Kőház Panzió starstar

Cím: N/A, Ivó, Hargita, 537362, Románia

Érintse meg a híváshoz +40742581925
Átlagos vélemény: 0.0
Összes velemény:0
 Néhány foglalás
 Félig foglalt
 Majdnem tele
 Teljesen foglalt
Ajánlatkérés
qrcode

Rövid bemutatás

Hargita fenséges magasságainak, irdatlan rengetegeinek tövében, a völgyek mélyében, a patakok ölén fekvő ivói tanyavilág, sajátos, szétszórt falusi házai közé, melyek mint egy-egy csöndkupac állnak önmaguk hallgatására ítélve, épültek és egyre szaporodnak és nőnek, mint erdőben a gombák, a székelyudvarhelyi, csíkszeredai, marosvásárhelyi stb. jobb módú magyar emberek hétvégi házai, kik menekülve a nagyvárosokban egyre inkább szaporodó és teret hódító „testvérpolgároktól”, kétségbeesetten próbálják ezt a talpalatnyi földet megőrizni magyarnak, fellendíteni a turizmust, és ez által kiépíteni, megerősíteni a vidéket, és talán egy magyar turisztikai és síparadicsomot létrehozni.
Az épülő hétvégi házak és kiadó szálláshelyek zöme az itt divatos faházként épül fel. Mi, egy kevésbé megszokott építkezési formát és stílust választottunk, amikor a követ választottuk alapanyagnak. Igaz, építése és fűtése sokkal nagyobb költségekkel jár, de a mi elsődleges célunk egy olyan ház megépítése volt, mely beleolvad a természetbe, a környék köves, sziklás, szíjas tulajdonságait érzi az ember ebben a házban.
Célunk, egy kívülről a természet törvényeinek behódoló, a táj fensége mellett eltörpülő, de ugyanakkor belső világa a modern ember feltételeinek megfelelő ház biztosítása vendégeinknek, akik sajátos hangulatban tölthetnek így el néhány felejthetetlen napot.
A Kőház Panzió Ivó helység felső, a Hargita felé nyúló felében, az itt lakók által beépített falurészen kívül, a környék Mátyáskertnek nevezett részén található. Ez a rész a felső buszmegálló és a Kolping tábor közvetlen szomszédságában van, az Ivó patak úttal átelleni oldalán, mely a mellékelt térkép segítségével könnyen megtalálható.
A ház egy 20 ár nagyságú telken épült, melynek fekvése és kiterjedése eleget tesz annak, hogy vendégeinket ne zavarja az út pora, a szomszédok zaja stb. A telek alsó szélén az Ivó patak friss, hideg vize zubog le a Hargita magasságaiból, különleges hangvarázst és légfrissességet kölcsönözve. Közvetlenül a patak mellett található a „filegória” mely a nyári sütések-főzések és nagy lakmározások színhelye, ahonnan esténként gyönyörködni lehet a több méteres tábortüzek lángangyalaiban, az erre kijelölt helyen. Mintegy 20 méterre a pataktól épült a sajátos, negyed körcikk alakú, fazsindelyes fedésű kőház. A ház földszintje kettős óriásboltív által elválasztott konyhát, ebédlőt, nappalit vagy társalgót és előteret foglal magába. Ugyancsak a földszinten található a fürdőszoba, mely zuhanyzót és mosdókagylót, illetve a WC, mely vízöblítéses WC-t, bidét és kézmosó kagylót tartalmaz. Ehhez a szinthez tartozik ugyanakkor a nagy, hangulatvilágítással felszerelt nyitott, de fedél által védett terasz is. A ház felső szintje közös előtérből nyíló három hálószobából áll, melyekben egy-egy kétszemélyes és egy egyszemélyes ágy van, tartalék matracokkal minden ágy alatt. Így a ház befogadóképessége kényelmesen 8 személy, tartalék matracok felhasználásával 12 személy. A hálószobák boltíves ablakai a szemközti hegyoldal fenyveseire és a zubogó patakra nyílnak, sajátos, eufórikus hangulatot teremtve az itt ébredő vendégnek.
A házhoz egy melléképület is tartozik, mely szerszámtartónak, fásraktárnak és szolgálati lakásnak épült, a telek hátsó részén levő autóparkoló mellett. A telek mögött szintén erdő emelkedik egy nagy kiterjedésű havasi legelő felé. Az emelkedő hegyoldalban egy elhagyott kőbánya maradványairól tanúskodnak a merészen kiemelkedő sziklafalak. A telek két oldalát ezüst és vörösfenyővel beültetett sűrű élőkerítés védi. Az udvaron fedett kút, hinta és szabadtéri zuhanyzó is található.
A ház teljes felszereléssel áll vendégeink szolgálatában: hűtőszekrény, fagyasztó, mosógép, mikrohullámsütő, TV, ágynemű, konyha felszerelés és félpanziós étkezési ellátással is.

