Szabad szálláshely keresése

Madarasi Hargita sípályák

A Madarasi Hargita (Harghita-Madaras) üdülő- és kirándulóközpont Székelyudvarhelytől mintegy 36 km-re, Zetelakától 20 km-re, Ivótól mintegy 15 km-re található. Székelyföld egyik legnépszerűbb síközpontja. A Madarasi Hargitán összesen 4,5-5 km-nyi sípályát találunk, tengerszint 1500-1760 m feletti magasságban.

A sípályák december közepétől április közepéig hóbiztosak, kedvező időjárás esetén a szezon akár május közepéig tart. 2009-ben új Snowstar hóágyúkat vásárolt a síközpont, így a megfelelő hóminőség már kedvezőtlen időjárás esetén is tartható. A sípályákat hótaposógép segítségével folyamatosan karbantartják. A területen éjjel-nappali hegyimentő-szolgálat üzemel.

A Madarasi Hargitán ma az alábbi sípályák működnek, három pályán működik sífelvonó!

Súgó Baby sípálya

Madarasi Hargita sípályák Átlagos meredekség: 11%; Maximális meredekség: 11%
A Súgó pálya felső, mintegy 170 méteres szakasza ideális az egészen kezdő tanuló sielők, és különösen a kisgyerekek számára. A síelés örömeit először kóstolgatók számára két rövidebb bébilift segít megtenni az első bátortalan lépéseket. Kisgyerekek számára nagyon jó környezet ez a síelés magtanulására, hiszen a házak közelsége, az ismerős környezet kellő biztonságérzetet ad számukra. A pályának ez a szakasza kivilágított, így esti síelésre is lehetőséget teremt.

Súgó sípálya

Átlagos meredekség: 17%; Maximális meredekség: 32%
Kezdők számára nagyon kellemes tanulópálya. A felső szakasza egészen lankás és nagyon széles,itt lehet megtenni az első lépéseket a síelés örömeinek megtapasztalására (lásd Súgó-Baby). A pálya fokozatosan válik egyre meredekebbé. A tanulás második szakaszában már a Súgó felvonó középső beállójáig lehet bátorkodni, és végül kellő magabiztosságra szert téve meg lehet bírkózni az alsó, már pirosnak számító szakasszal is. Középhaladó, haladó síelők számára bemelegítésre, illetve a nagy “hajtásban” lazító körök közbeiktatására kiválóan alkalmas.

Kicsi Mihály sípálya

Átlagos meredekség: 18%; Maximális meredekség: 30%
Középhaladó és haladó sízők számára a legkedveltebb pálya. Kényelmes, élvezetes síelésre és gyorsabb tempóra is alkalmas, ugyanakkor szélességének köszönhetően igazán élvezetes carvingpálya.
Ideális amatőr síversenyek rendezésére.
A Nagy Mihály felvonót használva, a Csillagösvénnyel és vagy a Súgó alsó szakaszával, vagy a Hadak Útján keresztül a Nagy Mihály alsó szakaszával egybekötve egy nagyon élvezetes és változatos, 1,2 km hosszú pályává egészíthető ki.

Nagy Mihály sípálya

Átlagos meredekség: 36%; Maximális meredekség: 46%
A pálya tetején állva kezdő sízők számára lélegzetelállító meredély tárul a szemünk elé. Az első mintegy 100 méteres szakasz egészen meredek, 46%-os lejtésű. Haladó és profi síelőknek igazi csemege, középhaladók óvatosan, nagy ívekben szintén le tudnak síelni ezen a szakaszon.
A következő 200 méteres szakasz középhaladóknak, haladóknak és profiknak egyaránt élvezetes, lendületes. Az utolsó, mintegy 300 méteres szakaszon, a “Hadak Útja” becsatlákozásától a sípálya aljáig, kellemesen erős piros pályán síelhetünk tovább.

