qrcode

Kőház Panzió starstar

N/A, Ivó, Hargita, 537362, Románia

Érintse meg a híváshoz +40265251603, +40745667892
Átlagos vélemény: 0.0
Összes velemény:0
Ajánlatkérés

Rövid bemutatás

Hargita fenséges magasságainak, irdatlan rengetegeinek tövében, a völgyek mélyében, a patakok ölén fekvő ivói tanyavilág, sajátos, szétszórt falusi házai közé, melyek mint egy-egy csöndkupac állnak önmaguk hallgatására ítélve, épültek és egyre szaporodnak és nőnek, mint erdőben a gombák, a székelyudvarhelyi, csíkszeredai, marosvásárhelyi stb. jobb módú magyar emberek hétvégi házai, kik menekülve a nagyvárosokban egyre inkább szaporodó és teret hódító „testvérpolgároktól”, kétségbeesetten próbálják ezt a talpalatnyi földet megőrizni magyarnak, fellendíteni a turizmust, és ez által kiépíteni, megerősíteni a vidéket, és talán egy magyar turisztikai és síparadicsomot létrehozni.
Az épülő hétvégi házak és kiadó szálláshelyek zöme az itt divatos faházként épül fel. Mi, egy kevésbé megszokott építkezési formát és stílust választottunk, amikor a követ választottuk alapanyagnak. Igaz, építése és fűtése sokkal nagyobb költségekkel jár, de a mi elsődleges célunk egy olyan ház megépítése volt, mely beleolvad a természetbe, a környék köves, sziklás, szíjas tulajdonságait érzi az ember ebben a házban.
Célunk, egy kívülről a természet törvényeinek behódoló, a táj fensége mellett eltörpülő, de ugyanakkor belső világa a modern ember feltételeinek megfelelő ház biztosítása vendégeinknek, akik sajátos hangulatban tölthetnek így el néhány felejthetetlen napot.
A Kőház Panzió Ivó helység felső, a Hargita felé nyúló felében, az itt lakók által beépített falurészen kívül, a környék Mátyáskertnek nevezett részén található. Ez a rész a felső buszmegálló és a Kolping tábor közvetlen szomszédságában van, az Ivó patak úttal átelleni oldalán, mely a mellékelt térkép segítségével könnyen megtalálható.
A ház egy 20 ár nagyságú telken épült, melynek fekvése és kiterjedése eleget tesz annak, hogy vendégeinket ne zavarja az út pora, a szomszédok zaja stb. A telek alsó szélén az Ivó patak friss, hideg vize zubog le a Hargita magasságaiból, különleges hangvarázst és légfrissességet kölcsönözve. Közvetlenül a patak mellett található a „filegória” mely a nyári sütések-főzések és nagy lakmározások színhelye, ahonnan esténként gyönyörködni lehet a több méteres tábortüzek lángangyalaiban, az erre kijelölt helyen. Mintegy 20 méterre a pataktól épült a sajátos, negyed körcikk alakú, fazsindelyes fedésű kőház. A ház földszintje kettős óriásboltív által elválasztott konyhát, ebédlőt, nappalit vagy társalgót és előteret foglal magába. Ugyancsak a földszinten található a fürdőszoba, mely zuhanyzót és mosdókagylót, illetve a WC, mely vízöblítéses WC-t, bidét és kézmosó kagylót tartalmaz. Ehhez a szinthez tartozik ugyanakkor a nagy, hangulatvilágítással felszerelt nyitott, de fedél által védett terasz is. A ház felső szintje közös előtérből nyíló három hálószobából áll, melyekben egy-egy kétszemélyes és egy egyszemélyes ágy van, tartalék matracokkal minden ágy alatt. Így a ház befogadóképessége kényelmesen 8 személy, tartalék matracok felhasználásával 12 személy. A hálószobák boltíves ablakai a szemközti hegyoldal fenyveseire és a zubogó patakra nyílnak, sajátos, eufórikus hangulatot teremtve az itt ébredő vendégnek.
A házhoz egy melléképület is tartozik, mely szerszámtartónak, fásraktárnak és szolgálati lakásnak épült, a telek hátsó részén levő autóparkoló mellett. A telek mögött szintén erdő emelkedik egy nagy kiterjedésű havasi legelő felé. Az emelkedő hegyoldalban egy elhagyott kőbánya maradványairól tanúskodnak a merészen kiemelkedő sziklafalak. A telek két oldalát ezüst és vörösfenyővel beültetett sűrű élőkerítés védi. Az udvaron fedett kút, hinta és szabadtéri zuhanyzó is található.
A ház teljes felszereléssel áll vendégeink szolgálatában: hűtőszekrény, fagyasztó, mosógép, mikrohullámsütő, TV, ágynemű, konyha felszerelés és félpanziós étkezési ellátással is.

