Kinél, hol a hiba? Hiba egyáltalán?

Minden technikai hiba bejelentését ide várjuk vagy a jobboldali Kapcsolat blokkban megjelenített e-mailcímre. Köszönjük.

Kinél, hol a hiba ? Hiba egyáltalán ?

HozzászólásSzerző: hollossyne » 2006. 02. 19., 14:59

Több ismer?sömt?l is hallottam, s én is tapasztaltam, tehát megkérdezem.
S azért itt kérdezek, ha esetleg tévedek, mindenki tanuljon bel?le.
A Törzsasztal > Tartalomjegyzék - ben a témák között böngészve találunk olyan címeket, amelyeket elolvasva még szavazhatunk is.
Én ezt mindenütt meg is tettem. Utánam természetesen a gyerekeim is szerettek volna szavazni, ám ?k már nem tudtak.
Ekkor jött az az ötletem, talán egy felhasználót csak egyszer enged szavazni a rendszer. Ezért tehát kiléptem a rendszerb?l, ám ugyanúgy nem engedett szavazni.
Ezek szerint a rendszer megjegyzi még a gépet is, amivel belépünk a rendszerbe ? De akkor nem kellene minden alkalommal újra belépni !
Akik így jártunk, valamit rosszul csináltunk ?

Üdvözlet: Hné Cila
hollossyne

HozzászólásSzerző: pke » 2006. 02. 19., 16:50

A fórumhoz csatolt szavazások esetében egy-egy témakörnél csak egyszer van lehet?ség a szavazásra (ez logikus is, nem), bár jelen esetben ha Filmajánló témában minden filmre szavazni akarna valaki, akkor ez nem lenne lehetséges, akkor minden filmhez külön szavazóblokkot kellene létrehozni. A fórumban lév? szavazás esetében a felhasználó IP címét a rendszer az adatbázisban kódolva eltárolja, ezért nem enged ugyanarról a gépr?l szavazni. Megoldás a konkrét problémára, hogy más felhasználónéven tudnak a családtagok szavazni, hiszen "más felhasználók" :-).

A felhasználói adatokat sütik (cookie - kis adatfálj a felhasználó számítógépén) tárolják, ebben van meghatározva, hogy az adott felhasználó mikor lépett be a rendszerbe és mikor jár le a belépési ideje. Jelenleg ez - ha jól emlékszem - 24 órára van állítva, tehát 24 óra múlva a rendszer kilépteti a felhasználót, ha nem lépett ki az utolsó látogatása óta (illetve eltelt a fentebb említett periódus).

Ez a felhasználói adatok biztonsága miatt van így, azaz, hogy mások ne tudjanak egy adott felhasználó adataival visszaélni (pl. 1 hónapra lenne állítva a süti élettartalma és nyilvános helyr?l internetezik valaki, s nem lépik ki a rendszerb?l, akkor 1 hónapig bárki aki a gépet használja be tudna lépni a rendszerbe és a felhasználó nevével bejegyzéseket írhatna, stb.), nyilván ha valaki otthonról vagy munkahelyér?l böngészi a lapot, akkor ilyen veszélyeknek nincs kitéve.

Több féleképpen is be lehetne állítani ezt a sütit (pl. hogy a böngész? lezárásakor kiléptesse a felhasználót), de ennek részletezésébe inkább most ne menjünk bele.

Az biztos, hogy aki gyakran használja a lapot, annak kényelmetlen lehet, hogy minden nap be kell lépni, de a többi felhasználó biztonsága érdekében talán jobb így.

admin
pke
Site Admin

HozzászólásSzerző: hollossyne » 2006. 02. 19., 17:57

"más felhasználónéven tudnak a családtagok szavazni, hiszen "más felhasználók" :) ." írta pke

Ez így igaz, ám hozzá kell tennem, elég "lusta felhasználók" !!!
Köszönöm a magyarázatot, így már értem, s remélem akinek hasonló problémája volt, szintén megértette.

Mégegyszer köszönöm, és üdvözlöm: Hné Cila
hollossyne

Nem értem !

HozzászólásSzerző: hollossyne » 2006. 04. 16., 19:57

Kétszer vagy háromszor fordult el?, hogy rákattintottam a fotóajánlatra a f?oldalon, mivel szeretem megnézni közebbr?l is a képeket, ám e pár alkalommal furcsa választ kaptam.
Rákattintottam a képre, s azt olvashattam piros bet?kkel kiírva, hogy az általam keresett fájl nem létezik.
Nem értem. Van erre logikus magyarázat ?
Más is járt már így ? :cry:

Üdv : Hné Cila
hollossyne

HozzászólásSzerző: Kankalin » 2006. 04. 18., 12:07

Tippelek: a kép egy másik honlapról lett átpasszintva ami id?közben megszünt vagy onnan levették a képet. Eltaláltam hozzáért?k?!
:wink:
Kankalin

HozzászólásSzerző: hollossyne » 2006. 04. 19., 19:33

Szerintem akkor kicsiben sem lehetne látni a képet, persze ez csak feltevés, mert igazából fogalmam sincs miért nem láthatom.
Ha eljön az ideje, megtudjuk.

Üdv Mindenkinek !
hollossyne

Vissza: Technikai hibák