2024-07-12
2024-07-13
 • Accomodations

Hotel Restaurant Sugás

Sepsiszentgyörgy, 1. dec. 1918, Nr. 12., Sepsiszentgyörgy, CV 520008, Romania Show map

Sepsiszentgyörgy központjában elhelyezkedő, 3 csillagos Sugáskert Szálloda, 24 kétágyas szobával és 5 apartmannal áll a vendégek rendelkezésére. Minden szoba zuhanyzófülkével, minibárral, kábeltelevízióval, telefonvonallal és internettel van ellátva.

A szállodához tartozik a Sugás Vendéglő, amely büszkén folytatja a hagyományt, miszerint a vendégeket erdélyi és európai specialitásokkal szolgálja ki. Az új bécsi elegáns stílusban felújított vendéglő 4 külön szárnnyal rendelkezik, amely kellemes környezetet biztosít a különleges ételek elfogyasztásához. A piramis alakú üvegtetővel és 50 férőhellyel rendelkező kupolaterem kiváló hely üzleti megbeszélések és konferenciák megszervezésére. Szűkebb körű rendezvényeknek ajánljuk a 20 férőhelyes protokoll termet.

A két szinten elhelyezkedő Súgás Kávézó állandó kiállítások helyszínül szolgál. Meleg időben rendelkezésre áll a 300 férőhelyes terasz, amely már a megnyitás első napjaiban népszerűvé vált úgy a városlakók, mint a várost látogató turisták számára.
A vendéglő eredeti épületét Korona néven a századelőn Hámori, majd Kónya Antal bérelte, hogy aztán 1916-ban Lusztig Gyula tulajdonába kerüljön, aki 1921-ben átalakítja és új teremmel bővíti. Ivó (korcsma) és vendéglő részlege volt, az udvarban pedig beálló a szekerek és fogatok részére. Lusztig 1925-ben nyitja meg a mai kerthelyiség elődjét, ahol egy 1928-ban készült felvételen középen Lusztig Gyulát, mögötte balról Székely Lajost - akkor mint pincért, de aki évtizedekig vezette a vendéglőt - látjuk. 1928-ban újabb átalakítás következik, Caffe Restaurant néven nyitja meg újra Lusztig a vendéglőt, ahol előbb Bámbó Béla, majd Muszta Feri és zenekara szórakoztatják a vendégeket. A Lusztig vendéglő 1934-ben Bálinth István, majd Pál Ferenc bérlő kezébe kerül Székely Vendéglő néven. Az ötvenes években államosítják. 1963-ban történt átalakítása után a terem és a kerthelyiség Székely Lajos irányítása alatt működött egészen az 1980-as évekig, majd 1989-ig Székely Lajos fia, Attila vette át, Sugás vendéglő néven.

A forradalom után az Eves KFT bérelte a vendéglőt, teljes leromlásáig, illetve bezárásáig.

A korszerű felújítás 2002-ben kezdődött és 2003-ban folytatódott a ditrói születésű osztrák állampolgár, Fülöp László által, aki megvásárolta és átalakította jelenlegi formájába, majd 2004 április 17-én visszaadta Sepsiszentgyörgynek a megújult formájú, de régi varázsát újraidéző Sugás Vendéglőt.

Facilities

 • Internet / WiFi
 • Parking
 • Air-conditioning
 • Central heating
 • Pet allowed
 • Non-smoking
 • Qualified property
 • International communication
 • Pub
 • Breakfast
 • Meeting room

2 Double room

5 Apartment for 5 persons

4 Apartment for 4 persons

Facilities

Policies

Website operator

SeklerTravel Marketing Ltd.
Sekler Travel Travel Agency
Email: office@szekelyszallas.hu
Phone number: +40742581925
Contact, Online support
© 2003-2021 All Rights Reserved!