foglalt
 Majdnem tele
 Teljesen foglalt
Ajánlatkérés
qrcode

Rövid bemutatás

A szálláshely Parajd központjában, egy csendes kis utcácskában a Küküllő partján fekszik, amelyet nagy udvar, parkoló és kert övez.

A két szintes családi házban 2 szintjén 2 apartman, azaz 4 vendégszoba, 4 illemhely, 2 konyha áll a vendégek rendelkezésére. Minden szobában és a konyhák étkező részében kábel TV áll rendelkezésre, valamint ingyenesen használható a ház internetkapcsolata (WIFI). A szabadban grillező, filagória, hinta, csúszda, házikó gyerekeknek, ping-pong asztal teszi kellemesebbé az itt tartózkodást.

A vendégház gyermekeseknek is kimondottan ajánlott, a háznál vannak pónik lovaglásra, szekerezésre, tyúkok, juhok.

Szoba típusa

10.00€
Kétágyas szoba
4
10.00€
Háromágyas szoba
2
10.00€
Pótágy
3

Szolgáltatások

Lakóterület, környezet

Látványosságok

Felszereltség

Autó, Parkolás

További információ

Szolgáltatás és felszereltség

- szobák száma: 6 (2 db. 3 ágyas külön fürdővel, 4 db 2 ágyas; alsó szint 3 szoba, felső szint 3 szoba - külön bejárattal; 2 külön apartmanként is bérelhető)
- összes férőhely: 14 (felső szint + 1 pótágy, alsó szint igény esetén + 2 pótágy)
- fürdő, wc száma: 4 (szintenként 2-2; a három ágyas szobákhoz külön illemhely tartozik, illetve az alsó és a felső szinten is 1-1 illemhely tartozik a 2 ágyas szobákhoz)
Település jellege: hegyvidéki, falusi, gyógy-termál.
Szállás típusa: magánszállás
Szállás fajtája: családi ház, tranzit szállás Kiadási egység: szoba vagy apartman
A tulajdonos ott lakik: igen, külön az udvarban
Háziállat: van
Háziállat vihető: nem
Parkolási lehetőség: az udvarban
Fűthető: igen (központi fűtés, állandó melegvíz)
Távolságok: főút: 300 m, centrum: 300 m, vasút: 800 m, élelmiszerbolt: 300 m, étterem: 300 m, szabad strand: 600 m, zöldövezet: 500 m, sportpálya 500 m, turisztikai látványosságok: 500 m.
Turisztikai látványosság: református műemléktemplom, sóbánya, sósziklák, Rapsóné vára Kert: kerti bútor, hintaágy.
Étkezés: a vendég kell megoldja a szálláshely konyháján (ennek nincs külön díja vagy a közeli éttermek valamelyikében (ajánlott étterem a Parajd Hotel Étterme)
A szálláshely szolgáltatásai: mindkét szinten 1-1 teljes felszerelésű konyha (hűtőszekrény) áll rendelkezésre; itt található tv is.
Ágyneműcsere gyakorisága: igény szerint
Takarítás gyakorisága: igény szerint
Bérelhető minimum éjszaka: 1.
Kiadási időszak: január 1-től - december 31-ig.
A szállás igénybevételének legkorábbi időpontja: 12 órától
A szállás kötelező elhagyásának időpontja: 12 óráig
Beszélt nyelvek: magyar, román

Kikapcsolódás, programlehetőségek

A szálláshelyen lehet póni-lovagolni, szekerezni, a település más szolgáltatóinál pedig a lovas-szánozás, motoros szánozás is igényelhető.

Látnivalók:

- Rapsóné várának romjai.
- A település másik nevezetességei a határában levő sósziklák, melyek legnevezetesebbike az 576 m magas Sóhát, amely kb. 2 milliárd tonna sót tartalmaz. A Korond-patak vize a Só-szorosban tör át a sósziklákon.
- A bányák sócsarnokai a légúti betegségek kiváló gyógyhelyei. A sóbányában 120 m mélyen templom, játszótér is van. Szomszédságában található a a 19. század elején épült volt sóhivatal, amely ma egészségügyi rendelő.
- A parajdi művelődési otthonban megtekinthető néprajzi kiállításon (Falumúzeum) közel 2000 helybeli és környéki tárgy, történelmi emlék kapott helyet. Különösen a sóvágással és sószállítással kapcsolatos eszközök, szerszámok és makettek, valamint fényképek sokasága látható.
- Parajd, sóbánya- Fürdő és üdülőhely, gyógyhatású meleg sós fürdője van, ahol a fürdőzők lebegnek a tömény sós vízben.
- A református templom 1790 és 1796 között épült, szentélye a régi 15. századi római katolikus templomból maradt meg.
- A római katolikus templom 1800-ban épült. 1998-ban egy új templomot is emeltek.
- Ortodox temploma 1929-ben épült.
- A nemrég épített Áprily-emlékházban az érdeklődök a költő Parajdhoz fűződő életszakaszairól szerezhetnek információkat.

