Szabad szálláshely keresése

Tusnádfürdő sípálya

Tusnádfürdő és környékének természeti adottságai – változatos vegyi összetételű borvizek, mofetták, tiszta levegője, a lebilincselő táj – kitűnő gyógyhatásúak a neurózis, a szív és érrendszeri, a gyomor-, bél-, mozgásszervi bántalmak és a belső elválasztású mirigyek betegségeiben szenvedők gyógyításában. A gyógyulás mellett a téli sportok szerelmesei is meglelik a szórakozási lehetőségeket...

Tusnádfürdő északi, Csíkszereda felőli bejáratánál találjuk az országút mellett Hargita megye "legfiatalabb" sípályáját. A sípálya könnyen megközelíthető, amelynek az alsó részénél parkolót létesítettek, de hasonló parkolási lehetőségek várnak a turistákra a fürdőváros összes vendéglátó egységénél.

Székelyföld legújabb és legmodernebb sípályájának nevezzük; legújabb, mert az 500 méter hosszú, 40 méter széles pályát 2009 decemberének utolsó napjaiban adták át, legmodernebb, mert a közepes nehézségű, átlagban 26 százalékos dőlésszögű sípályának tányéros felvonója van, a beléptető rendszer pedig mágneskártyás.

Sípálya TusnádfürdőA sípálya hóágyúkkal és hótaposó géppel van ellátva, teljes egészében ki van világítva, alkalmas tehát esti sízésre is. Mellette síkölcsönző és síbár működik, aki igényli, annak síoktatót tudnak biztosítani.

A téli idényben a sízők rendelkezésére áll Tusnádfürdő teljes turisztikai infrastruktúrája: 15 étterem, 20 panzió és 3 szálloda. Ezek szinte kivétel nélkül a szállás és az étkeztetés mellett wellness-szolgáltatásokat is nyújtanak.

Tusnádfürdő könnyen megközelíthető országúton (E578-as nemzetközi autóúton) és vasúton egyaránt. A sípálya alsó részénél biztonságos parkoló áll a vendégek rendelkezésére. 

A sípálya adatai, felszereltsége

 • Magasság: 700-800 m
 • Szintkülönbség: 100 m
 • Nehézségi fok: közepes (kék pálya)
 • Felszereltség: csákányos felvonó, hóágyú, mágneskártyás belépő

Program és jegyárak

A tusnádfürdői sípályán naponta 9.30–16.00, illetve 17.00–22.00 óra között működik a felvonó. A beléptető rendszer mágneskártyás és pontrendszerben működik. Egy pont egy felvonást jelent, és az árak a következők:

Nappali program: 9.30

 • 3 felvonás = 8 RON
 • 12 felvonás = 25 RON
 • 20 felvonás = 35 RON
 • 30 felvonás = 45 RON

Esti program: 17.00 - 22.00

 • 3 felvonás = 10 RON
 • 12 felvonás = 30 RON
 • 20 felvonás = 45 RON
 • 30 felvonás = 50 RON

Tusnádfürdő és környéke turistatérképe

Esti sízés Tusnádfürdőn - VIDEÓ

Tusnádfürdő sípálya = KÉPEK

Kapcsolódó szállások: Tusnádfürdői szálláshelyek (szállodák, panziók)

Vendégsarok | Segítség itt!

MIBEN SEGíTHETÜNK?

Kezdésként kilistáztunk néhány véletlenszerű szállásajánlatot... 

A KERESŐK HASZNÁLATA

A kereső segítségével listázhatóak ki a megadott kritériumok szerint a szállások, amelyet a Szűrő segítségével (régió, település, szállástípus, stb.) tovább szűkíthet.

Lista készítése
Ha bármelyik szállás tetszik, akkor a Szívecskére kattintva elmenthető a Kedvencek, Könyvjelző listába, s később ismét átnézhető, böngészhető, összehasonlítható (regisztrált felhasználóként nemcsak egy munkamenetre, hanem hosszabb időre is megőrizhető lista! Felhasználói fiók létrehozása).

Összehasonlítás
Ha valamelyik szálláshelyet (adottságait) szeretné a másikkal összehasonlítani, akkor jelölje be az Összehasonlítás négyzetet a szálláslista oldalon, s máris könnyen összehasonlíthat egy jó néhány szállásokra vonatkozó jellemző (mint pl. ár, férőhely, stb.).

Menü a fejlécben
Segítségképpen egy jó néhány keresőkritériumot már összeállítottunk Önnek, így a Menüben lévő linkekre kattintva kész szálláslistákat kaphat, amelyet az igényei szerint tovább szűkíthet, rendezhet (ABC, Minősítés, Létszám, Ár, stb.)!

