Szabad szálláshely keresése

Parajd (románul Praid,) a Sóvidék központja, a Kárpát-medence egyik legfontosabb sóbányászati helye. A település Székelyudvarhelytől 38 km-re északnyugatra a Kis-Küküllő mentén, a Görgényi-havasoktól délre fekszik. Főbb látnivalói: Rapsónné várának romjai, a település határában levő sósziklák, a sóbánya, a  19. század elején épült volt sóhivatal, református temploma, római katolikus temploma, ortodox temploma és az Áprily emlékház. 

Melinda Vendégház (Parajd) starstarstar

Nádasfő út, 177. szám., Parajd, Hargita, 537240, Románia

Érintse meg a híváshoz ***
Átlagos vélemény: 0.0
Összes velemény:0
 Néhány foglalás
 Félig foglalt
 Majdnem tele
 Teljesen foglalt
Ajánlatkérés
qrcode

Rövid bemutatás

A Székelyföld-i Parajdon, a Melinda Vendégház kifejezetten gyermekes családok számára lett kialakítva, ahol úgy a kicsi, mint a nagyobb gyerekek, de még a felnőttek is találnak szórakozási lehetőségeket.

Mindez köszönhető a zöldövezeti játszótérnek, amelyben hinták (4+2), fakörhinta, homokozók, csúszda, trambulin található, a játékokkal felszerelt játszó szobának, asztali tenisznek, valamint a két filagóriának, mellette egy szabadtéri grillezőnek és a szép környezettel rendelkező halastavunknak.

Vendégházunk a Székelyudvarhely fele vezető úton található, kilátással a Sóhegyre, közel a falu központjához, de távol annak zajától.

Összesen 5 szoba áll az hozzánk látogatók rendelkezésére, amelyek a következő módon oszlanak meg:
*A főépületben 2018-ban teljesen felújított, igényesen berendezett, 3 stúdió családi szobával (saját konyhával - indukciós főzőlap, mikrohullámú sütő, gőzelszívó, hűtőszekrény és edények-, fürdőszobával és terasszal, síkképernyős színes tv) várjuk vendégeinket.
*Vendégházunkhoz tartozik még egy szigetelt/téliesített ház 2 apartmannal, mindkettőben 3 ágy (egy dupla és két szimpla), saját konyhával és fürdőszobával, valamint síkképernyős színes tv-el.

A szobák téliesítettek, a melegítés központi fűtéssel történik. Autóját zárt udvarban helyezheti biztonságba.

Szeretettel várjuk a Melinda Vendégházba!

Szoba típusa

Stúdió Family
3
Apartament
2

Lakóterület, környezet

Szolgáltatások

Felszereltség

Tevékenységek

Autó, Parkolás

Ellátás: Étel & Ital

Fürdőszoba

További információ...

Szolgáltatás és felszereltség

- szobák száma: 5 (3 db 2  ágyas: 1 db dupla és 1 kihúzható kanapé, 2 db 3 ágyas apartman)
- összes férőhely: 20 fő.
- zuhanyzó, wc: 5 db.
Település jellege: falusi, hegyvidéki, gyógy-termál
Szállás típusa: magánszállás
Szállás fajtája: családi ház, vendégház
Kiadási egység: stúdió szoba, apartman
A tulajdonos ott lakik: igen, külön lakrész
Háziállat: nincs
Háziállat vihető: nem
Parkolási lehetőség: az udvarban
Fűthető: igen (központi fűtés)
Távolságok: főút: 10 m, centrum: 300 m, vasút: 1 km, élelmiszerbolt: 150 m, étterem: 500 m, szabad strand: 600 m, zöldövezet: 50 m, sportpálya: 200 m,
Kert: kerti bútor, grillsütő, hintaágy, gyermekjáték.
Étkezés: a közeli éttermek valamelyikében.
A szálláshely szolgáltatásai: hobby halászás, túra- és programszervezés, idegenvezetés, falunézés, sátorozási lehetőség, grillezés, kérésre lovaglási lehetőség, játszótér
Ágyneműcsere gyakorisága: igény szerint
Takarítás gyakorisága: turnus végén, igény szerint
Bérelhető minimum éjszaka: 1
Kiadási időszak: egész évben
A szállás igénybevételének legkorábbi időpontja: 14 órától
A szállás kötelező elhagyásának időpontja: 10 óráig
Beszélt nyelvek: magyar, román, angol

Kikapcsolódás, programlehetőségek

Túrázás (gyalogtúra a sóhegyre, só-szorosba), gyógykezelés (asztmás kezelés a sóbányában, sós-fürdőzés), horgászat, strandolás, téli sportok.