Csillagösvény

Átlagos meredekség: 12%; Maximális meredekség: 18%
A Madarasi Hargita Platótól a Mihályhavas csúcsára vezető ösvényt hívták eredetileg Csillagösvénynek. Az ösvény kiszélesítésével kiváló sípálya jött letre, mely összeköti a Nagy-Mihály, a Kicsi-Mihály és a Súgó pályák felső szakaszait. A Nagy-Mihály felvonót használva a Csillagösvényen elindulva akár a Kicsi-Mihály irányába egy közepes tempójú, élvezetes piros pályán, vagy egészen a Súgó-Baby felvonók aljáig kanyarodva egy pihentető kék pályán síelhetünk. Innen a Súgó Pálya alsó szakaszán, vagy a Hadak Útján és a Nagy-Mihály alsó szakaszán térhetünk vissza a felvonókhoz.

Hadak Útja

Átlagos meredekség: 7%; Maximális meredekség: 10%
A Hadak Útja egy keskeny összekötő útvonal a Súgó felső szakasza, a Kicsi-Mihály alsó szakasza és a Nagy-Mihály középső része között. Olyan összeköttetést biztosít a sípályák között a középső szakaszon, amelynek segítségével igazán változatossá és élvezetessé tehető a síelés. Ennek az összekötő kapocsnak köszönhető, hogy a viszonylag kis síparadicsom egy nagyobb pályarendszer élményét tudja nyújtani.

Extrém pálya

Átlagos meredekség: 35%; Maximális meredekség: 46%
A Mihályhavas oldalában, a Nagy-Mihály sífelvonó jobb oldalán egy nagyobb kiterjedésű széldöntött-vágott tisztás található, mely a pályán kívüli, porhavas sízés vagy snowboardozás extrém elményére vágyók számára igazi csemege. A Nagy-Mihály felső, profik számára szintén nagy élményt nyújtó legmeredekebb szakaszát megsízve, majd egy rövid nyiladékon átvágva, és a Nagy-Mihály felvonó nyomvonalát kellő körültekintéssel (!!!) keresztezve érkezünk a Csutakos tetejére. Innentől csak a képzelet szab határt a maximális szabadságélményre vágyó off-road szerelmeseknek.

Madarasi Hargita sípályák

Sípályák hossza: 4,5 km

Tanuló pálya Kék pálya Piros pálya Fekete pálya Extrém pálya
300 m 1500 m 1500 m 700 m 700 m

A sípályák technikai felszereltsége

Sífelvonók:

Név Típus Hossz (m) Szintkülönbség (m) Sebesség (m/s) Menetidő (pp:mp) Építés éve
Nagy-Mihály Csákányos 650 206 3,2 03:10 2003/2009
Súgó Csákányos 700 135 3,2 03:10 2004
Kicsi-Mihály tányéros 270 100 3,2 01:10 2009
Súgó-Baby-1 karos 160 20 3,2 01:10 2003
Súgó-Baby-2 köteles 140 18 3,2 01:10 2006

Hóágyú

Madarasi Hargita sípályák karbantartása A Madarasi Hargita a SNOWSTAR hóágyú rendszerek Romániai képviselője. A világ egyik legnagyobb hóágyú gyártója, az LST csoporthoz tartozó SNOWSTAR a Madarasi Hargitán építette az első rendszerét Romániában. Az összes sípálya lefedését biztosító, összesen közel 2 km hosszú csőrendszer 16 hidrant pozíción szabadon mozgatható 4 db Vega Plus Mobile automata hóágyút és 1 db Taurus automata tüskét szolgál ki, melyek biztosítják a megfelelő minőségű és mennyiségű havat a téli szezonban.

Hótaposó

A sípályákat Kassbohrer PistenBully 240D és PistenBully 300W típusú hótaposó gépekkel tartják karban. A Kassbohrer egyike a világ vezető hótaposó gép gyártóinak. PistenBully modelljei méltán vívták ki a sípálya üzemeltetők elismerését. A PistenBully 240 D az egyik legelterjedtebb modell, 2008 óta a Madarasi Hargitán is ilyen típusú gép üzemel. 2010-ben a géppark egy PistenBully 300 W típusú csörlős hótaposóval bővült.

