Szabad szálláshely keresése

Csíksomlyó, a kegyhelyA Szent István királyról nevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány, különösen a csíksomlyói ferencesek nevében fr. Urbán Erik OFM megbízott házfőnök, templomigazgató az alábbi felhívással fordul a közvéleményhez, a Csíksomlyóra zarándokoló hívekhez:

„Csíksomlyó a zarándoklat, az Istennel való találkozás és az imádság szent helye, ahol a keresztények mindig az élő Isten kezdeményező szeretetét ismerik fel. Olyan az üdvösség helyszíneivel találkozni, mint megérinteni a velünk levő Isten történetét. A hit nem mítosz. Valós történelem, amelynek nyomait kezünkkel érinthetjük. Nálunk ezt a számtalan hálatábla és a zarándokok szüntelen érkezése is bizonyítja. Ezért zarándokolnak Csíksomlyóra több évszázada az emberek. 

Csíksomlyó

Ennek a találkozásnak a segítői akarunk lenni mi, ferencesek ma is, amikor őrizzük a csíksomlyói kegyhely, valamint a hit tisztaságát. Csíksomlyó ugyanaz, mint aminek az ősök építették, a búcsú, aminek az ősök fogadták: hálaadás a Boldogságos Szűzanyának az évszázados oltalomért, hálaadás azért, hogy katolikus hitünkben megmaradhattunk, és kegyelemkérés a viharfelhős jövőre. »Sohasem lehetett hallani, hogy valakit magára hagyott volna«, imádkozzuk. Ilyen lelkülettel várjuk az idei évben is a zarándok testvéreket a pünkösdszombati nagybúcsúra.

Az Erdélyi Főegyházmegye, számos más egyházmegyével egyetemben, a 2012-es évet a misszió évének nyilvánította. Minden keresztény a keresztség által küldetést kap, hogy megvigye az örömhírt másoknak is, mert »a közösség és küldetés egymással mélyen összekapcsolódnak, (…) a közösség a küldetés forrása és gyümölcse, ezért a közösség missziós jellegű, a misszió pedig a közösségre irányul« – olvashatjuk Boldog II. János Pál pápa Christifideles laici kezdetű buzdításában. A zarándoklat alkalmával közösségileg is találkozunk Istennel. Igyekezzünk, hogy ne csak egy emlék maradjon ez a szertartás, hanem kegyelmi gazdagságát adjuk át felebarátainknak, legyen ez egy misszió, küldetés minden jóakaratú ember felé!

Szeretettel köszöntve minden zarándok testvéremet, akik a pünkösdi búcsúra éreznek, kívánom, hogy legyen Csíksomlyó és a pünkösdi búcsú nemcsak cél, hanem kiindulópont is mindenki életében!” – összegez fr. Urbán Erik.

~ ~ ~

A csíksomlyói pünkösdi búcsú szónoka

2012. május 26-án, pünkösd szombatján a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben, a Hármashalom oltárnál kerül sor a csíksomlyói pünkösdi zarándoklat legfontosabb eseményére, a fél 1-kor kezdődő ünnepi szentmisére, amelynek szónoka ft. dr. Tempfli Imre lesz.

Dr. Tempfli Imre atyaDr. Tempfli Imre 1954-ben született a Szatmár megyei Kaplony­ban. Középiskolai tanulmányait Nagykárolyban, a teológiát 1973–1979 között a gyulafehérvári Római Katolikus Hittudományi Főiskolán végezte. 1979. június 24-én szentelte pappá dr. Jakab Antal gyulafehérvári püspök. Papi működését Máramarosszigeten kezdte, majd Nagybánya és Alsóhomorod következett. 1990-től teológiai tanár és fe­gyelmi prefektus lett a gyulafehérvári teológián.

1991–1993 között Rómában egyháztörténelmet tanult, a Gergely Egyetemen licenciátusi fokozatot szerzett. Rövid szatmári plébánoskodás után 1994 áprilisában kinevezték a Frankfurt melletti Königsteinban a Kirche in Not/Ostpriesterhilfe katolikus nemzetközi segélyszervezet osztályvezetőjének. Ebben a minőségében Albánia, Bulgária, Lengyelország, Magyarország és Románia katolikus egyházainak segélyezését vezeti.

1994-ben a budapesti Pázmány Péter Hittudományi Akadémián teológiából megszerezte a doktori fokozatot. Königsteini hivatala mellett 2001. május 1-jétől Reizer Pál szatmári püspök haláláig (2002. április 18.) a Szatmári Egyházmegye püspöki helynöke volt. 2007. július 1-jétől a Stuttgarti Magyar Katolikus Egyházközség lelkésze, 2008 decemberétől plébánosa.

Dr. Tempfli Imre papi életének célját így összegezi: „Minden erőmmel és energiámmal azon vagyok, hogy Jézus közösségét építsem. Szeretem összehozni az embereket.”

Borsodi L. László, ferences sajtóreferens

Bővebb információ, a csíksomlyói rendház honlapjának címe: www.csiksomlyo.ro

Legkedveltebb úticélok, desztinációk

Parajd

 

 Románia
64 szálláshely 
Szováta

 

 Románia
45 szálláshely 
Ivó

 

 Románia
34 szálláshely 
Székelyudvarhely

 

 Románia
22 szálláshely 
Torockó

 

 Románia
20 szálláshely 
Gyergyószentmiklós

 

19 szálláshely 
Zeteváralja

 

 Románia
19 szálláshely 
Korond

 

 Románia
18 szálláshely 
Marosfő

 

 Románia
14 szálláshely 

Szálláskeresés név szerint


   

Vendégsarok | Segítség itt!

MIBEN SEGíTHETÜNK?