Látnivalók:
- Rapsóné várának romjai.
- A település másik nevezetességei a határában levő sósziklák, melyek legnevezetesebbike az 576 m magas Sóhát, amely kb. 2 milliárd tonna sót tartalmaz. A Korond-patak vize a Só-szorosban tör át a sósziklákon.
- A bányák sócsarnokai a légúti betegségek kiváló gyógyhelyei. A bányában 120 m mélyen templom, játszótér is van.
Szomszédságában található a a 19. század elején épült volt sóhivatal, amely ma egészségügyi rendelő. A parajdi művelődési otthonban megtekinthető néprajzi kiállításon (Falumúzeum) közel 2000 helybeli és környéki tárgy, történelmi emlék kapott helyet. Különösen a sóvágással és sószállítással kapcsolatos eszközök, szerszámok és makettek, valamint fényképek sokasága látható.
- Parajd, sóbánya
- Fürdő és üdülőhely, gyógyhatású meleg sós fürdője van, ahol a fürdőzők lebegnek a tömény sós vízben.
- Református temploma 1790 és 1796 között épült, szentélye a régi 15. századi római katolikus templomból maradt meg.
- Római katolikus temploma 1800-ban épült. 1998-ban egy új templomot is emeltek.
- Ortodox temploma 1929-ben épült.
- A nemrég épített Áprily-emlékházban az érdeklődök a költő Parajdhoz fűződő életszakaszairól szerezhetnek információkat.

Csillagtúra ajánlatok

- Farkaslaka (Tamási Áron sírja) - Székelyudvarhely
- Csíkszereda - Tusnádfürdő - Szent Anna-tó (vulkanikus krátertó)
- Gyergyószentmiklós - Gyilkos-tó - Békás-szoros
- Csíkszereda - Csíksomlyó - Gyimesek
- Fogarasi Havasok - Balea-tó
- Brassó - Törcsvár (Bran kastély)
- Sóvidék (Szováta, Parajd, Korond)
- Székelykeresztúr - Segesvár

Árajánlat

Szállás:

Stúdió family:
- Szállás szezonon kívül: 28 EUR/szoba/nap
- Szállás elő- és utószezonban (jún. 1. - jún. 30. és szept. 1. - szept. 30.): 34 EUR/szoba/nap
- Szállás főszezonban (júl. 1 - aug. 31.), ünnepek: 40 EUR/szoba/nap

Apartman: 
- Szállás szezonon kívül: 24 EUR/szoba/nap
- Szállás elő- és utószezonban (jún. 1. - jún. 30. és szept. 1. - szept. 30.): 28 EUR/szoba/nap
- Szállás főszezonban (júl. 1 - aug. 31.), ünnepek: 34 EUR/szoba/nap.

Saját honlap / Aldomainnév

Szállásfoglalási és lemondási nyilatkozat

A szállásfoglalási űrlap segítségével leadott foglalásokra az általános szállásfoglalási feltételeinket-ben ismertetett szállásfoglalási és visszamondási feltételek vonatkoznak, Kérjük, a szállás megrendelése előtt olvassa el azt!

Térkép megtekintése

Az Ön desztinációja (útvonal végpontja) meg lett már jelölve a térképen. Kérjük, hogy adja meg a földrajzi helyzetét, ahonnan tervezi az utazását és válassza ki a kívánt beállítást az útvonaltervezéshez. A térképre kattintva Ön még 9 fordulópontot is hozzáadhat a kiinduló és az érkező pont között.

Cím, házszám
Postai kód
Település (az ország nyelvén)
Optimalizálás

Vendégkönyv: vélemények, értékelések

Még nincsenek vélemények erről a szálláshelyről. Ha ÖN szállt már meg itt, Jelentkezzen be a FIÓKOM menüpontnál, s legyen az első, aki véleményezi!

A véleményezéshez kérjük, jelentkezzen be a FIÓKOM menüpontnál

Az Ön adatai

A webhely egyes funkcióinak tárolniuk kell az Ön látogatásával kapcsolatos információkat. Ez csak arra szolgál, hogy szolgáltatásokat nyújtson Önnek, soha senki mással nincs megosztva és törlésre kerül, ha szügségtelenné vált.