Madarasi Hargita - SípályaNyitvatartás: 10:00 - 16:00 óra

- délelőtt: 10:00 - 14:00 óra
- délután: 12:00 - 16:00 óra
- esti síelés: 18:00 - 20:00 óra

Síbérlet árak (RON)

Időtartam Felnőtt Gyerek
Szezonbérlet  870,- 610,-
1/2 nap 48,- 33,-
1 nap 55,- 39,-
2 nap 100,- 72,-
3 nap 145,- 103,-
4 nap 190,- 134,-
5 nap 235,- 165,-
6 nap 275,- 195,-
esti síelés 45,- 30,-
0-5 év ingyenes
6-14 év gyerek
15 év fölött felnőtt

A Súgó Panzióban lehet síbérletet vásárolni, sífelszerelést kölcsönözni és csoportos síoktatást igénybe venni.

Kapcsolódó szálláshelyek:

Síelés a Madarasi Hargitán Javaslat szállásfoglalásra: az alábbi ajánlatok közül válasszon megfelelő szállást, telefonon vagy emailen érdeklődje meg a foglalhatóságot (a honlapunkra hivatkozva esetenként kedvezményekre is igényt tarthat) majd foglalja le emailen vagy online. * Ez utóbbi esetben, bankkártyával interneten utalva a foglalót nincsen plusz utalási költsége!

Madarasi Hargita szállásai (panziók, menedékházak)

Szállások Ivóban (panziók, kulcsosházak)

Szállások Zetelakán (falusi turizmus)

Szállások Zeteváralján (kulcsosházak)

Szállások a Zetelaki Víztározónál (kulcsosházak)


Madarasi Hargita = Képsorozat

Szálláskeresés név szerint


   

Vendégsarok | Segítség itt!

MIBEN SEGíTHETÜNK?

Kezdésként kilistáztunk néhány véletlenszerű szállásajánlatot... 

A KERESŐK HASZNÁLATA

A kereső segítségével listázhatóak ki a megadott kritériumok szerint a szállások, amelyet a Szűrő segítségével (régió, település, szállástípus, stb.) tovább szűkíthet.

Lista készítése
Ha bármelyik szállás tetszik, akkor a Szívecskére kattintva elmenthető a Kedvencek, Könyvjelző listába, s később ismét átnézhető, böngészhető, összehasonlítható (regisztrált felhasználóként nemcsak egy munkamenetre, hanem hosszabb időre is megőrizhető lista! Felhasználói fiók létrehozása).

Összehasonlítás
Ha valamelyik szálláshelyet (adottságait) szeretné a másikkal összehasonlítani, akkor jelölje be az Összehasonlítás négyzetet a szálláslista oldalon, s máris könnyen összehasonlíthat egy jó néhány szállásokra vonatkozó jellemző (mint pl. ár, férőhely, stb.).

Menü a fejlécben
Segítségképpen egy jó néhány keresőkritériumot már összeállítottunk Önnek, így a Menüben lévő linkekre kattintva kész szálláslistákat kaphat, amelyet az igényei szerint tovább szűkíthet, rendezhet (ABC, Minősítés, Létszám, Ár, stb.)!

FOGLALÁS KÉRÉSRE

A FOGLALÁS KÉRÉSRE címkével ellátott szállások csak az ajánlatkérést követő visszaigazolás (szállás foglaltsága, árajánlat pontosítása, stb.) után foglalhatóak, köthetőek le. A szállás lekötése történhet foglaló utalásával vagy megegyezés szerint csak telefonos vagy írásos megrendeléssel. Javasoljuk, hogy telefonos megrendelés esetén írásban is küldje el a megrendelését vagy foglaló utalásával kösse le!