Kezdésként kilistáztunk néhány véletlenszerű szállásajánlatot... 

A KERESŐK HASZNÁLATA

A kereső segítségével listázhatóak ki a megadott kritériumok szerint a szállások, amelyet a Szűrő segítségével (régió, település, szállástípus, stb.) tovább szűkíthet.

Lista készítése
Ha bármelyik szállás tetszik, akkor a Szívecskére kattintva elmenthető a Kedvencek, Könyvjelző listába, s később ismét átnézhető, böngészhető, összehasonlítható (regisztrált felhasználóként nemcsak egy munkamenetre, hanem hosszabb időre is megőrizhető lista! Felhasználói fiók létrehozása).

Összehasonlítás
Ha valamelyik szálláshelyet (adottságait) szeretné a másikkal összehasonlítani, akkor jelölje be az Összehasonlítás négyzetet a szálláslista oldalon, s máris könnyen összehasonlíthat egy jó néhány szállásokra vonatkozó jellemző (mint pl. ár, férőhely, stb.).

Menü a fejlécben
Segítségképpen egy jó néhány keresőkritériumot már összeállítottunk Önnek, így a Menüben lévő linkekre kattintva kész szálláslistákat kaphat, amelyet az igényei szerint tovább szűkíthet, rendezhet (ABC, Minősítés, Létszám, Ár, stb.)!

FOGLALÁS KÉRÉSRE

A FOGLALÁS KÉRÉSRE címkével ellátott szállások csak az ajánlatkérést követő visszaigazolás (szállás foglaltsága, árajánlat pontosítása, stb.) után foglalhatóak, köthetőek le. A szállás lekötése történhet foglaló utalásával vagy megegyezés szerint csak telefonos vagy írásos megrendeléssel. Javasoljuk, hogy telefonos megrendelés esetén írásban is küldje el a megrendelését vagy foglaló utalásával kösse le!

ONLINE FOGLALHATÓ

Az ONLINE FOGLALHATÓ címkével ellátott szállások (jellemzően a hotelek) szobái, a szabad kapacitás függvényében azonnal foglalhatóak, online (bankkártyás fizetéssel) azonnal leköthetőek, lefoglalhatóak. Az online szállásfoglalás egyszerű, gyors és biztonságos! Nem kapunk, nem tárolunk bankkártyaadatokat! Foglalásait jelenleg  a világ legbiztonságosabb online fizetés szolgáltatójánál a PayPalnál bankkártyájával és/vagy PayPal fiókjával is kiegyenlítheti. Lehetőség van átutalással is kiegyenlítenie a foglalásának árát. A pénznem minden esetben euró.

Online Szállásfoglalás Erdély

 

TÖRZSVENDGÉINKNEK

Regisztrálja magát a honlapunkon, legyen törzsvendégünk és foglaljon szállást honlapunkon kedvezménnyel! Amennyiben már az előző évek (akár az előző 10 év!) valamelyikén foglalt a honlapunkon (utazási irodánkon) keresztül szállást, úgy kérhet Utazási Irodánktól Kedvezménykupont! Küldje el a szállásfoglalása EA (egyedi azonosító) számát és mi új foglalás alkalmával 5% kedvezménnyel jutalmazzuk hűségét bármelyik szállásajánlatunk esetén!

ÖN JÁRT MÁR ERDÉLYBEN?

Ha járt már Erdélyben, megszállt bármelyik szálláshelyen Székelyföldön, amely szerepel a honlapunkon, akkor kérjük, hogy mondja el (jó vagy akár rossz) véleményét / javaslatait az adott Szálláshelyről, így segítve másokat is a legmegfelelőbb szállás kiválasztásában. A szállást kiválasztva, a Vélemények / Értékelések panelen véleményezhető, Regisztrált felhasználóként.

Miért a SzékelySzállás?

Mert helyiek vagyunk
A honlapot működtető SeklerTravel Utazási Iroda érvényes licencel tevékenykedik, csapata székelyföldiekből tevődik össze, így majdnem minden szállást személyesen ismerünk, saját benyomás, sok éves tapasztalat alapján tudjuk ajánlani.

Árgaranciát vállalunk
Szálláspartnereink szerződésben garantálják a legjobb árakat, ugyanazokat az árakat találják honlapunkon, mint a szállás közvetlen ajánlatában! Olcsóbbat talált bárhol? Kérjük, jelezze ügyfélszolgálatunknál (emailben, megnevezve a szállást, periódust, szobatípust, stb.!)

Kapcsolat a szállással
Szállásfoglalási kérésére közvetlenül a szállás, recepció vagy a megbízott kapcsolattartó maximum 48 órán belül válaszol! Ha bárkitől nem kapna választ ennyi időn belül, kérjük, jelezze Ügyfélszolgálatunkon!

Biztos szállásfoglalások
Foglalás előtt ajánlatot kérhet, majd annak alapján a szállásnál közvetlenül vagy az utazási irodánál a foglalását bebiztosíthatja, lekötheti! Célszerű, javasolt lekötni a szállást (bár sok esetben az adott magyar szó is elég!), hiszen így nem adják ki másnak; a vendégnek is, a szállásnak is biztosabb, megnyugtatóbb a foglalás!

Segítünk a foglalásban
Ha bármely szállással kapcsolatban kérdése merülne fel, Online Ügyfélszolgálatunk (jobboldalt, lent) azonnal válaszol. Ha épp nem vagyunk online, kérjük hagyjon üzenetet!

TIPP: ha további segítségre van szüksége, ne habozzon, lépjen velünk kapcsolatba a fejlécben található Kapcsolat, online ügyfélszolgálat menüpont vagy az oldal alján, jobb oldalon található online chatüzenő segítségével.

Ajánlatkérés csoportnak