Székelyföldi Szálláskereső | Erdélyi utazás, szállás ajánló: Parajd, Szováta, Ivó, panzió, vendégház, hotel-szálloda, kulcsosház

Ügyfélszolgálat: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , +40742581925 Ajánlatkérés

Korond

Korond (románul Corund) a Sóvidék legnevezetesebb települése, iparművészeti, idegenforgalmi és művelődési központja. A falu Székelyudvarhelytől 26 km-re északnyugatra a Korondi-medence déli szélén a Korond-patak völgyében fekszik a 13A országút mellett. Fő látnivalói: a borvízforrásai, római katolikus temploma, unitárius temploma és falumúzeuma. 


thumbimage

Korond - Bernadett Panzió starstarstar

Cím: 537060, Korond, Főút 658, Hargita, Romania.

Tel./fax: +40742581925


Szállásfoglalási javaslat: Kérje le telefonon vagy emailen a foglaltságot, majd online foglalással erősítse meg azt. Lásd: Bővebb információ / Szállásfoglalási javaslat.
"A szó elszáll, az írás megmarad": - tartja a mondás; azaz csak telefonos megbeszélés esetén is küldje el írásban a szállásnak az Ajánlatkérés/Emailüzenet űrlappal a megbeszélteket (az űrlap a vendéglátónak, másolatban vendégnek is megküldi az üzenetet!).

A Bernadett Panzió Korond központjában található, a főút mentén, de a forgalomtól elzárt, csendes helyen. Az új építésű (2007-ben) vendégház 10 saját fürdőszobás vendégszobával rendelkezik, mindegyik TV-vel (Kábel-TV) felszerelt. A parkolás zárt helyen (az udvarban) történik; kerti sütő (grillező), nyugodt, csendes környezet várja az ide érkezőket.Étkezési lehetőség a közvetlen szomszéd étteremben van. Ugyanitt, a családi ház földszintjén lévő üzletben megtekinthető és megvásárolható a környékbeli kézművesek munkái (kerámiák, fatermék, nád, gyapjú, tapló és lenvászonból készült termékek).

Szoba típusok
Háromágyas
Franciaágyas A
Jellemzők
Állatot nem fogadunk
Parkoló
TV

Szolgáltatások és adottságok

- szobák száma: 15 (10 db 3 ágyas, 5 db franciaágyas vendégszoba )
- összes férőhely: 40 fő
- fürdő, zuhanyzó: 15
Település jellege: hegyvidéki, falusi
Szállás típusa: magánszállás
Szállás fajtája: panzió, vendégház
Kiadási egység: szoba
A tulajdonos ott lakik: igen, előlaz udvarban
Háziállat: nincs
Háziállat vihető: nem
Parkolási lehetőség: a zárt udvarban
Fűthető: igen (központi), Melegvíz: állandó (bojler)
Távolságok: főút: 30 m, centrum: 200 m, vasút: 10 km (Parajd), élelmiszerbolt: 150 m, étterem: 20 m, lovaglás: 30 km, zöldövezet: 20 m, szabadstrand: 10 km, sportpálya: 150 m, sípálya: 35km.
Kert: kerti bútor
Étkeztetés: a panzió melletti étteremben
A szálláshely szolgáltatásai: idegenvezetés, szekereztetés
Ágyneműcsere gyakorisága: igény szerint
Takarítás gyakorisága: igény szerint
Bérelhető minimum éjszaka: 1
Kiadási időszak: egész évben
A szállás igénybevételének legkorábbi időpontja: 16 órától
A szállás kötelező elhagyásának időpontja: 12 óráig
Beszélt nyelvek: román, magyar.

Kikapcsolódás-, programlehetőségek

- túrázás, télisport (Bucsin, 25 km), lovaskocsizás
- korondi kerámiakészítés folyamatának megtekintése (korongozó-műhelyek, kerámiaégetés, kerámiafestés), tapló megmunkálás
- templomok megtekintése (római katolikus, unitárius), múzeum-látogatás
- borvízforrások, székely-drágakő (aragónit-bánya)
- a főút mentén állandó-kirakodó vásár.