ONLINE FOGLALHATÓ

Az ONLINE FOGLALHATÓ címkével ellátott szállások (jellemzően a hotelek) szobái, a szabad kapacitás függvényében azonnal foglalhatóak, online (bankkártyás fizetéssel) azonnal leköthetőek, lefoglalhatóak. Az online szállásfoglalás egyszerű, gyors és biztonságos! Nem kapunk, nem tárolunk bankkártyaadatokat! Foglalásait jelenleg  a világ legbiztonságosabb online fizetés szolgáltatójánál a PayPalnál bankkártyájával és/vagy PayPal fiókjával is kiegyenlítheti. Lehetőség van átutalással is kiegyenlítenie a foglalásának árát. A pénznem minden esetben euró.

Online Szállásfoglalás Erdély

 

TÖRZSVENDGÉINKNEK

Regisztrálja magát a honlapunkon, legyen törzsvendégünk és foglaljon szállást honlapunkon kedvezménnyel! Amennyiben már az előző évek (akár az előző 10 év!) valamelyikén foglalt a honlapunkon (utazási irodánkon) keresztül szállást, úgy kérhet Utazási Irodánktól Kedvezménykupont! Küldje el a szállásfoglalása EA (egyedi azonosító) számát és mi új foglalás alkalmával 5% kedvezménnyel jutalmazzuk hűségét bármelyik szállásajánlatunk esetén!

ÖN JÁRT MÁR ERDÉLYBEN?

Ha járt már Erdélyben, megszállt bármelyik szálláshelyen Székelyföldön, amely szerepel a honlapunkon, akkor kérjük, hogy mondja el (jó vagy akár rossz) véleményét / javaslatait az adott Szálláshelyről, így segítve másokat is a legmegfelelőbb szállás kiválasztásában. A szállást kiválasztva, a Vélemények / Értékelések panelen véleményezhető, Regisztrált felhasználóként.

Miért a SzékelySzállás?

Mert helyiek vagyunk
A honlapot működtető SeklerTravel Utazási Iroda érvényes licencel tevékenykedik, csapata székelyföldiekből tevődik össze, így majdnem minden szállást személyesen ismerünk, saját benyomás, sok éves tapasztalat alapján tudjuk ajánlani.

Árgaranciát vállalunk
Szálláspartnereink szerződésben garantálják a legjobb árakat, ugyanazokat az árakat találják honlapunkon, mint a szállás közvetlen ajánlatában! Olcsóbbat talált bárhol? Kérjük, jelezze ügyfélszolgálatunknál (emailben, megnevezve a szállást, periódust, szobatípust, stb.!)

Kapcsolat a szállással
Szállásfoglalási kérésére közvetlenül a szállás, recepció vagy a megbízott kapcsolattartó maximum 48 órán belül válaszol! Ha bárkitől nem kapna választ ennyi időn belül, kérjük, jelezze Ügyfélszolgálatunkon!

Biztos szállásfoglalások
Foglalás előtt ajánlatot kérhet, majd annak alapján a szállásnál közvetlenül vagy az utazási irodánál a foglalását bebiztosíthatja, lekötheti! Célszerű, javasolt lekötni a szállást (bár sok esetben az adott magyar szó is elég!), hiszen így nem adják ki másnak; a vendégnek is, a szállásnak is biztosabb, megnyugtatóbb a foglalás!

Segítünk a foglalásban
Ha bármely szállással kapcsolatban kérdése merülne fel, Online Ügyfélszolgálatunk (jobboldalt, lent) azonnal válaszol. Ha épp nem vagyunk online, kérjük hagyjon üzenetet!

TIPP: ha további segítségre van szüksége, ne habozzon, lépjen velünk kapcsolatba a fejlécben található Kapcsolat, online ügyfélszolgálat menüpont vagy az oldal alján, jobb oldalon található online chatüzenő segítségével.

Ajánlatkérés csoportnak