Még nem osztotta meg velünk, hogy hogyan gyűjtsünk Önről személyazonosításra alkalmas adatokat

ENGEDÉLYT AD ARRA, HOGY AZ ÖN INFORMÁCIÓIT TÁROLJUK??


Engedélyeznie kell nekünk, hogy tároljuk ezeket az adatokat, hogy Ön foglalásokat tudjon leadni ezen az oldalon. Függetlenül attól, hogy Ön beleegyezik-e az adatok tárolásához, cookie-t tárolunk a számítógépen, amely alapján tudjuk, hogy engedélyezt-e vagy sem. Ez segít abban, hogy ne kérdezzük folyamatosan, hogy szeretné-e engedélyezn vagy tiltani, ez nem tartalmaz személyazonosításra alkalmas adatokat (PII). Ha meggondolja magát, bármikor megkeresheti az "Fiókom/Alkalmazásengedélyek" oldalt, ahol megváltoztathatja a beállításait.

Az információkat a látogatás jellegétől függően különböző időtartamokra van tárolva. Tehát, ha csak körülnéz, akkor a megközelítő földrajzi helyet (országos szintű) tárolunk. Ha kereséseket végez, majd a keresési űrlapok felhasználóbarátabbá tétele érdekében tároljuk az utolsó keresett dolgot. Ezeket az információkat rendszerint legfeljebb 24 órán keresztül tároljuk, és csak arra használjuk, hogy kellemesebbé tegyük a honlap böngészését.

Amikor foglalást rendel velünk, szükségszerűen további információkat tárolunk.

  1. A szállásfoglalási formanyomtatvány legfeljebb 60 napig rögzítődik és tárolódik. Erre azért van szükség, hogy az Ön szállásfoglalási kérései teljes foglalásokká váljanak, miután a foglalást jóváhagyták, és csapatunk elemzésére abban az esetben, ha probléma van egy foglalással. Ha nem jelentkezett be a foglalás során, akkor e-mailben elküldünk Önnek egy felhasználónevet és jelszót, hogy megnézhesse a foglalási előzményeit, és gyakorolhassa a "Felejtéshez vajó jog"ait [Right To Be Forgotten (RTBF) - Jog, hogy elfelejtsék], ha azt szeretné.
  2. A szállásfoglalási űrlapon szereplő adatok, például név, e-mail cím, valódi cím a foglalás indulási dátumától számított legfeljebb 365 napig tárolódik. Ez az információ titkosított formában tárolódik adatbázisunkban, így csak az engedélyezett személyek láthatják. Ha a szállásfoglalását véglegesítette (visszaigazolták, lefoglalózta), akkor törvény szerint a foglalás érvényesnek kell lennie. Miután a foglalás befejeződött, vagy azért, mert törölték, vagy mert kicsekkolt, az RTBF-t a "Fiókom/Az Ön adatai" oldalra való bejelentkezéssel és meglátogatással tudja gyakorolni. A befejezett foglalásokra vonatkozó számlázási adatok továbbra is biztonságosan tárolódnak az adatbázisunkban annak biztosítása érdekében, hogy betartsuk a vonatkozó adótörvényeket, de a foglalás befejezése után eltávolíthatásra kerül az összes többi személyes azonosító (PII).
  3. Ha beleegyezik abba, hogy az Ön adatai a fentiek szerint tárolódjanak, jogilag kötelező ezt a hozzájárulást az adatbázisunkban tárolni. Ez az információ tartalmazza az Ön IP-címét és a beleegyezési formanyomtatvány tartalmát. Ezt a beleegyezési nyilatkozatot a továbbiakban is megőrizzük (ez jogi követelmény).
Foglalhatóságok:
Néhány foglalás
Félig foglalt
Majdnem tele
Foglalt!
Június 2018
HKSCPSV
 
 
 
 
 
Július 2018
HKSCPSV
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szeptember 2018
HKSCPSV
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
November 2018
HKSCPSV
 
 
 
 
 
Stúdió Family - Stúdió family 1.
1.

Max. fő: 4
Emelet: I.
Stúdió Family - Stúdió family 2.
2.

Max. fő: 4
Emelet: I.
Stúdió Family - Stúdió family 3.
3.

Max. fő: 4
Emelet: I.
Apartament - Apartman 4.
4.

Max. fő: 4
Emelet: F.
Apartament - Apartman 5.
5.