FOGLALÁS KÉRÉSRE

A FOGLALÁS KÉRÉSRE címkével ellátott szállások csak az ajánlatkérést követő visszaigazolás (szállás foglaltsága, árajánlat pontosítása, stb.) után foglalhatóak, köthetőek le. A szállás lekötése történhet foglaló utalásával vagy megegyezés szerint csak telefonos vagy írásos megrendeléssel. Javasoljuk, hogy telefonos megrendelés esetén írásban is küldje el a megrendelését vagy foglaló utalásával kösse le!

ONLINE FOGLALHATÓ

Az ONLINE FOGLALHATÓ címkével ellátott szállások (jellemzően a hotelek) szobái, a szabad kapacitás függvényében azonnal foglalhatóak, online (bankkártyás fizetéssel) azonnal leköthetőek, lefoglalhatóak. Az online szállásfoglalás egyszerű, gyors és biztonságos! Nem kapunk, nem tárolunk bankkártyaadatokat! Foglalásait jelenleg  a világ legbiztonságosabb online fizetés szolgáltatójánál a PayPalnál bankkártyájával és/vagy PayPal fiókjával is kiegyenlítheti. Lehetőség van átutalással is kiegyenlítenie a foglalásának árát. A pénznem minden esetben euró.

Online Szállásfoglalás Erdély

 

TÖRZSVENDGÉINKNEK

Regisztrálja magát a honlapunkon, legyen törzsvendégünk és foglaljon szállást honlapunkon kedvezménnyel! Amennyiben már az előző évek (akár az előző 10 év!) valamelyikén foglalt a honlapunkon (utazási irodánkon) keresztül szállást, úgy kérhet Utazási Irodánktól Kedvezménykupont! Küldje el a szállásfoglalása EA (egyedi azonosító) számát és mi új foglalás alkalmával 5% kedvezménnyel jutalmazzuk hűségét bármelyik szállásajánlatunk esetén!

ÖN JÁRT MÁR ERDÉLYBEN?

Ha járt már Erdélyben, megszállt bármelyik szálláshelyen Székelyföldön, amely szerepel a honlapunkon, akkor kérjük, hogy mondja el (jó vagy akár rossz) véleményét / javaslatait az adott Szálláshelyről, így segítve másokat is a legmegfelelőbb szállás kiválasztásában. A szállást kiválasztva, a Vélemények / Értékelések panelen véleményezhető, Regisztrált felhasználóként.

Miért a SzékelySzállás?

Mert helyiek vagyunk
A honlapot működtető SeklerTravel Utazási Iroda érvényes licencel tevékenykedik, csapata székelyföldiekből tevődik össze, így majdnem minden szállást személyesen ismerünk, saját benyomás, sok éves tapasztalat alapján tudjuk ajánlani.

Árgaranciát vállalunk
Szálláspartnereink szerződésben garantálják a legjobb árakat, ugyanazokat az árakat találják honlapunkon, mint a szállás közvetlen ajánlatában! Olcsóbbat talált bárhol? Kérjük, jelezze ügyfélszolgálatunknál (emailben, megnevezve a szállást, periódust, szobatípust, stb.!)

Kapcsolat a szállással
Szállásfoglalási kérésére közvetlenül a szállás, recepció vagy a megbízott kapcsolattartó maximum 48 órán belül válaszol! Ha bárkitől nem kapna választ ennyi időn belül, kérjük, jelezze Ügyfélszolgálatunkon!

Biztos szállásfoglalások
Foglalás előtt ajánlatot kérhet, majd annak alapján a szállásnál közvetlenül vagy az utazási irodánál a foglalását bebiztosíthatja, lekötheti! Célszerű, javasolt lekötni a szállást (bár sok esetben az adott magyar szó is elég!), hiszen így nem adják ki másnak; a vendégnek is, a szállásnak is biztosabb, megnyugtatóbb a foglalás!

Segítünk a foglalásban
Ha bármely szállással kapcsolatban kérdése merülne fel, Online Ügyfélszolgálatunk (jobboldalt, lent) azonnal válaszol. Ha épp nem vagyunk online, kérjük hagyjon üzenetet!

TIPP: ha további segítségre van szüksége, ne habozzon, lépjen velünk kapcsolatba a fejlécben található Kapcsolat, online ügyfélszolgálat menüpont vagy az oldal alján, jobb oldalon található online chatüzenő segítségével.

Ajánlatkérés csoportnak