Szoba típusok

Jellemzők

A szállás részletes bemutatása

Szolgáltatások és adottságok

- szobák száma: 3 (3 X egy-egy kétszemélyes és egy egyszemélyes ágy)
- összes férőhely: 8 (+ 4 pótágy, matrac)
- fürdő, WC: 1
Település jellege:
hegyvidéki
Szállás típusa:
magánszállás
Szállás fajtája:
családi ház, nyaraló.
Kiadási egység:
kulcsosházként
A tulajdonos ott lakik:
nem
Háziállat:
nincs
Háziállat vihető:
igen
Parkolási lehetőség:
az udvarban
Fűthető:
igen (fával, csempekályha)
Távolságok:
főút: 8 km, centrum: 2 km, vasút: 25 km, élelmiszerbolt: 50 m, étterem: 2 km, zöldövezet: 20 m, strand, szabadstrand 20 km, benzinkút: 25 km.
Kert:
kerti bútor, hintaágy, grillsütő
Étkezés: reggeli, félpanziós ellátás
A szálláshely szolgáltatásai:

Ágyneműcsere gyakorisága: turnusonként (hosszabb tartózkodás esetén hetente)
Takarítás gyakorisága: igény szerint
Bérelhető minimum éjszaka:
3
Kiadási időszak:
egész évben
A szállás igénybevételének legkorábbi időpontja:
14 óra
A szállás kötelező elhagyásának időpontja: 12 óra
Beszélt nyelvek: magyar, román

Kikapcsolódás-, programlehetőségek

Túrázás, horgászás, vadászat, téli sportok.
A helyi nevezettességek bemutatása, idegenvezetés a következő régiókban, településeken: Sóvidék (Parajd, Szováta a korondi fazekasokat, Farkaslakát, Székelyudvarhelyet, Csíkszeredát és Csíksomlyót, Tusnádot, Szent-Anna tavat és a Mohost, Békási-szoros és Gyilkos-tó stb. (vendégeinknek segítséget nyújthatunk útvonalaik megtervezésében).
Az itt élő falusi ember életének, a körülvevő természet szépségeinek (fenyvesek, a Hargita, a hegyi patakok, források, borvizek, pisztrángok, illetve vadak bemutatása:
- falusi emberekkel való ismerkedés,
- kenyérsütés bemutatása,
- mezei munkákkal való ismerkedés – „szénacsinálás”,
- szekerezés szénásszekérrel vagy télen lovas-szánon,
- esztena látogatás és juhsajt vásár,
- hosszabb és rövidebb hegyi gyalogtúrák,
- gomba-, málna-, szeder-, áfonyagyűjtés,
- favágás,
- vízi-sportok a zeteváralji víztározónál,
- téli sportok a Madarasi Hargita felvonós sípályáin,
- motoros sportok a környező erdei utakon és ösvényeken,
- pisztráng lakomák
- vadászatok – Hargita megyében él az ország és Európa egyik legjelentősebb barnamedve állománya, farkasok, vaddisznók, hiúzok, siketfajdok élnek erdeinkben. Többségük védett faj, de a megfelelő egyedsűrűség elérésére, szervezett formában, évente szervezhetők tényleges vagy a szafarik mintájára teljes programot kínáló, csoportos fotóvadászatok. Hargita megye erdeiben lőttek aranyérmes, ezüstérmes medvét, szarvasbikákat, vaddisznót és ez a lehetőség ma már minden szenvedélyes vadásznak adott. Az 1986-os Nürnbergi vadász-világkiállításon a mi erdőinkből származó 4 szarvas és 13 medvetrófea volt aranyérmes és erdeinkben lőtték a világrekorder medvét is.

Látnivalók:
- A Zete várának csekély romjai a falutól félórányira a Deság patakának a Küküllőbe torkolása feletti sziklacsúcson találhatók. A várat valószínűleg földrengés döntötte romba.
- Ivóból lehet a legkönnyebben és leggyorsabban megközelíteni a Hargita hegyvonulat legmagasabb csúcsát, az 1801 m magas Madarasi Hargitát (a székelyek „Szent Hegyét”).
- Zetelakán sok 19–20. századi székelykapu megcsodálható.

Csillagtúra ajánlatok

1. Székelyudvarhely - Farkaslaka (Tamási Áron sírja) - Korond (fazekasvásár) - Parajd (Sóbánya) - Szováta (Medve tó)
2. Csíkszereda - Tusnádfürdő - Szent Anna-tó (vulkanikus krátertó)
3. Gyergyószentmiklós - Gyilkostó - Békás-szoros
4. Csíkszereda - Csíksomlyó - Gyímesek
5. Fogarasi Havasok - Balea tó

Árajánlat

PeriódusKulcsosházkéntFélpanziós ellátással
1-4 személy5-8 személy8 személy felett
Jan. 05 - Jún 15.35 EUR/ház/nap55 EUR/ház/nap70 EUR/ház/nap+ 10 EUR/fő/nap
Jún. 16 - Aug. 31.40 EUR/ház/nap60 EUR/ház/nap75 EUR/ház/nap+ 10 EUR/fő/nap
Szept. 1 - Dec. 20.35 EUR/ház/nap55 EUR/ház/nap70 EUR/ház/nap+ 10 EUR/fő/nap
Dec. 21 - Jan. 04.70 EUR/ház/nap90 EUR/ház/nap110 EUR/ház/nap+ 10 EUR/fő/nap