Csillagtúra ajánlatok

1. Farkaslaka (Tamási Áron sírja) - Székelyudvarhely
2. Csíkszereda - Tusnádfürdő - Szent Anna-tó (vulkanikus krátertó)
3. Gyergyószentmiklós - Gyilkostó - Békás-szoros
4. Csíkszereda - Csíksomlyó - Gyímesek
5. Fogarasi Havasok - Balea tó
6. Brassó - Törcsvár (Bran kastély)
7. Székelykeresztúr - Segesvár

Árajánlat

- szállás: 10 EUR/fő/nap;
- apartmanként: 45 EUR/nap
* ha kevesebb, mint 7 személy béreli, egyébként személyenként árban bérelhető

Gyerekkedvezmények: ha nem igényel külön fekhelyet, akkor a szállás ingyenes.

Saját honlap / Aldomainnév

Szállásfoglalási és lemondási nyilatkozat

A szállásfoglalási űrlap segítségével leadott foglalásokra az általános szállásfoglalási feltételeinket-ben ismertetett szállásfoglalási és visszamondási feltételek vonatkoznak, Kérjük, a szállás megrendelése előtt olvassa el azt!

Térkép megtekintése

Az Ön desztinációja (útvonal végpontja) meg lett már jelölve a térképen. Kérjük, hogy adja meg a földrajzi helyzetét, ahonnan tervezi az utazását és válassza ki a kívánt beállítást az útvonaltervezéshez. A térképre kattintva Ön még 9 fordulópontot is hozzáadhat a kiinduló és az érkező pont között.

Cím, házszám
Postai kód
Település (az ország nyelvén)
Optimalizálás

Vendégkönyv: vélemények, értékelések

Még nincsenek vélemények erről a szálláshelyről. Ha ÖN szállt már meg itt, Jelentkezzen be a FIÓKOM menüpontnál, s legyen az első, aki véleményezi!

A véleményezéshez kérjük, jelentkezzen be a FIÓKOM menüpontnál

Az Ön adatai

A webhely egyes funkcióinak tárolniuk kell az Ön látogatásával kapcsolatos információkat. Ez csak arra szolgál, hogy szolgáltatásokat nyújtson Önnek, soha senki mással nincs megosztva és törlésre kerül, ha szügségtelenné vált.

Még nem osztotta meg velünk, hogy hogyan gyűjtsünk Önről személyazonosításra alkalmas adatokat

ENGEDÉLYT AD ARRA, HOGY AZ ÖN INFORMÁCIÓIT TÁROLJUK??


Engedélyeznie kell nekünk, hogy tároljuk ezeket az adatokat, hogy Ön foglalásokat tudjon leadni ezen az oldalon. Függetlenül attól, hogy Ön beleegyezik-e az adatok tárolásához, cookie-t tárolunk a számítógépen, amely alapján tudjuk, hogy engedélyezt-e vagy sem. Ez segít abban, hogy ne kérdezzük folyamatosan, hogy szeretné-e engedélyezn vagy tiltani, ez nem tartalmaz személyazonosításra alkalmas adatokat (PII). Ha meggondolja magát, bármikor megkeresheti az "Fiókom/Alkalmazásengedélyek" oldalt, ahol megváltoztathatja a beállításait.

Az információkat a látogatás jellegétől függően különböző időtartamokra van tárolva. Tehát, ha csak körülnéz, akkor a megközelítő földrajzi helyet (országos szintű) tárolunk. Ha kereséseket végez, majd a keresési űrlapok felhasználóbarátabbá tétele érdekében tároljuk az utolsó keresett dolgot. Ezeket az információkat rendszerint legfeljebb 24 órán keresztül tároljuk, és csak arra használjuk, hogy kellemesebbé tegyük a honlap böngészését.

Amikor foglalást rendel velünk, szükségszerűen további információkat tárolunk.