Látnivalók:
- Híres fazekasfalu, vasas-kénes gyógyfürdővel, három borvízforrással.
- A korondi székelyek nem csak arról voltak híresek, hanem, a topló feldolgozás igazi nagy mesterei. Sapkát, kalapot és dísztárgykat készítettek a taplóból. Itt érdemes a gyergyószentmiklósi televízió televízió Gyergyó tv felvételeit megnézni.
- A régi római katolikus templom építési éve nem ismert, valamikor az ún. román építészeti korban épült, 1533-ban gótikus stílusban átalakították. Ekkor Szent Bertalan volt a templom védőszentje. 1568-ban az unitáriusoké lett, és csak 1716-ban került vissza a katolikusokhoz. 1720-ban felújították. Közben a megmaradt katolikusok 1648-tól egy kápolnát használtak. Az 1700-as években Atyhával közös volt a plébánia, Korondnak 1743-tól van saját, külön papja. A faluban katolikus elemi iskola működött, ezt a román hatóságok 1924-ben bezárták. 1910-ben új római katolikus templom építése kezdődött meg, amelyet egy év múlva szenteltek fel Jézus Szent Szíve tiszteletére. A régi gótikus templom néhány köve ennek a kerítésébe van beépítve.
- Unitárius templomát 1720 és 1750 között építették, 1821-ben és 1971-ben megújították.
- A templommal átellenben Falumúzeum található.
- A falutól negyedórányira a parajdi országút mentén 535 m magasságban állt egykor Korondfürdő, melyet 1729-ben említenek először, 1890-ben birtokosa Gáspár Gyula, aki 1892 és 1900 között jelentősen kiépítette. 1938-ban a fürdő csődbe jutott, fenyőfáit kivágták, épületeit lebontották. A helyet ma Árcsónak nevezik, amely sóskútjáról, forrásüledékeiről és borvízforrásairól nevezetes.
- A Barátok kertje nevű helyen egykor kolostor állott, ahova 1783-ban költöztek a minoriták Firtos-hegyi kápolnájukból. Helyén malom van.
- A falu határában aragonitot bányásznak.
- Az országút mellett állandó kirakodóvásár van a falu termékeiből.
- Korondon nagyon sok, szép, fából faragott székelykaput lehet látni. Egykor nagyon szép gyönyörű táncokat jártak Korondon, az idősebbek még most is ismerik ezeket. A korondi, sóvidéki táncokat szerencsére távolabbi vidékeken is tanulják, járják, mint amilyen a gyergyócsomafalvi gyerekek tánca. A korondi táncok mellett nagyon híresek a Felsősófalva táncai, melyeket sokszor egyszerűen sóvidéki táncoknak is neveznek, ilyen például a Bartók Együttes tánca.
- a magyar nyelvű Korondi Középiskola előtt Miholcsa József "Erős várunk nékünk az anyanyelv" című monumentális térkompozíciója, amely "bronzba öntött" harminc jeles magyar íróval jelképes irodalmi parlament.
- Korond jelentős turisztikai látványosság, mint Sóvidék többi települése is.

Csillagtúra ajánlatok

- Korond (kirakodóvásár) - Farkaslaka (Tamási Áron sírja, szülőháza) - Szejke (Orbán Balázs) - Székelyudvarhely
- Parajd (sóbánya, sós fürdő) - Szováta (Medve-tó) - Vármező (pisztrangászat)
- Csíkszereda - Tusdnádfürdő - Szent Anna-tó
- Csíkszereda - Csíksomlyó - Gyimesek (ezer éves határ)
- Fogarasi Havasok - Balea Tó
- Segesvár - Brassó - Bran kastély
- Kőrispatak (szalmakalap múzeum) - Bözödi-tó (elárasztott falu)