Szoba típusa

Kulcsosház
1

Felszereltség

Lakóterület, környezet

Tevékenységek

Szolgáltatások

Autó, Parkolás

Látványosságok

Az egység bemutatása

Szolgáltatás és felszereltség

- szobák száma: 3 (3 X egy-egy kétszemélyes és egy egyszemélyes ágy)
- összes férőhely: 8 (+ 4 pótágy, matrac)
- fürdő, WC: 1
Település jellege:
hegyvidéki
Szállás típusa:
magánszállás
Szállás fajtája:
családi ház, nyaraló.
Kiadási egység:
kulcsosházként
A tulajdonos ott lakik:
nem
Háziállat:
nincs
Háziállat vihető:
igen
Parkolási lehetőség:
az udvarban
Fűthető:
igen (fával, csempekályha)
Távolságok:
főút: 8 km, centrum: 2 km, vasút: 25 km, élelmiszerbolt: 50 m, étterem: 2 km, zöldövezet: 20 m, strand, szabadstrand 20 km, benzinkút: 25 km.
Kert:
kerti bútor, hintaágy, grillsütő
Étkezés: reggeli, félpanziós ellátás
A szálláshely szolgáltatásai:

Ágyneműcsere gyakorisága: turnusonként (hosszabb tartózkodás esetén hetente)
Takarítás gyakorisága: igény szerint
Bérelhető minimum éjszaka:
3
Kiadási időszak:
egész évben
A szállás igénybevételének legkorábbi időpontja:
14 óra
A szállás kötelező elhagyásának időpontja: 12 óra
Beszélt nyelvek: magyar, román

Kikapcsolódás, programlehetőségek

Túrázás, horgászás, vadászat, téli sportok.
A helyi nevezettességek bemutatása, idegenvezetés a következő régiókban, településeken: Sóvidék (Parajd, Szováta a korondi fazekasokat, Farkaslakát, Székelyudvarhelyet, Csíkszeredát és Csíksomlyót, Tusnádot, Szent-Anna tavat és a Mohost, Békási-szoros és Gyilkos-tó stb. (vendégeinknek segítséget nyújthatunk útvonalaik megtervezésében).
Az itt élő falusi ember életének, a körülvevő természet szépségeinek (fenyvesek, a Hargita, a hegyi patakok, források, borvizek, pisztrángok, illetve vadak bemutatása:
- falusi emberekkel való ismerkedés,
- kenyérsütés bemutatása,
- mezei munkákkal való ismerkedés – „szénacsinálás”,
- szekerezés szénásszekérrel vagy télen lovas-szánon,
- esztena látogatás és juhsajt vásár,
- hosszabb és rövidebb hegyi gyalogtúrák,
- gomba-, málna-, szeder-, áfonyagyűjtés,
- favágás,
- vízi-sportok a zeteváralji víztározónál,
- téli sportok a Madarasi Hargita felvonós sípályáin,
- motoros sportok a környező erdei utakon és ösvényeken,
- pisztráng lakomák
- vadászatok – Hargita megyében él az ország és Európa egyik legjelentősebb barnamedve állománya, farkasok, vaddisznók, hiúzok, siketfajdok élnek erdeinkben. Többségük védett faj, de a megfelelő egyedsűrűség elérésére, szervezett formában, évente szervezhetők tényleges vagy a szafarik mintájára teljes programot kínáló, csoportos fotóvadászatok. Hargita megye erdeiben lőttek aranyérmes, ezüstérmes medvét, szarvasbikákat, vaddisznót és ez a lehetőség ma már minden szenvedélyes vadásznak adott. Az 1986-os Nürnbergi vadász-világkiállításon a mi erdőinkből származó 4 szarvas és 13 medvetrófea volt aranyérmes és erdeinkben lőtték a világrekorder medvét is.