Max. fő: 4
Emelet: F.
Díjszabás neve Szoba típusa Min. személy Max. személy Érv. ettől Érv. eddig   Min. napok Max. napok
Szállás Apartament 1 20 2018. június 01. péntek 2018. június 30. szombat 28.00€  /szoba/nap 1 21
Szállás Apartament 1 20 2018. július 01. vasárnap 2018. augusztus 31. péntek 36.00€  /szoba/nap 1 21
Szállás Apartament 1 20 2018. szeptember 01. szombat 2018. szeptember 30. vasárnap 28.00€  /szoba/nap 1 21
Szállás Apartament 1 20 2018. október 01. hétfő 2018. december 23. vasárnap 24.00€  /szoba/nap 1 21
Szállás Apartament 1 20 2018. december 24. hétfő 2019. január 06. vasárnap 36.00€  /szoba/nap 1 21
Szállás Apartament 1 20 2019. január 07. hétfő 2019. május 31. péntek 24.00€  /szoba/nap 1 21
Szállás Apartament 1 20 2019. június 01. szombat 2019. június 30. vasárnap 28.00€  /szoba/nap 1 21
Szállás Apartament 1 20 2019. július 01. hétfő 2019. augusztus 31. szombat 36.00€  /szoba/nap 1 21
Szállás Apartament 1 20 2019. szeptember 01. vasárnap 2019. szeptember 30. hétfő 28.00€  /szoba/nap 1 21
Szállás Apartament 1 20 2019. október 01. kedd 2019. december 31. kedd 24.00€  /szoba/nap 1 21
Szállás Stúdió Family 1 20 2018. június 01. péntek 2018. június 30. szombat 32.00€  /szoba/nap 1 21
Szállás Stúdió Family 1 20 2018. július 01. vasárnap 2018. augusztus 31. péntek 40.00€  /szoba/nap 1 21
Szállás Stúdió Family 1 20 2018. szeptember 01. szombat 2018. szeptember 30. vasárnap 32.00€  /szoba/nap 1 21
Szállás Stúdió Family 1 20 2018. október 01. hétfő 2018. december 23. vasárnap 28.00€  /szoba/nap 1 21
Szállás Stúdió Family 1 20 2018. december 24. hétfő 2019. január 06. vasárnap 40.00€  /szoba/nap 1 21
Szállás Stúdió Family 1 20 2019. január 07. hétfő 2019. május 31. péntek 28.00€  /szoba/nap 1 21
Szállás Stúdió Family 1 20 2019. június 01. szombat 2019. június 30. vasárnap 32.00€  /szoba/nap 1 21
Szállás Stúdió Family 1 20 2019. július 01. hétfő 2019. augusztus 31. szombat 40.00€  /szoba/nap 1 21
Szállás Stúdió Family 1 20 2019. szeptember 01. vasárnap 2019. szeptember 30. hétfő 32.00€  /szoba/nap 1 21
Szállás Stúdió Family 1 20 2019. október 01. kedd 2019. december 31. kedd 28.00€  /szoba/nap 1 21
Szórakozási lehetőség neve
 
Enikő Vendégház (Parajd) starstarstar körülbelül 0.00 km körzetben
Árajánlat:23.00€ /szoba/nap
Nap és Hold Vendégház starstar körülbelül 0.00 km körzetben
Árajánlat:25.00€ /szoba/nap
Csatári Panzió és Étterem starstarstar körülbelül 0.00 km körzetben
20.00€
Anna Kulcsosház starstarstar körülbelül 0.00 km körzetben
Árajánlat:60.00€ /kulcsosház/nap
Brigitta Vendégház starstarstar körülbelül 0.00 km körzetben
Árajánlat:25.00€ /szoba/nap
 
Székelyföldi Szállások (Szálloda, Panzió, Kulcsosház, Vendégház) - Erdély

Véletlenszerű szállásajánlataink

Barangoló Panzió
Barangoló Panzió starstarstar
10.00€  /fő/nap

Fő út, 638, Farkaslaka, 537165, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ...
Vízimalom Vendégház
Vízimalom Vendégház starstar
8.00€  /fő/nap

Központ, Székelyvarság, 537350, Hargita, Románia

Gyorsinfó További információ...
Ágnes Vendégház
Ágnes Vendégház starstar
15.50€  /szoba/nap

Főút, 60. szám, Gyulakuta, 547235, Maros, Románia

Gyorsinfó További információ...