Árajánlat

szállás: 10 EUR/fő/nap

Bejegyzett aldomainnév, domainnév

Szállásfoglalási javaslat

- győződjön meg telefonon vagy emailes üzenet révén (Emailüzenet űrlapot kitöltve), hogy a szállás szabadon foglalható
- az esetleges félreértések elkerülése végett, a telefonos érdeklődés esetén küldjön a szálláshelynek Emailüzenetet vagy Online Szállásfoglalást
- őrizze meg a befizetési, leelőlegezési bizonylatot (ha online foglal, tőlünk minden esetben az utazási irodánk pecsétjével ellátott számlát és vouchert kap!)
- amennyiben 24 órán belül nem kap választ a szálláskiadótól, kérjük jelezze szerkesztőségünknek (segítünk a kapcsolatteremtésben)
- az üdülés végén írhat egy ajánlót, értékelőt a szállás vendégkönyvébe (Vendégkönyv | Hozzászólások menü minden szállásnál)

Tanácsok az Online Szállásfoglalásra vonatkozóan

- az Online Szállásfoglalás űrlapon válassza ki a Periódust, Létszámot, szükséges Szobákat, s foglalja le, kösse le a szálláshelyét online, egyszerűen, gyorsan...
- az online foglalást bankkártyás fizetéssel véglegesítheti, amely gyors, biztonságos és olcsó  - Önnek nincs nemzetközi utalási költsége!
- tekintse meg Fizetés bankkártyával (VISA, MasterCard) PayPal-on útmutatónkat!
Biztosíték:
- az online szállásfoglalási űrlap segítségével leadott szállásfoglalásokra az általános szállásfoglalási feltételeinket-ben ismertetett szállásfoglalási és visszamondási feltételek vonatkoznak, Kérjük, a szállás megrendelése előtt olvassa el azt. 
- az utazási szerződés azután jön létre, miután az online szállásfoglalását leellenőriztük (s az automata visszaigazoló levélen kívül), s a számlát, a vouchert megküldtük. 
Lemondás:
- bármelyik szállás az utazás megkezdése előttig kötbérmentesen visszamondható (csak a befizetett minimális foglaló vész el) a szállásfoglalási feltételekben leírtak szerint
- a foglaltság leellenőrzése nélkül leadott online szállásfoglalás esetén, amennyiben a szállás foglalt lenne, úgy a vendéget megpróbáljuk egy hasonló szálláshelyre irányítani, de amennyiben a vendégnek nem felel meg, úgy a befizetett foglalót maradéktalanul visszatérítjük (a foglalástól számított max. 30 napon belül).

 
A szállásfoglalás részletei
Kérjük, válassza ki a szállásfoglalás kívánt részleteit
Érkezés Távozás
Felnőtt Gyerek (4-10 év)

Kattintson a foglalandó szobára
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fentebb megjelenített ár a kiválaszott periódusra vonatkozó ár!

Választhat szolgáltatást [ha elérhető], amelyet a foglalásba bele akar foglalni

Az Ön címe
Kérjük, írja be az adatait. Felhívjuk a figyelmét, hogy minden csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező!
  Családnév   Keresztnév
* *
  Házszám   Utca/tér
* *
  Település   Megye
* *
  Postai i.sz.   Ország
* *
  Mobiltelefon (Nemz. formátum)   Telefon/Fax (Nemz. formátum)
* *
  Emailcíme: (pontosan írta?)
*
A megjelölt mezők kitöltése kötelező.

Az ár összegzése:
éjszaka
Vendégenként Éjszakánként
Vendégek  
 
Szállás ára
Szolgáltatások összesen:
Egyszemélyes felár
Mindösszesen::
Előleg:
Egyenleg (előleg befizetése után)
 
Az alábbi űrlap segítségével küldhet emailt a tulajdonosnak, recepciónak vagy kapcsolattartónak. Amennyiben 48 órán belül nem kapna választ, kérjük jelezze szerkesztőségünknek az office@szekelyszallas.hu címen vagy kérhet más ajánlatot az Ajánlatkérő űrlap segítségével.