Látnivalók:
- A Zete várának csekély romjai a falutól félórányira a Deság patakának a Küküllőbe torkolása feletti sziklacsúcson találhatók. A várat valószínűleg földrengés döntötte romba.
- Ivóból lehet a legkönnyebben és leggyorsabban megközelíteni a Hargita hegyvonulat legmagasabb csúcsát, az 1801 m magas Madarasi Hargitát (a székelyek „Szent Hegyét”).
- Zetelakán sok 19–20. századi székelykapu megcsodálható.

Csillagtúra ajánlatok

1. Székelyudvarhely - Farkaslaka (Tamási Áron sírja) - Korond (fazekasvásár) - Parajd (Sóbánya) - Szováta (Medve tó)
2. Csíkszereda - Tusnádfürdő - Szent Anna-tó (vulkanikus krátertó)
3. Gyergyószentmiklós - Gyilkostó - Békás-szoros
4. Csíkszereda - Csíksomlyó - Gyímesek
5. Fogarasi Havasok - Balea tó

Árajánlat

PeriódusKulcsosházkéntFélpanziós ellátással
1-4 személy5-8 személy8 személy felett
Jan. 05 - Jún 15.35 EUR/ház/nap55 EUR/ház/nap70 EUR/ház/nap+ 10 EUR/fő/nap
Jún. 16 - Aug. 31.40 EUR/ház/nap60 EUR/ház/nap75 EUR/ház/nap+ 10 EUR/fő/nap
Szept. 1 - Dec. 20.35 EUR/ház/nap55 EUR/ház/nap70 EUR/ház/nap+ 10 EUR/fő/nap
Dec. 21 - Jan. 04.70 EUR/ház/nap90 EUR/ház/nap110 EUR/ház/nap+ 10 EUR/fő/nap


Félpanziós ellátás: egy rugalmas étkezési programot ajánlunk félpanziós ellátásunkkal, hogy reggel minél előbb indulhassanak és útközben ne kelljen időt veszíteniük a vendéglők kiszolgálását várva. Mi az Önöknek megfelelő időpontban meleg és bőséges vacsorával várjuk, mellyel igyekszünk bemutatni az erdélyi konyha sajátos fogásait is. Félpanziós ellátásunk egy, helyben, vendégeink igénye és ízlése szerint megbeszélt, étkezési és felszolgálási program, mely bőséges reggelit és a vendég programjától függően felszolgált, meleg vacsorát és desszertet tartalmaz.
• Gyerekkedvezmény:
8 év alatti gyerekek félpanziós ellátása 50%-os kedvezményben részesül.
• Árkedvezmény: a min. 7 napot nálunk töltő vendégeink 7%-os árkedvezményben részesülnek, amely a helyszínen érvényesíthető. Az árkedvezmény csak 5%-os amennyiben a gyerekkedvezmény is érvényes.
• Perióduskötelezettségek:
* a zöld periódusban a félpanziós ellátás kötelező
** a piros periódusban december 26-tól a félpanziós ellátás kötelező

Saját honlap / Aldomainnév

www.kohazpanzio.szekelyszallas.hu

Szállásfoglalási és lemondási nyilatkozat

A szállásfoglalási űrlap segítségével leadott foglalásokra az általános szállásfoglalási feltételeinket-ben ismertetett szállásfoglalási és visszamondási feltételek vonatkoznak, Kérjük, a szállás megrendelése előtt olvassa el azt!