  1. A szállásfoglalási formanyomtatvány legfeljebb 60 napig rögzítődik és tárolódik. Erre azért van szükség, hogy az Ön szállásfoglalási kérései teljes foglalásokká váljanak, miután a foglalást jóváhagyták, és csapatunk elemzésére abban az esetben, ha probléma van egy foglalással. Ha nem jelentkezett be a foglalás során, akkor e-mailben elküldünk Önnek egy felhasználónevet és jelszót, hogy megnézhesse a foglalási előzményeit, és gyakorolhassa a "Felejtéshez vajó jog"ait [Right To Be Forgotten (RTBF) - Jog, hogy elfelejtsék], ha azt szeretné.
  2. A szállásfoglalási űrlapon szereplő adatok, például név, e-mail cím, valódi cím a foglalás indulási dátumától számított legfeljebb 365 napig tárolódik. Ez az információ titkosított formában tárolódik adatbázisunkban, így csak az engedélyezett személyek láthatják. Ha a szállásfoglalását véglegesítette (visszaigazolták, lefoglalózta), akkor törvény szerint a foglalás érvényesnek kell lennie. Miután a foglalás befejeződött, vagy azért, mert törölték, vagy mert kicsekkolt, az RTBF-t a "Fiókom/Az Ön adatai" oldalra való bejelentkezéssel és meglátogatással tudja gyakorolni. A befejezett foglalásokra vonatkozó számlázási adatok továbbra is biztonságosan tárolódnak az adatbázisunkban annak biztosítása érdekében, hogy betartsuk a vonatkozó adótörvényeket, de a foglalás befejezése után eltávolíthatásra kerül az összes többi személyes azonosító (PII).
  3. Ha beleegyezik abba, hogy az Ön adatai a fentiek szerint tárolódjanak, jogilag kötelező ezt a hozzájárulást az adatbázisunkban tárolni. Ez az információ tartalmazza az Ön IP-címét és a beleegyezési formanyomtatvány tartalmát. Ezt a beleegyezési nyilatkozatot a továbbiakban is megőrizzük (ez jogi követelmény).
Foglalhatóságok:
Néhány foglalás
Félig foglalt
Majdnem tele
Foglalt!
Február 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
 
 
Március 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
Június 2019
HKSCPSV
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Háromágyas szoba - Háromágyas szoba N/A
N/A

Max. fő: 3
Emelet: N/A
Háromágyas szoba - Háromágyas szoba N/A
N/A

Max. fő: 3
Emelet: N/A
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba N/A
N/A

Max. fő: 2
Emelet: N/A
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba N/A
N/A

Max. fő: 2
Emelet: N/A
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba N/A
N/A

Max. fő: 2
Emelet: N/A
Kétágyas szoba - Kétágyas szoba N/A
N/A

Max. fő: 2
Emelet: N/A
Pótágy - Pótágy N/A
N/A

Max. fő: 1
Emelet: N/A
Pótágy - Pótágy N/A
N/A

Max. fő: 1
Emelet: N/A
Pótágy - Pótágy N/A
N/A

Max. fő: 1
Emelet: N/A
Díjszabás neve Szállás
Szoba típusa Kétágyas szoba
Érv. ettől 2016. december 06. kedd Érv. eddig 2021. január 31. vasárnap
Min. napok 1 Max. napok 21
Min. személy 1 Max. személy 17
10.00€  /fő/nap

Díjszabás neve Szállás
Szoba típusa Háromágyas szoba
Érv. ettől 2016. december 06. kedd Érv. eddig 2021. január 31. vasárnap
Min. napok 1 Max. napok 21
Min. személy 1 Max. személy 17
10.00€  /fő/nap

Díjszabás neve Szállás
Szoba típusa Pótágy
Érv. ettől 2016. december 06. kedd Érv. eddig 2021. január 31. vasárnap
Min. napok 1 Max. napok 21
Min. személy 1 Max. személy 17
10.00€  /fő/nap

Szórakozási lehetőség neve
 
Zsombori Vendégház starstarstar körülbelül 0.10 km körzetben
Árajánlat:9.00€ /fő/nap
Lex Studio Apartmanok starstarstar körülbelül 0.17 km körzetben
Árajánlat:35.00€ /apartman/nap
Telegdy Étterem starstarstar körülbelül 0.18 km körzetben
Árajánlat:4.00€ /fő/nap
Láski Panzió starstar körülbelül 0.19 km körzetben
10.00€
Csűr Vendégház starstar körülbelül 0.20 km körzetben
10.00€
 
Székelyföldi Szállások (Szálloda, Panzió, Kulcsosház, Vendégház) - Erdély

Véletlenszerű szállásajánlataink

Máté Antal Vendégház
Máté Antal Vendégház starstar
35.00€  /kulcsosház/nap

N/A, Zeteváralja, 537300, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Hotel Parajd Szálloda
Hotel Parajd Szálloda starstar
20.00€  /szoba/nap

Fő út, 1092. szám., Parajd, 537240, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ
Láski Panzió
Láski Panzió starstar
10.00€

Állomás utca, Parajd, 537240, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