Félpanziós ellátás: egy rugalmas étkezési programot ajánlunk félpanziós ellátásunkkal, hogy reggel minél előbb indulhassanak és útközben ne kelljen időt veszíteniük a vendéglők kiszolgálását várva. Mi az Önöknek megfelelő időpontban meleg és bőséges vacsorával várjuk, mellyel igyekszünk bemutatni az erdélyi konyha sajátos fogásait is. Félpanziós ellátásunk egy, helyben, vendégeink igénye és ízlése szerint megbeszélt, étkezési és felszolgálási program, mely bőséges reggelit és a vendég programjától függően felszolgált, meleg vacsorát és desszertet tartalmaz.
• Gyerekkedvezmény:
8 év alatti gyerekek félpanziós ellátása 50%-os kedvezményben részesül.
• Árkedvezmény: a min. 7 napot nálunk töltő vendégeink 7%-os árkedvezményben részesülnek, amely a helyszínen érvényesíthető. Az árkedvezmény csak 5%-os amennyiben a gyerekkedvezmény is érvényes.
• Perióduskötelezettségek:
* a zöld periódusban a félpanziós ellátás kötelező
** a piros periódusban december 26-tól a félpanziós ellátás kötelező

Saját honlap / Aldomainnév

www.kohazpanzio.szekelyszallas.hu

Szállásfoglalási és lemondási nyilatkozat

A szállásfoglalási űrlap segítségével leadott foglalásokra az általános szállásfoglalási feltételeinket-ben ismertetett szállásfoglalási és visszamondási feltételek vonatkoznak, Kérjük, a szállás megrendelése előtt olvassa el azt!

Térkép megtekintése

Vélemények / Értékelések

Még nincsenek vélemények erről a szálláshelyről.

Véleményezéshez be kell jelentkeznie.
Agent vcard
# Típus Max. fő Név Dohányzó Mozgássérült-barát? Elérhetőség, foglalhatóság
N/A N/A Kulcsosház 12 Kulcsosház Nem Nem Elérhetőség, foglalhatóság
Díjszabás neve Szoba típusa Min. személy Max. személy Érv. ettől Érv. eddig   Min. napok Max. napok
Szállás Kulcsosház 5 8 2015. január 05. hétfő 2015. június 15. hétfő 55.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2015. január 05. hétfő 2015. június 15. hétfő 70.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2015. január 05. hétfő 2015. június 15. hétfő 35.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2015. június 16. kedd 2015. augusztus 31. hétfő 60.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2015. június 16. kedd 2015. augusztus 31. hétfő 75.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2015. június 16. kedd 2015. augusztus 31. hétfő 40.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2015. szeptember 01. kedd 2015. december 20. vasárnap 55.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2015. szeptember 01. kedd 2015. december 20. vasárnap 70.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2015. szeptember 01. kedd 2015. december 20. vasárnap 35.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2015. december 21. hétfő 2016. január 04. hétfő 90.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2015. december 21. hétfő 2016. január 04. hétfő 110.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2015. december 21. hétfő 2016. január 04. hétfő 70.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2016. január 05. kedd 2016. június 15. szerda 55.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2016. január 05. kedd 2016. június 15. szerda 70.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2016. január 05. kedd 2016. június 15. szerda 35.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2016. június 16. csütörtök 2016. augusztus 31. szerda 60.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2016. június 16. csütörtök 2016. augusztus 31. szerda 75.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2016. június 16. csütörtök 2016. augusztus 31. szerda 40.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2016. szeptember 01. csütörtök 2016. december 20. kedd 55.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2016. szeptember 01. csütörtök 2016. december 20. kedd 70.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2016. szeptember 01. csütörtök 2016. december 20. kedd 35.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 5 8 2016. december 21. szerda 2016. december 31. szombat 90.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 9 12 2016. december 21. szerda 2016. december 31. szombat 110.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Szállás Kulcsosház 1 4 2016. december 21. szerda 2016. december 31. szombat 70.00€  EUR/kulcsosház/nap 1 21
Látnivalók, Szolgáltatások
 
Medvetalp Vendégház starstar megközelítőleg 0.05 km távolságra
Árak36.00€ EUR/kulcsosház/nap
Szilvia Vendégház starstar megközelítőleg 0.06 km távolságra
Árak40.00€ EUR/kulcsosház/nap
Banyalak Kulcsosház starstar megközelítőleg 0.07 km távolságra
Árak80.00€ EUR/kulcsosház/nap
Volán-Lak starstar megközelítőleg 0.29 km távolságra
Árak6.00€ EUR/fő/nap
Csodaszarvas Kulcsosház starstar megközelítőleg 0.70 km távolságra
Árak15.00€ EUR/fő/nap