Térkép megtekintése

Szolgáltatások

A szálláson kívül az alábbi, további szolgáltatásokból választhat

Félpanzió

Félpanziós ellátás

10.00€ ( Személyenként és naponként )

Vendégkönyv: vélemények, értékelések

Még nincsenek vélemények erről a szálláshelyről.

Véleményezéshez be kell jelentkeznie.

Felhívjuk figyelmét, hogy az üzenet elküldésével még nem történik szállásfoglalás! Az alábbi űrlap segítségével küldhet emailt a tulajdonosnak, kapcsolattartónak vagy a recepciónak. Amennyiben 48 órán belül nem kapna választ, kérjük jelezze szerkesztőségünknek ÜGYFÉLSZOLGÁLAT űrlapon vagy kereshet szállást a fenti menük, keresők segítségével. Az ajánlat elkészítéséhez kérjük, adja meg a személyek létszámát, a pontos periódust, más igényelt szolgáltatásokat vagy egyéb speciális igényét. Ne feledje a telefonszámát is megadni nemzetközi formátumban a neve, aláírása után. Csak telefonszámmal ellátott levelekre válaszolunk / veszünk figyelembe!
Emailüzenet írása a következő szállás részére: Kőház Panzió

Kilépés
Foglalhatóságok:
Néhány foglalás
Félig foglalt
Majdnem tele
Foglalt!
Július 2016
VHKSCPS
 
 
 
 
 
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
Agusztus 2016
VHKSCPS
 
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
 
 
 
Szeptember 2016
VHKSCPS
 
 
 
 
 
Október 2016
VHKSCPS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
November 2016
VHKSCPS
 
 
 
 
 