E-mailüzenet küldése a következő szállásnak:

Bernadett Panzió
Kilépés
Szeretne az első véleményező lenni?
Hozzászóláshoz be kell jelentkezni vagy felhasználóként regisztrálni kell.
Comments by Disqus

A környék látnivalói, szolgáltatásai

  Látnivalók, Szolgáltatások
Szováta sípálya    
Havas Bucsin Sípálya    
Ivói Vadaspark    
Ivói Lovarda, izlandi lovak    
Homoródfürdő - Lobogó Sípálya    
Veresvirág Sípálya    

A környék (30 km-es körzet) rendezvényei

  Rendezvények, Események Kezdődik Végződik
Székelyföldi Tánctábor 2014-Jul-21st 2014-Jul-26th
Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú 2014 - Sóvidék 2014-Jun-5th 2014-Jun-8th
Farsang Sóvidéken 2014-Jan-10th 2014-Mar-4th
Nárciszfesztivál Oroszhegyen - Székelyudvarhely 2014-May-18th 2014-May-18th
Valentin Nap Szovátán 2014-Feb-12th 2014-Feb-16th
Szalmakalap Fesztivál 2014-Jul-18th 2014-Jul-19th
VI. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál 2014-Sep-18th 2014-Sep-20th
Míves Emberek Sokadalma, Székelyudvarhely 2014-Jul-18th 2014-Jul-19th
Székelyudvarhelyi Őszi Vásár 2014-Oct-2nd 2014-Oct-5th
VII. Ivóvölgye hegyi kerékpárverseny - Ivó 2014-Oct-2nd 2014-Oct-4th
Nyárádselyei Tábor 2014-Aug-9th 2014-Aug-14th
Áfonya Fesztivál 2014-Aug-1st 2014-Aug-3rd
IX. Hőlégballon Parádé 2014-Sep-25th 2014-Sep-27th

A(z) - Bernadett Panzió-hoz közeli, 30 km-en belüli szállás (ok).

Balázs Panzió (Korond)  starstarstar   távolság légvonalban kb. 0.06 km-en belüli szállás (ok).  Kezdő ár: 9.00€ EUR/fő /nap
Sziklakert Panzió  starstarstar   távolság légvonalban kb. 0.09 km-en belüli szállás (ok).  Kezdő ár: 9.00€ EUR/fő /nap
Fenyő Panzió (Korond)  starstarstar   távolság légvonalban kb. 0.10 km-en belüli szállás (ok).  Kezdő ár: 7.00€ EUR/fő /nap
Rozy Panzió  starstarstar   távolság légvonalban kb. 0.12 km-en belüli szállás (ok).  Kezdő ár: 10.00€ EUR/fő /nap
Rozy Kulcsosházak  starstarstar   távolság légvonalban kb. 0.14 km-en belüli szállás (ok).  Kezdő ár: 40.00€ EUR/szoba v. ház/nap
Evelyn Panzió  starstar   távolság légvonalban kb. 0.15 km-en belüli szállás (ok).  Kezdő ár: 10.00€ EUR/fő /nap
Nárcisz Panzió (Korond)  starstar   távolság légvonalban kb. 0.17 km-en belüli szállás (ok).  Kezdő ár: 10.00€ EUR/fő /nap
Korondi Kulcsosházak  starstarstar   távolság légvonalban kb. 0.18 km-en belüli szállás (ok).  Kezdő ár: 7.00€ EUR/fő /nap
Vízimalom Panzió  starstarstar   távolság légvonalban kb. 0.34 km-en belüli szállás (ok).  Kezdő ár: 10.00€ EUR/fő /nap
Szőlőmáli Kulcsosház  starstar   távolság légvonalban kb. 0.35 km-en belüli szállás (ok).  Kezdő ár: 9.00€ EUR/fő /nap

Székelyföldi Szállások (Szálloda, Panzió, Kulcsosház, Vendégház) - Erdély

HírlevelekEsti kolompszó, avagy ...

falusi turizmus és az esti kolompszó