Kulcsosház - Kulcsosház
Max. fő: 12
Emelet:
Díjszabás neve Szoba típusa Min. személy Max. személy Érv. ettől Érv. eddig   Min. napok Max. napok
Szállás Kulcsosház 5 8 2016. June 16. Thursday 2016. August 31. Wednesday 60.00€  /kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2016. June 16. Thursday 2016. August 31. Wednesday 75.00€  /kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2016. June 16. Thursday 2016. August 31. Wednesday 60.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2016. June 16. Thursday 2016. August 31. Wednesday 40.00€  /kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2016. June 16. Thursday 2016. August 31. Wednesday 40.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2016. June 16. Thursday 2016. August 31. Wednesday 75.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2016. September 01. Thursday 2016. December 20. Tuesday 55.00€  /kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2016. September 01. Thursday 2016. December 20. Tuesday 70.00€  /kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2016. September 01. Thursday 2016. December 20. Tuesday 55.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2016. September 01. Thursday 2016. December 20. Tuesday 35.00€  /kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2016. September 01. Thursday 2016. December 20. Tuesday 35.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2016. September 01. Thursday 2016. December 20. Tuesday 70.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2016. December 21. Wednesday 2016. December 31. Saturday 90.00€  /kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2016. December 21. Wednesday 2016. December 31. Saturday 110.00€  /kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2016. December 21. Wednesday 2016. December 31. Saturday 70.00€  /kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2016. December 21. Wednesday 2017. January 04. Wednesday 90.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2016. December 21. Wednesday 2017. January 04. Wednesday 70.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2016. December 21. Wednesday 2017. January 04. Wednesday 110.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2017. January 05. Thursday 2017. June 14. Wednesday 70.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2017. January 05. Thursday 2017. June 15. Thursday 55.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2017. January 05. Thursday 2017. June 15. Thursday 35.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2017. June 16. Friday 2017. August 31. Thursday 60.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2017. June 16. Friday 2017. August 31. Thursday 40.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2017. June 15. Thursday 2017. August 31. Thursday 75.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2017. September 01. Friday 2017. December 20. Wednesday 55.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2017. September 01. Friday 2017. December 20. Wednesday 35.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2017. September 01. Friday 2017. December 20. Wednesday 70.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2017. December 21. Thursday 2018. January 04. Thursday 90.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2017. December 21. Thursday 2018. January 04. Thursday 70.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2017. December 21. Thursday 2018. January 04. Thursday 110.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2018. January 05. Friday 2018. June 14. Thursday 55.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2018. January 05. Friday 2018. June 15. Friday 35.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2018. January 05. Friday 2018. June 15. Friday 70.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2018. June 15. Friday 2018. August 31. Friday 60.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2018. June 16. Saturday 2018. August 31. Friday 40.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2018. June 16. Saturday 2018. August 31. Friday 75.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2018. September 01. Saturday 2018. December 20. Thursday 55.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2018. September 01. Saturday 2018. December 20. Thursday 35.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2018. September 01. Saturday 2018. December 20. Thursday 70.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2018. December 21. Friday 2019. January 04. Friday 90.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2018. December 21. Friday 2019. January 04. Friday 70.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2018. December 21. Friday 2019. January 04. Friday 110.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2019. January 05. Saturday 2019. June 15. Saturday 55.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2019. January 05. Saturday 2019. June 15. Saturday 35.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2019. January 05. Saturday 2019. June 15. Saturday 70.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2019. June 16. Sunday 2019. August 31. Saturday 60.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2019. June 16. Sunday 2019. August 31. Saturday 40.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2019. June 16. Sunday 2019. August 31. Saturday 75.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2019. September 01. Sunday 2019. December 20. Friday 55.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2019. September 01. Sunday 2019. December 20. Friday 35.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2019. September 01. Sunday 2019. December 20. Friday 70.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2019. December 21. Saturday 2020. January 04. Saturday 90.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2019. December 21. Saturday 2020. January 04. Saturday 70.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2019. December 21. Saturday 2020. January 04. Saturday 110.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2020. January 05. Sunday 2020. June 14. Sunday 70.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2020. January 05. Sunday 2020. June 15. Monday 55.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2020. January 05. Sunday 2020. June 15. Monday 35.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2020. June 16. Tuesday 2020. August 31. Monday 60.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2020. June 16. Tuesday 2020. August 31. Monday 40.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2020. June 15. Monday 2020. August 31. Monday 75.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2020. September 01. Tuesday 2020. December 20. Sunday 55.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2020. September 01. Tuesday 2020. December 20. Sunday 35.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2020. September 01. Tuesday 2020. December 20. Sunday 70.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2020. December 21. Monday 2020. December 31. Thursday 90.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2020. December 21. Monday 2020. December 31. Thursday 70.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2020. December 21. Monday 2020. December 31. Thursday 110.00€  /kulcsosház/nap 3 21
Látnivalók, Szolgáltatások
 
Rendezvények, Események
Kezdődik
Végződik
 
2016. August 06. Saturday
2016. August 07. Sunday
2016. September 30. Friday
2016. September 30. Friday
2016. July 29. Friday
2016. July 31. Sunday
2016. August 13. Saturday
2016. August 14. Sunday
2016. August 10. Wednesday
2016. August 14. Sunday
2016. July 30. Saturday
2016. July 30. Saturday
2016. July 28. Thursday
2016. July 31. Sunday
2016. September 23. Friday
2016. September 25. Sunday
Agent vcard
Medvetalp Vendégház starstar megközelítőleg 0.05 km távolságra
Árajánlat48.00€ /kulcsosház/nap
Szilvia Vendégház starstar megközelítőleg 0.06 km távolságra
Árajánlat50.00€ /kulcsosház/nap
Banyalak Kulcsosház starstar megközelítőleg 0.07 km távolságra
Árajánlat80.00€ /kulcsosház/nap
Turul Panzió starstar megközelítőleg 0.51 km távolságra
Árajánlat40.00€ /szoba/nap
Bagolykő Kulcsosház starstar megközelítőleg 0.54 km távolságra
Árajánlat100.00€ /fő/nap
Székelyföldi Szállások (Szálloda, Panzió, Kulcsosház, Vendégház) - Erdély